Απάντηση Δημάρχου Σωτήρας σε επιστολή αναγνώστη

a 54
a 6048
Του Δημάρχου Σωτήρας, κυρίου Γιώργου Τάκκα

Αγαπητέ φίλε Λούκα,

Καταρχήν θα ήθελα να τονίσω ότι η καλόπιστη κριτική είναι καλοδεχούμενη και οι εισηγήσεις για το καλό του Δήμου μας ευπρόσδεκτες από οποιονδήποτε ενδιαφέρεται σοβαρά για τα κοινά… 

Διαβάζοντας, όμως, το κείμενο της επιστολής σας, βρίσκω πολλές ανακρίβειες που τουλάχιστον θα έλεγα ότι είναι παραπληροφόρηση σαν σύνολο. Γνωρίζετε βέβαια, όπως έλεγαν και οι αρχαίοι Ρωμαίοι ότι ο γραπτός λόγος μένει.

Θα ήθελα να απαντήσω στα θέματα που υποβάλλονται για να πληροφορήσω και εσάς και άλλους δημότες που θα ήθελαν να πληροφορηθούν σωστά και ειλικρινά για αυτούς τους 6 μήνες εργασίας στο Δήμο Σωτήρας.

Η πληροφόρηση είναι κάτι που εν πάση περιπτώσει προωθούμε, και σε 10-15 μέρες θα ανεβάσουμε την δυναμική ιστιοσελίδα του Δήμου, που θα είναι αμφίδρομης ενημέρωσης με τον πολίτη αλλά και από τον Οκτώβρη θα κυκλοφορήσει η πρώτη μας εφημερίδα. Οπότε, η ενημέρωση θα είναι συχνή και δεν θα αφήνει να οργιάζουν οι «κουβέντες του καφενέ» και τα «παπαγαλάκια».

Πριν απαντήσω τα θέματα, όμως, να τονίσω ότι δόθηκε φυσιολογικά ιδιαίτερη σημασία αυτούς τους πρώτους 6 μήνες στην οργάνωση του Δήμου μας που λόγω του μηδαμινού προσωπικού και της μη οργάνωσης αλλά και της αλλαγής από Κοινοτικό Συμβουλίου σε Δήμο, έπρεπε να δημιουργηθεί σωστή βάση για να μπορούμε να λειτουργήσουμε ως Δημαρχείο. Έχουν, λοιπόν, δημιουργηθεί Τμήμα Λογιστηρίου, Τμήμα Αρχείου, Τμήμα Οικοδομών, Τμήμα Εργατών, Τμήμα Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Τμήμα Πολιτικών Γάμων. Με ακόμα δύο άτομα προσωπικό, υπολογίζω ότι το Δημαρχείο θα παράγει στο επιθυμητό επίπεδο.

Η αλλαγή και στην παραγωγικότητα αλλά και στην νοοτροπία είναι εμφανής για όσους επισκέφτηκαν το Δημαρχείο τελευταία. Η προσπάθεια αυτή είναι συνεχής και θα καλύψει και άλλους τομείς του Δήμου.

Στο προκείμενο όμως:

1. Όντως παραλάβαμε το πόσο των € 612.000 στις 2/1/2012 παρόλο που οι €50.000 ήταν ανεξαργύρωτες επιταγές και οι €150.000 πιστωτές που πληρώθηκαν τους επόμενους μήνες. Άρα στην ουσία παραλάβαμε περίπου € 400.000, όσα ήταν και τα δάνεια (€420.000) την ημέρα εκείνη.

Παρόλο που η χορηγία ήταν υπολογισμένη στα €850.000 τους πρώτους 6 μήνες εμείς πήραμε από την κυβέρνηση μόνο €150.000, εντούτοις διατηρούμε τα ταμεία του Δήμου στο ίδιο επίπεδο λόγω της σωστής οικονομικής πολιτικής που ακολουθούμε. Ακόμα και σήμερα δε γνωρίζουμε ποια θα είναι η χορηγία από το κράτος και έτσι λογικά δεν έχουμε προχωρήσει σε έργα.

