Έκκληση Κάρογιαν για συνοχή, στα μέλη του ΔΗΚΟ

a 32 Ειδήσεις
a 3675 Ειδήσεις

Έκκληση να υπερασπιστούν την ιστορία του ΔΗΚΟ και με συλλογική ευθύνη να χαράξουν την πάρα πέρα πορεία του, απηύθυνε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Μάριος Καρογιαν στα μέλη και στελέχη του κόμματος, μιλώντας στην επαρχιακή συνδιάσκεψη του ΔΗΚΟ στη Λευκωσία.

Ζήτησε επίσης να διαφυλαχθεί η ενότητα και η συνοχή του κόμματος, ο κεντρώος χαρακτήρας του και η διαχρονική αποστολή του να υπερασπίζεται με σύνεση, συνέπεια και αποφασιστικότητα τα εθνικά δίκαια και τα συμφέροντα του τόπου και του λαού.

Αφού ανέφερε ότι το ΔΗΚΟ από την ίδρυση του είναι ταυτισμένο με τους εθνικούς αγώνες, τα οράματα, τα προβλήματα, τις αγωνίες, τις έγνοιες και τις προσδοκίες του λαού, είπε ότι «επωμιζόμαστε σήμερα νέες μεγάλες ευθύνες και σημαντικά καθήκοντα».

«Καλούμαστε να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη της κοινωνίας, την πολιτική μας αξιοπιστία και ένα πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαχείριση και την υπέρβαση της σημερινής σύνθετης και βαθιάς κρίσης που βιώνει ο τόπος και στη διαχείριση του εθνικού μας προβλήματος», συνέχισε.

Ο κ. Καρογιάν παρατήρησε ότι «βρισκόμαστε σε μια περίοδο που το μέλλον της Κύπρου κυριολεκτικά κρέμεται από την κλωστή της εθνικής ευθύνης και της συλλογικής αυτογνωσίας”. Διατύπωσε τη θέση ότι η ανευθυνότητα, η επιπολαιότητα, η απερισκεψία, ο λαϊκισμός και η δημαγωγία πρέπει να παραμεριστούν και να εξοστρακιστούν από το πολιτικό μας σύστημα και ανέφερε ότι «δυστυχώς, οι επιλογές που έχουμε και οι λύσεις που πρέπει να δώσουμε στα μεγάλα και κρίσιμα προβλήματα της κυπριακής οικονομίας είναι οδυνηρές».

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ είπε ακόμα ότι ολόκληρο το πολιτικό σύστημα έχει τεθεί από την κοινωνία στο εδώλιο του κατηγορούμενου, αναφέροντας ότι «πρέπει να είμαστε ειλικρινείς» και ότι «όλοι μας έχουμε ένα μερίδιο ευθύνης για την οικονομική καταιγίδα που έπληξε την πατρίδα μας».

Είπε ότι άλλοι έχουν περισσότερο και άλλοι λιγότερο μέρος της ευθύνης και δήλωσε βέβαιος ότι ο λαός έχει ήδη αξιολογήσει τις ευθύνες όλων.

Ο κ. Καρογιάν είπε ακόμα ότι στο περιβάλλον συνεχούς διεύρυνσης της απαξίωσης της κοινωνίας προς το πολιτικό σύστημα και της γενικότερης κρίσης θεσμών και αξιών, καλείται το ΔΗ.ΚΟ να προσδιορίσει το ρόλο, την αποστολή, τις ευθύνες και τα καθήκοντα του σε αυτή την τόσο σύνθετη και δύσκολη νέα εποχή.

«Με πλήρη επίγνωση των ευθυνών μας και με υψηλό αίσθημα καθήκοντος προς την πατρίδα και το λαό μας προχωρούμε σε ανασύνταξη των δυνάμεων μας και επαναϊεράρχηση και επικαιροποίηση προτεραιοτήτων και στόχων, ώστε να φανούμε χρήσιμοι για την πατρίδα και το λαό σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς», συνέχισε.

Ο κ. Καρογιάν ανέφερε ότι «γνώμονας των απαντήσεων και των προτάσεων σας στα μεγάλα ερωτήματα που καλούμαστε σήμερα να απαντήσουμε είναι το εθνικό συμφέρον, το συμφέρον του τόπου και του λαού μας και το συμφέρον του Κόμματος μας».