Πρόβλημα επιβίωσης αντιμετωπίζουν οι ιδιωτικές κλινικές

a 46 Ειδήσεις
a 5723 ΕιδήσειςΠρόβλημα επιβίωσης αντιμετωπίζουν οι ιδιωτικές κλινικές μετά τη στροφή των πολιτών, λόγω κρίσης, στα δημόσια νοσηλευτήρια. Όλα τα προβλήματα, θα επιλυθούν με την εφαρμογή του ΓΕΣΥ δηλώνει ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, ενώ την ίδια ώρα, το 10ευρο για τις Πρώτες Βοήθειες φαίνεται ν’ αποδίδει και να βοηθά στην αποσυμφόρηση.

Μέρα με την ημέρα διαπιστώνουν στροφή των πολιτών οι οποίοι προτιμούν πλέον τα δημόσια νοσηλευτήρια. Ο λόγος είναι απλός και έχει να κάνει με την οικονομική κρίση που πλήττει σχεδόν όλα τα νοικοκυριά.

Το 85% των πολιτών ήταν πάντοτε δικαιούχοι στο δημόσιο τομέα. Μέχρι σήμερα ο λόγος για τον οποίο ο ιδιωτικός τομέας είχε περισσότερη ζήτηση ήταν διοτι οι πολίτες αν και δικαιούχοι στο δημόσιο τους είχαν την οικονομική δυνατότητα να απευθυνθούν στον ιδιωτικό τομέα.

Ολα τα προβλήματα τόσο στο Δημόσιο όσο και στον Ιδιωτικό τομέα θα επιλυθούν όταν τεθεί σε εφαρμογή το ΓΕΣΥ διαβεβαιώνουν οι πλέον αρμόδιοι για την εφαρμογή του.

Πάντως, τα πρώτα δείγματα από την εισαγωγή τέλους ύψους 10 ευρώ για τις Πρώτες Βοήθειες, με σκοπό την αντιμετώπιση των φαινομένων κατάχρησης, φαίνεται ότι είναι ενθαρρυντικά

Ο πρόεδρος του συνδέσμου ιδιοκτητών ιδιωτικών νοσηλευτηρίων υπέδειξε ότι τα δημόσια νοσηλευτήρια δεν πρέπει να ανταγωνίζονται τα ιδιωτικά, προσθέτοντας ότι όσοι δεν δικαιούνται δωρεάν ιατρική περίθαλψη πρέπει να καταβάλλουν το πραγματικό κόστος για παροχή υπηρεσιών στο Δημόσιο.

Πηγή: Sigma