Δήμαρχοι και Κοινοτάρχες στηρίζουν τη στέγαση υπηρεσιών στην ελεύθερη Αμμόχωστο

a 13 Άντρος Καραγιάννης, Γιάννης Καρούσος, Γιώργος Τάκκας, Ειδήσεις, Θεόδωρος Πυρίλλης, Νέα Αμμοχώστου
a 707 Άντρος Καραγιάννης, Γιάννης Καρούσος, Γιώργος Τάκκας, Ειδήσεις, Θεόδωρος Πυρίλλης, Νέα Αμμοχώστου

Δήμαρχοι και Κοινοτάρχες της ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου στηρίζουν την απόφαση για στέγαση του Επαρχιακού Γραφείου Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως και του Επαρχιακού Κτηματολογικού Γραφείου Αμμοχώστου στην Αμμόχωστο.

Σε γραπτή ανακοίνωση των Δημάρχων Παραλιμνίου, Δερύνειας, Σωτήρας, Αγίας Νάπας και των Κοινοταρχών Λιοπετρίου, Αυγόρου, Φρενάρους, Άχνας και Αχερίτου, αναφέρεται ότι «επιθυμούμε δια της παρούσης δήλωσης, να εκφράσουμε τη στήριξη μας στην απόφαση για μεταφορά του Επαρχιακού Γραφείου Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως και του Επαρχιακού Κτηματολογικού Γραφείου Αμμοχώστου, στην Επαρχία μας».

Προστίθεται ότι «επικροτούμε θερμά την απόφαση, η οποία λήφθηκε με γνώμονα το συμφέρον της περιοχής και την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, δικαιώνοντας με αυτό τον τρόπο, ένα διαχρονικό αίτημα των κατοίκων της περιοχής μας».

Πρόκειται, συνεχίζει η γραπτή ανακοίνωση «για μια απόφαση υψίστης σημασίας για τον κόσμο της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, τόσο από πρακτικής όσο και από συμβολικής άποψης, καθώς τερματίζει την ταλαιπωρία των πολιτών της και αναβαθμίζει την υπόσταση της επαρχίας μας».

Συνεπώς, σημειώνεται «οι όποιες αντιδράσεις, κατά της απόφασης για μεταφορά των Επαρχιακών Γραφείων στην Επαρχία μας, είναι ακατανόητες και δεν εξυπηρετούν το καλώς νοούμενο συμφέρον της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου ιδιαίτερα αν κάποιος λάβει υπόψη ότι θα υπάρχει εξοικονόμηση 1,9 εκ. ευρώ σε σχέση με το κόστος ενοικίασης για τα επόμενα εννέα χρόνια στη Λάρνακα».

Πηγή: ΚΥΠΕ