2. Όσο αφορά τους μισθούς και τα επιδόματα του Δημάρχου και των Δημοτικών Συμβούλων αυτά καθορίζονται δια του περί Δήμων Νόμο και εναπόκεινται στον κάθε ένα να αποφασίσει αν θα παίρνει το πόσο που δικαιούται ή λιγότερο. Όλοι αντιλαμβανόμαστε τα οικονομικά του κράτους και όλοι προβληματιζόμαστε. Σίγουρα δεν είμαστε η πιο ψηλά αμειβόμενη Δημοτική Αρχή όπως λέτε. Ο Δήμαρχος παίρνει όσα και ο Δήμαρχος Δερύνειας αλλά και οι άλλοι νεοσύστατοι Δήμοι. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι παίρνουν όσα παίρνουν και αυτοί της Δερύνειας και έχουν διαφορά €100 από άλλο Δήμο είναι αμελητέο αν λάβει κάποιος υπόψη ότι οι άλλοι Δήμοι είναι πλήρης ή ακόμα και υπερστελεχωμένοι με προσωπικό ενώ οι περισσότεροι δικοί μας σύμβουλοι έχουν καταντήσει να δουλεύουν 3-4 ώρες καθημερινά για το Δήμο λόγω έλλειψης προσωπικού που έχουμε και με αποστολές που τους καθορίζει ο Δήμαρχος.

Επιπρόσθετα κάθε μήνα οι Δημοτικοί Σύμβουλοι προσφέρουν σε εκδηλώσεις και φιλανθρωπικούς σκοπούς και πληρώνουν οι ίδιοι τα έξοδα φιλοξενίας τους με ομόφωνες αποφάσεις. Επίσης, αξίζει να αναφερθεί και το υψηλό κόστος των οδοιπορικών και των μεταφορικών τους εξόδων, για τα οποία δεν τους δίνεται κανένα επιπλέον επίδομα. Όσο για το ποσό που αναφέρεις είναι και αυτό ανακρίβεια και είναι €9.600 το μήνα. Κανένας, πάντως, ούτε υποψήφιος Δήμαρχος ούτε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος δεν έθιξε το θέμα αυτό πριν τις εκλογές! Η ουσία, όμως, είναι η σύγκριση της αμοιβής με την παραγωγικότητα όπως γνωρίζουμε όλοι και όχι η αμοιβή από μόνη της.

3. Όσο για το αυτοκίνητο του Δημάρχου η μόνη απόφαση που πάρθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο είναι η αγορά μονοκάμπινου οχήματος (!) για να μην χρησιμοποιούνται τα ιδιωτικά οχήματα των υπαλλήλων κατά την ώρα εργασίας.

4. Όσον αφορά τα έργα θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι προηγουμένως τα έργα γίνονταν από τον Έπαρχο ενώ τώρα γίνονται από το Δημαρχείο το οποίο παίρνει τη κρατική χορηγία για το σκοπό αυτό. Όμως, όπως ανέφερα και πιο πάνω αντί €850.000 πήραμε το πρώτο εξάμηνο μόλις €150.000 και ακόμα δεν έχουμε το τελικό ποσό. Άρα, με ποια λογική να προχωρήσουμε σε έργα τη στιγμή που ο προϋπολογισμός μας δυστυχώς μας το απαγορεύει;

Κάθε λογικός πολίτης παρακολουθεί την οικονομική εξέλιξη και ενεργεί ανάλογα. Φτάσαμε στο σημείο να ακούμε ειδήσεις το πρωί και μέχρι το μεσημέρι να αλλάζουν τα δεδομένα προς το χειρότερο. Σεβόμενοι, λοιπόν, τα λεφτά του πολίτη δεν «ξανοιχτήκαμε» γιατί θέλαμε σταθερά βήματα και όχι επίδειξη. Έργα που περιλαμβάνουν ευρωπαϊκά κονδύλια όπως το πολυδύναμο που αναφέρεις (πάλι ανακρίβειες) προχωρούν χωρίς καμιά καθυστέρηση και θα αρχίσει τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.

Αλλά έτσι για προβληματισμό τι αξία έχει ένα κτήριο χωρίς την ανάλογη οργάνωση της νεολαίας που θα το χρησιμοποιήσει; Έτσι, από τώρα έχουμε προχωρήσει στην διαδικασία της οργάνωσης της νεολαίας για να πάρει και το κτήριο την αξία που του ταιριάζει.

5. Κάποια έργα, όπως γήπεδα κοινωνικού αθλητισμού, νέο γήπεδο, πλατεία κλπ έχουν παγοποιηθεί από την κυβέρνηση αλλά εμείς σαν «καλά παιδιά» δεν το βάζουμε κάτω αλλά διεκδικούμε σαν σύνολο ο Δήμαρχος με το Δημοτικό Συμβούλιο, με συναντήσεις μας με αρμόδιους Υπουργούς ή υπηρεσιακούς, ό,τι καλύτερο υπό τις σημερινές οικονομικές συνθήκες.

