Προώθηση του ιατρικού τουρισμού στην Κύπρο

a 212 Ειδήσεις
a 4002 ΕιδήσειςΣημαντικές αποφάσεις οι οποίες ενισχύουν τις προσπάθειες προώθησης του ιατρικού τουρισμού στην Κύπρο λήφθηκαν στο πλαίσιο σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Υπουργού Υγείας Πέτρου Πετρίδη.

Σύμφωνα με σημερινή επίσημη ανακοίνωση, στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Υγείας Δ. Μαυρονικόλας, ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου Α. Δημητρίου, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συμβουλίου Μ. Φιλίππου, ο Πρόεδρος του Φορέα Προώθησης Υπηρεσιών Υγείας Π. Γεωργιάδης και ανώτεροι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου.

Στα πλαίσια της σύσκεψης συζητήθηκαν τρόποι διευκόλυνσης της ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού χωρίς να δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός με την ιατρική κοινότητα της Κύπρου.

Προς αυτή την κατεύθυνση και με δεδομένη τη συνεργασία όλων όσοι εμπλέκονται, αποφασίστηκε όπως παρέχεται προσωρινή άδεια σε γιατρούς τρίτων χωρών που επιθυμούν να προσφέρουν σε ξένους ασθενείς στην Κύπρο θεραπείες και επεμβάσεις που δεν πραγματοποιούνται στη χώρα μας από Κύπριους γιατρούς.

Παράλληλα, το Υπουργείο Υγείας και ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος θα βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία, προκειμένου οι Κύπριοι ιατροί να επωφεληθούν από την εν λόγω απόφαση λαμβάνοντας τεχνογνωσία και εκπαίδευση.