Αυξημένα τέλη από τώρα για τις εξετάσεις οδήγησης

a 72 Ειδήσεις
a 5550 Ειδήσεις

Αυξημένα τέλη θα πληρώνουν από τώρα και στο εξής, οι υποψήφιοι οδηγοί κλείνουν ραντεβού για απόκτηση διπλώματος οδήγησης μετά τις 19 Ιανουαρίου, ημερομηνία κατά την οποία τίθεται σε εφαρμογή το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε τον περασμένο Μάιο. Το γεγονός αυτό όμως, προκαλεί ερωτηματικά σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Συγκοινωνιών.

Μιλώντας στο SigmaLive, ο Διευθυντής του Τμήματος Οδικών Μεταφορών, Σωτήρης Κολέττας, είπε ότι αυτή η εξέλιξη είναι λογική. Δήλωσε ότι τα τέλη για ραντεβού εξέτασης μετά τις 19 Ιανουαρίου, θα αυξηθούν από 10,25 σε 20 ευρώ ενώ σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή το τμήμα έχει τεράστιο φόρτο εργασίας.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Επιτροπής Συγκοινωνιών της Βουλής, Αντώνης Αντωνίου, εξέφρασε τον προβληματισμό του για το γεγονός αυτό, λέγοντας ότι είναι άδικο για κάποιο που αποτείνεται σήμερα, πριν την αύξηση των τελών δηλαδή, να αναγκάζεται να πληρώνει τα αυξημένα τέλη, επειδή δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί πριν τις 19 Ιανουαρίου.

Σημείωσε επίσης ότι το Τμήμα Οδικών Μεταφορών θα έπρεπε να ζητήσει νομική γνωμάτευση πριν προχωρήσουν σε αυτή την απόφαση. Τέλος ο Αντώνης Αντωνίου, είπε ότι το θέμα θα συζητηθεί στη Βουλή.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, για τις επόμενες πέντε μέρες, οι ενδιαφερόμενοι δεν θα μπορούν να κλείσουν την εξέταση τους διαδικτυακά στην ιστοσελίδα του Τμήματος Οδικών Μεταφορών, αφού γίνονται αναβαθμίσεις για την εφαρμογή της νέας τιμολογιακής πολιτικής.

Πηγή: SigmaLive