Δέκα Δήμους παγκύπρια προτείνει η Τρόικα

a 118 Ειδήσεις
a 4586 Ειδήσεις

Κούρεμα και στον αριθμό των δήμων στα εδάφη που ελέγχονται από την Κυπριακή Δημοκρατία, ώστε να καταστούν βιώσιμοι, έχει θέσει η Τρόικα στις διαβουλεύσεις της με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τρόικα έχει θέσει (γραπτώς) αυτό το θέμα μετά τη διαπίστωση της ότι τα οικονομικά προβλήματα των πλείστων Δήμων και η τεράστια εξάρτηση τους από την κρατική χορηγία, τους καθιστούν μη βιώσιμους μέσα στο νέο πλέγμα που διαμορφώνεται εντός του Μνημονίου. Συγκεκριμένα, οι τροϊκανοί έχουν ξεκαθαρίσει ότι αν η οικονομική κατάσταση των Δήμων δεν βελτιωθεί άμεσα, θα πρέπει να γίνουν εκείνες οι αλλαγές που θα επιτρέψουν τη συγχώνευση μικρών Δήμων με μεγαλύτερους, ώστε να παραμείνουν τελικά μόνο 10 Δήμοι.

Τις πληροφορίες επιβεβαίωσε χθες ο δήμαρχος Γεροσκήπου, Μιχάλης Παυλίδης, ο οποίος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ένωσης Δήμων Αλέξη Γαλανό και συζήτησαν το θέμα των οικονομικών δυσκολιών των τοπικών Αρχών. Η εξέλιξη αυτή, είπε ο κ. Παυλίδης, ώθησε την Ένωση Δήμων Κύπρου να αποστείλει επιστολή σε όλα τα μέλη της, προτείνοντας τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων οικονομικής περισυλλογής.

«Η Ένωση εισηγείται την εθελοντική συνεισφορά των μελών των Δημοτικών Συμβουλίων σε ποσοστό 10%-20% επί της αντιμισθίας τους», ανέφερε. Προσθέτει επίσης ότι είναι έτοιμη να συμβάλει στην ετοιμασία ενός σχεδίου πρόωρης αφυπηρέτησης προσωπικού των δημοτικών Αρχών, με στόχο τον περιορισμό των εξόδων της κάθε Αρχής».

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