Κάρογιαν: “Δεν μπορώ να αποσιωπήσω τις διαφορές με ηγεσία”

a 1 ΔΗΚΟ, Ειδήσεις
Ανακοίνωση σχετικά με τους λόγους που επέλεξε να μην κατέλθει ως υποψήφιος του ΔΗΚΟ, στις βουλευτικές εκλογές, εξέδωσε ο Μάριος Κάρογιαν. Ο πρώην πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος εξήγησε πως η απόφαση που παίρνει είναι δύσκολη, αλλά δεν μπορεί να διεκδικήσει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων, αποσιωπώντας την ίδια ώρα, τις διαφορές που τον χωρίζουν με την ηγεσία του κόμματος.

a 941 ΔΗΚΟ, Ειδήσεις

Αυτούσια η ανακοίνωσή του:

Σταθμίζοντας όλα τα πολιτικά δεδομένα και τις επικρατούσες συνθήκες στο τόπο και αναλογιζόμενος τις ευθύνες που μου αναλογούν μπροστά στις κρίσιμες για το αύριο περιστάσεις, αποφάσισα να μην κατέλθω ως υποψήφιος βουλευτής στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές.

Επέλεξα αντί να δώσω προτεραιότητα στη συμμετοχή μου στη Βουλή των Αντιπροσώπων που θα προκύψει από τις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, να συνεχίσω με μεγαλύτερη προσωπική ανεξαρτησία τον αγώνα επί της ουσίας που πιστεύω ότι πρέπει να αποκτήσει η πολιτική μας ζωή και ο δημόσιος διάλογος για το μέλλον της πατρίδας μας.

Δε θα μπορούσα ούτε να εμφανισθώ διεκδικώντας την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων μας αποσιωπώντας τις διαφορές που με χωρίζουν από τις επιλογές και τις πρακτικές της σημερινής ηγεσίας του κόμματος, ούτε ασκώντας μια εσωκομματική κριτική που θα αναπαράξει την εσωστρέφεια του κόμματος, θα επιδεινώσει τη θέση του, θα αποκαρδιώσει τους οπαδούς του και θα επιταχύνει τη συρρίκνωση, την περιθωριοποίηση και την απαξίωσή του.

Πρόκειται για μία δύσκολη απόφαση. Θεωρώ, ωστόσο πως είναι έντιμη, ειλικρινής και αξιοπρεπής. Λειτούργησα, όπως πάντα, σύμφωνα με τις επιταγές της συνείδησής μου και μόνο.

Παραμένω ενεργό μέλος της κοινωνίας των πολιτών από την οποία προέρχομαι θέλοντας να διατηρήσω μαζί της μία έντιμη και καθαρή σχέση ανοιχτού διαλόγου και συλλογικής δράσης για το μέλλον της πατρίδας μας.

Τιμώ και σέβομαι όλους τους φίλους και συναγωνιστές που με τίμησαν με τη ψήφο, την αγάπη και την εμπιστοσύνη τους στην πολύχρονη συμπόρευση μας στο ΔΗΚΟ. Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι η κοινή μας πορεία δεν τελειώνει εδώ. Θα είμαι παρών ως απλός στρατιώτης στο ΔΗΚΟ σε όλους τους αγώνες που είναι μπροστά μας, που θα είναι πάρα πολλοί, υπηρετώντας αμετακίνητα τις αρχές και τις αξίες μας, όπως αγωνίστηκα σε όλη μου τη ζωή, για εθνική δικαίωση, οικονομική ανάπτυξη, κοινωνική δικαιοσύνη και κάθαρση του δημόσιου βίου.

Τώρα, είναι η ώρα της μετριοπάθειας, του διεκδικητικού ρεαλισμού, της εθνικής συνεννόησης, την πραγματικής ενότητας για ένα καλύτερο αύριο για την πατρίδα και την κοινωνία μας.

Πηγή: ΚΥΠΕ