Παράνομη χρηματοδότηση του τ/κ «δήμου» Αμμοχώστου

CEB1 38 Αλέξης Γαλανός, Ειδήσεις
CEB1 180 Αλέξης Γαλανός, Ειδήσεις

Επίσημη πληροφόρηση της κυβέρνησης δεν υπήρξε σχετικά με τις πληροφορίες στον τουρκοκυπριακό Τύπο που αναφέρονται στο άνοιγμα της παραλίας της Αμμοχώστου στο ύψος της Δερύνειας εντός της περιφραγμένης περιοχής. Εντούτοις ο δήμαρχος Αμμοχώστου προειδοποιεί πως αν υφίσταται ένα τέτοιο σενάριο η Τουρκία έχει ήδη μπει στο σχέδιο Β, ενώ αναφέρεται και σε καταγγελία που έκανε στο παρελθόν για άντληση κονδυλίου ανάπτυξης της κλειστής περιοχής από τον τ/κ «δήμο» της Αμμοχώστου.

Μιλώντας το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό “ACTIVE”, o Αλέξης Γαλανός, προειδοποίησε πως εάν δεν υπάρξει αντίδραση στην περίπτωση που τα δημοσιεύματα ευσταθούν, αυτό θα ισοδυναμεί με αναγνώριση του κατοχικού καθεστώτος.

Μάλιστα ο κ. Γαλανός αναφέρθηκε στις υποψίες που διατηρούσε για μεθοδευμένους σχεδιασμούς από πλευράς του κατοχικούς κατοχικού καθεστώτος, οι οποίοι έβλεπαν και ανέμεναν την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων στο Κραν Μοντάνα για να προχωρήσουν σε τέτοιου είδους διαβήματα, κρίνοντας πως το άνοιγμα της παραλίας αποτελεί ένα πρώτο βήμα εφαρμογής ενός ευρύτερου σχεδίου Β’, για το οποίο γίνεται έντονα λόγος το τελευταίο διάστημα.

Επέκρινε μάλιστα τη στάση της κυβέρνησης η οποία αν και συνήνεσε στη διάνοιξη του οδοφράγματος της Δερύνειας ως ένα ΜΟΕ, η κίνηση αυτή παρέμεινε μετέωρη με αποτέλεσμα να τύχει εκμετάλλευσης από την άλλη πλευρά εις βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Το σχεδίασαν για να φέρουν τουρισμό στην περίκλειστη περιοχή με το άνοιγμα του οδοφράγματος της Δερύνειας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γαλανός.

Ευρωπαϊκή χορηγία

Ο Αλέξης Γαλανός αποκάλυψε ότι στο παρελθόν ο Δήμος Αμμοχώστου κατήγγειλε την εξασφάλιση χρηματοδότησης του τουρκοκυπριακού «δημαρχείου» από ευρωπαϊκά κονδύλια και κάλεσε εκ νέου την κυβέρνηση να διερευνήσει το θέμα.

Καταλήγοντας ο δήμαρχος Αμμοχώστου προειδοποίησε ότι θα πρέπει να αναληφθεί συλλογική δράση προς όλους τους διεθνείς οργανισμούς ώστε τα Ηνωμένα Έθνη να καλέσουν την Τουρκία και το κατοχικό καθεστώς να δώσουν εξηγήσεις και να επιβληθούν κυρώσεις, αφού μία τέτοια κίνηση παραβιάζει τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Πηγή: Φιλελεύθερος