Μέχρι και σε απεργία διαρκείας στην Ελληνική

a 59 Ειδήσεις, Ελληνική Τράπεζα
a 572 Ειδήσεις, Ελληνική Τράπεζα

Αποφασισμένοι να προχωρήσουν μέχρι και στο πιο σκληρό μέτρο, αυτό της απεργίας διαρκείας, δηλώνουν η ΕΤΥΚ και οι 160 τραπεζοϋπάλληλοι-μέλη της που εργοδοτούνται στην Ελληνική Τράπεζα.

Απώτερος στόχος να κατοχυρώσουν με γραπτή συμφωνία την μονιμότητα των θέσεων τους και των όρων εργοδότησής τους. Αυτό το αίτημα μετέφεραν στην ΕΤΥΚ οι επηρεαζόμενοι υπάλληλοι και θα τεθεί εκ νέου ενώπιον της Ελληνικής Τράπεζας, καθώς κρίνεται ότι οι εργοδοτικές διαβεβαιώσεις δεν καλύπτουν τις ανησυχίες τους για το επαγγελματικό τους αύριο.

Ο προβληματισμός των υπαλλήλων εκτείνεται και στο εγχείρημα που αναλαμβάνει η Τράπεζα με τη σύσταση της νέας εταιρείας, υποβάλλοντας την ανησυχία μήπως, τελικά, κληθούν να πληρώσουν το μάρμαρο στο ενδεχόμενο που δεν ανθοφορήσει η τραπεζική απόφαση.

Πιο συγκεκριμένα, μαζική ήταν κατά τη χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση η προσέλευση των 160 τραπεζοϋπαλλήλων οι οποίοι κλήθηκαν από την Ελληνική να μετακινηθούν στη νεοσύσταση εταιρεία APS Recovery Cyprus Ltd, που θα αναλάβει τη διαχείριση των προβληματικών δανείων της Τράπεζας, μετά την απόφαση της Ελληνικής να τερματίσει τη λειτουργία του τμήματος Διεύθυνσης Διαχείρισης Καθυστερημένων Δανείων.

Οι επηρεαζόμενοι μετάφεραν στην ηγεσία της ΕΤΥΚ τον έντονο προβληματισμό και την ανησυχία τους αναφορικά με τις εξελίξεις και ακολούθως με ψηφοφορία εξουσιοδότησαν την οργάνωσή τους όπως συνεχίσει τους χειρισμούς της και λάβει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους.

Τις ανησυχίες των υπαλλήλων συμμερίζεται πλήρως η ηγεσία της ΕΤΥΚ καθώς, όπως πληροφορούμαστε, κρίνει ότι υπάρχουν πολλά κενά στις εργοδοτικές διαβεβαιώσεις. Η ηγεσία της ΕΤΥΚ δεν ικανοποιήθηκε από την ενημέρωση που είχε πριν μερικές ημέρες από ανώτερα στελέχη της Ελληνικής.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΤΥΚ την περασμένη εβδομάδα απέστειλε επιστολή προς την πρόεδρο της Ελληνικής Ειρένα Γεωργιάδου, στην οποία διατύπωνε πέντε ερωτήματα αναφορικά με τη λειτουργία της εταιρείας. Μεταξύ άλλων, ζητούσε ενημέρωση αναφορικά «με ποιους όρους και προϋποθέσεις θα γίνεται η διαχείριση των κόκκινων δανείων, ποιος θα είναι ο ρόλος της εταιρείας και των στελεχών της στη διαχείρισή τους». Ακόμη, ζητούσε πληροφόρηση «ως προς το οικονομικό μέρος της συμφωνίας και σε ποια τιμή θα δοθούν τα δάνεια» και «αν υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις συνεργασίας της εταιρείας με τράπεζες στο εξωτερικό που μεταφέρθηκε το προσωπικό τους στη συγκεκριμένη εταιρεία με τη διαχείριση ΜΕΔ».

Πηγή: Philenews