Πενταπλός φόνος: Νομικό επιχείρημα για πλάνα καμερών ασφαλείας

a 14 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a 3807 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Σωρεία ερωτημάτων ως προς την εγκυρότητα και αξιοπιστία των πλάνων που προβλήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες σχετικά με τον πενταπλό φόνο στην Αγία Νάπα, δέχθηκε κατά δεύτερη συνεχή μέρα αντεξέτασης ο κυριότερος μάρτυρας της Κατηγορούσας Αρχής Χριστόφορος Παπασάββας. Τα συγκεκριμένα πλάνα είχαν προβληθεί τις προηγούμενες μέρες και είχαν να κάνουν με τις κινήσεις που είχα καταγραφεί και σχετίζονταν με τα γεγονότα της υπόθεσης.

Οι δικηγόροι των κατηγορουμένων Δημήτρη Μαμαλικόπουλου και Αναστάσιου Τσεχειλίδη, Λύσανδρος Λυσάνδρου και Βασίλης Μπίσσας, έχουν πλέον συστρατευθεί σε νομική γραμμή που προσπαθεί να αποδείξει κενά και αδυναμίες στο περιεχόμενο των βίντεο. Χθες, δεύτερη μέρα της αντεξέτασης του μάρτυρα Χριστόφορου Παπασάββα ολοκλήρωσε τη διαδικασία ο δικηγόρος Λυσάνδρου, ο οποίος συνέχισε να καταδεικνύει χρονικές ανακολουθίες στα πλάνα των καμερών σε σχέση με γεγονότα που τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα των κατηγορουμένων, τα οποία είναι διαφορετικά.

Επιπρόσθετα, ο κ. Λυσάνδρου υπέβαλε στο δικαστήριο χωρίς να αμφισβητηθεί από την Κατηγορούσα Αρχή ότι ο κ. Παπασάββας άρχισε να ασχολείται με την υπόθεση μέσω της επεξεργασίας και ανάλυσης των οπτικών δεδομένων μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ακόμη, ο κ. Λυσάνδρου αναφέρθηκε στο φωτισμό της εκκλησίας της Αγίας Νάπας αλλά και στο ότι κάποιο από τα δέντρα που υπήρχαν στην περιοχή την ημέρα του φόνου δεν φαινόταν στα πλάνα της αναπαράστασης . «Όποιος εμφανίζεται να περπατά στο πλάνο κάποιας κάμερας ασφαλείας δεν ξέρουμε και πού πηγαίνει και πού θα φτάσει και κυρίως αν περπατά έχοντας στο μυαλό του να διαπράξει φόνο». Αυτό περίπου υπέβαλε στο δικαστήριο ο άλλος συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση, Βασίλης Μπίσσας. Ο κ. Μπίσσας σχολίαζε με τον τρόπο αυτό πλάνα στα οποία οι Μαμαλικόπουλος και Τσεχιλείδης εμφανίζονται να περπατούν στα σκαλιά πέριξ του περιβόλου της εκκλησίας της Αγίας Νάπας.

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