Ο αντάρτης που έγινε Δήμαρχος

pyrillis Ειδήσεις, Εκλογές 2011, Νέα Αμμοχώστου

pyrillis Ειδήσεις, Εκλογές 2011, Νέα Αμμοχώστου
Ο «αντάρτης» του ΔΗΣΥ που κέρδισε τις εκλογές και εξελέγη δήμαρχος, Θεόδωρος Πυρίλλης, μια εβδομάδα μετά την εκλογική του επιτυχία, εξηγεί σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΣΗΜΕΡΙΝΗ γιατί διεκδίκησε τη δημαρχία ως ανθυποψήφιος άλλου ενός στελέχους του κόμματός του… 

ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΤΕΣ
είχαν να επιλέξουν μεταξύ δύο συναγερμικών στελεχών και επέλεξαν αυτόν που θεωρούσαν καλύτερο

Στις εκπλήξεις των δημοτικών εκλογών της περασμένης Κυριακής καταγράφηκε η επιτυχία του Θεόδωρου Πυρίλλη, να εκλεγεί στη θέση του Δημάρχου Παραλιμνίου. Πρόεδρος της τοπικής επιτροπής του ΔΗΣΥ στο Παραλίμνι, κατήλθε ως ανεξάρτητος υποψήφιος, έχοντας ανθυποψήφιό του τον τέως δήμαρχο Αντρέα Ευαγγέλου, τον οποίο υπέδειξε και υποστήριξε ο ΔΗΣΥ για επανεκλογή. Ο «αντάρτης» του ΔΗΣΥ εξασφάλισε το 53,27% των ψήφων, έναντι 46,73% του ανθυποψηφίου του Ανδρέα Ευαγγέλου.

Σε συνέντευξη του στη «Σ», ο κ. Πυρίλλης δηλώνει αποφασισμένος να εφαρμόσει το προεκλογικό του σύνθημα, «τέρμα στην εποχή των συμβιβασμών και την πολιτική χαμηλού προφίλ», καθώς και έτοιμος να διεκδικήσει όσα το Παραλίμνι αξίζει και να δικαιώσει όσους τον εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους.

-Κύριε Πυρίλλη, από πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής ΔΗΣΥ στο Παραλίμνι, Δήμαρχος, παρά τη διαφορετική επιθυμία και επιλογή του κόμματός σας…

Η επιλογή των Παραλιμνιτών ήταν μεταξύ δύο συναγερμικών στελεχών. Επέλεξαν αυτόν που θεωρούσαν καλύτερο. Έτσι μας αντίκριζαν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

-Θα λέγατε ότι αποτέλεσε ανταρσία προς το κόμμα σας, να κατέλθετε ως ανθυποψήφιος ενός άλλου στελέχους του ΔΗΣΥ;

Το κόμμα έπρεπε να έκανε πιο σωστή επιλογή. Δεν θεωρώ την πράξη μου ανταρσία, διότι πήρα την απόφαση να υποβάλω υποψηφιότητα, μετά τη στέρηση του δικαιώματός μου να συμμετέχω σε εσωκομματικές διαδικασίες.

-Πώς ερμηνεύετε το εκλογικό αποτέλεσμα στο Παραλίμνι; Ήταν ψήφος διαμαρτυρίας για τον απερχόμενο δήμαρχο ή ψήφος εμπιστοσύνης προς το δικό σας πρόσωπο;

Μπορώ να πω ότι συνυπήρξαν και τα δύο. Όμως, αν έδινα ποσοστά, θα έλεγα ότι το 80% αυτών που με ψήφισαν ήταν ψήφος εμπιστοσύνης και το 20% ήταν ψήφος διαμαρτυρίας.

Γυρίσαμε σελίδα

-Το Παραλίμνι πάντοτε ήταν χωρισμένο σε στρατόπεδα. Θεωρείτε ότι τα προσωπικά και επαγγελματικά συμφέροντα προηγούνται του κοινού καλού και της προόδου στον Δήμο Παραλιμνίου;

Δεν θα ήθελα να προβώ σε κανένα σχόλιο. Νομίζω ότι από τις 18 Δεκεμβρίου το Παραλίμνι έχει γυρίσει σελίδα. Η εκλογή μου έχει γίνει χωρίς κομματική στήριξη και αυτό σημαίνει πολλά.

Θα επιχειρήσετε να γεφυρώσετε τις όποιες διαφορές μεταξύ των δημοτών;

Οι διαφορές μεταξύ των δημοτών δεν υφίστανται πλέον. Έρευνα, που έγινε τη Δευτέρα μετά τις εκλογές, έδειξε ότι η αποδεκτικότητά μου στους Παραλιμνίτες ήταν 88%. Αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος μού έχει εμπιστοσύνη, πιστεύει πως μαζί με το Δημοτικό Συμβούλιο, όλοι ενωμένοι, θα οδηγήσουμε το Παραλίμνι στον δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου.

Οι προτεραιότητες

-Αν σας ζητούσα να ιεραρχήσετε τις προτεραιότητές σας, ως νέος Δήμαρχος, από πού θα ξεκινούσατε;

Θα δώσουμε έμφαση στην οικονομική ανάπτυξη και στη μεταφορά των δημόσιων διοικητικών υπηρεσιών από τη Λάρνακα στην Αμμόχωστο, διότι αυτά θα αμβλύνουν το πρόβλημα της ανεργίας. Έχουμε επίσης να λύσουμε το πρόβλημα του Τοπικού Σχεδίου, του διαχειριστικού σχεδίου της Λίμνης, το κυκλοφορικό του Πρωταρά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, άνοιγμα των βιομηχανικών ζωνών και πολλά άλλα. Πραγματικά μας περιμένει πολλή δουλειά.

-Προεκλογικά δώσατε έμφαση στην αντιμετώπιση της ανεργίας…

Η οικονομική κρίση έπληξε τον Δήμο μας σε πολύ μεγάλο βαθμό. Σχεδόν σε κάθε σπίτι υπάρχουν τουλάχιστον δύο άτομα που είναι χωρίς εργασία. Δεσμευτήκαμε τα επόμενα δύο χρόνια να δώσουμε έμφαση στον κλάδο των κατασκευών και μεθοδευμένα να υλοποιηθούν τα οδικά δίκτυα στις βιομηχανικές ζώνες, ενέργεια η οποία μπορεί να προσφέρει μέχρι και 500 νέες θέσεις εργασίας για τους δημότες μας. Με σκληρή προσπάθεια, θα τα καταφέρουμε.

Η Περνέρα και ο Κάππαρης αδικούνται κατάφωρα

-Ο Πρωταράς ανθεί, η Περνέρα απομονώθηκε, όπως διαμαρτύρονται δεκάδες κάτοικοι. Πώς θα κατευνάσετε τις ανησυχίες των δημοτών;

Σίγουρα η Περνέρα και ο Κάππαρης αδικούνται κατάφωρα. Είναι προεκλογική μας δέσμευση ότι το συντομότερο αυτές οι δύο περιοχές θα αναβαθμιστούν.

-Διαπιστώσατε γενικά κάποια κακώς κείμενα έργα, τα οποία θα σπεύσετε να διορθώσετε;

Δεν θα ήθελα να κάνω οποιονδήποτε σχόλιο, απλώς να επισημάνω ότι προτεραιότητά μας είναι να δημιουργήσουμε νέα και όχι να κάνουμε διορθώσεις σε παλιά.

Πηγή: ΣΗΜΕΡΙΝΗ