Έχουμε ήδη ζητήσει τη δημιουργία πίστας διεθνών προδιαγραφών για τους αθλητές της μοτοσικλέτας, περιφερειακό γήπεδο κλασσικού αθλητισμού, ανακαίνιση του παλιού γηπέδου, παρακαμπτήριο δρόμο περιοχής «βραστών», δρόμο Β’ Δημοτικού, προχωρούμε με τις νέες παραλίες κλπ. Έχουμε προχωρήσει με Ευρωπαϊκά προγράμματα για το Βυζαντινό Μουσείο, προχωρούμε με παρόμοιο πρόγραμμα για το κολοκάσι και τέλος την σωστή λειτουργία της υδατοπρομήθειας που θα μας επιφέρει εξοικονομήσεις της τάξης των €100.000 το χρόνο.

Έχουμε διορθώσει τα σχέδια για το αποχετευτικό και έχουμε κάνει με αυτές τις διορθώσεις εξοικονομήσεις πέραν των €800.000. Όλα αυτά θα επεξηγηθούν στην επόμενη Πανδημοτική Συγκέντρωση όπου θα έχουμε περισσότερο χρόνο.

Αυτά γίνονται χάρις στις προσπάθειες του Δημάρχου, του Δημοτικού Συμβουλίου και του ελάχιστου προσωπικού που έχουμε. Αλήθεια, με πόσο προσωπικό λειτουργούν άλλα δημαρχεία του ίδιου πληθυσμού; Αυτό και αν είναι πρωτοπόρο, να καταφέρεις, δηλαδή, να λειτουργείς υποστελεχωμένος από προσωπικό και να χρησιμοποιείς τους Δημοτικούς Συμβούλους για υπαλλήλους!

6. Τα σκουπίδια όντως είναι ένα από τα μεγάλα θέματα του Δήμου μας. Παρόλο που είχα εκφράσει διαχρονικά την άποψη μου, δυστυχώς δεν έγινε τίποτε. Έχουμε ήδη έρθει σε επαφή με σύμβουλο και το όλο θέμα θα μπεί σε νέα βάση. Έχουμε κάνει αίτηση για πράσινο σημείο ούτως ώστε να μην δημιουργούνται τα φαινόμενα του σκουπιδότοπου της κτηνοτροφικής περιοχής. Δυστυχώς η διαδικασία παίρνει χρόνο.

Δεν είναι απλώς «ττελλίαζω ένα χώρο και τελείωσε». Πέραν του πράσινου σημείου από το Σεπτέμβρη –Οκτώβρη ξεκινούμε νέα διαδικασία όπου ο διαχωρισμός των σκουπιδιών θα γίνεται από την πηγή (σπίτι). Αυτό θα βοηθήσει να γίνουν σοβαρές εξοικονομήσεις (τουλάχιστον €100.000 το χρόνο) με αποτέλεσμα να μειωθεί και το τέλος των σκουπιδιών αλλά και να μπει μια τάξη στο σοβαρό αυτό θέμα.

7. Όσον αφορά στο θέμα της ανάδειξης της τουριστικής αξίας της Σωτήρας, δεν νομίζω να υπήρχε προηγούμενη Αρχή που μέσα σε 6 μήνες είχε επιδείξει έργο στην παραλία. Μέσα σε 7 μήνες θα υπάρχουν 2 νέες οργανωμένες παραλίες που κάποιοι πρόσφατα μας ειρωνεύονταν ότι «ταράξαμε τα χώματα».

Μέχρι τον επόμενο χρόνο θα υπάρχουν ακόμα 2 πρόσθετες οργανωμένες παραλίες. Συναντήθηκα με το Πανεπιστήμιο Ινδιανάπολης της Αμερικής και τον Μάιο του 2013 θα έρθουν να συνεργαστούμε για ανάδειξη μιας τουλάχιστον παραλίας σε πρωτοπόρα και πρότυπο παραλία Παγκύπρια. Χρειάζεται λίγη υπομονή και τα αποτελέσματα θα είναι εκεί για να τα δούμε.

Όσο για τα πλεονεκτήματα της Σωτήρας, αυτά ειπώθηκαν πριν 7 μήνες στον προεκλογικό και βρίσκονται στο πρόγραμμά μου. Αυτό το πρόγραμμα ακολουθούμε και θα το υλοποιήσουμε με βήματα σταθερά και προγραμματισμένα, με έργα και όχι λόγια. Δε νομίζω, επίσης, προηγούμενη Αρχή να είχε τόσες συναντήσεις με επενδυτές που ενδιαφέρονται, εν μέσω οικονομικής κρίσης παρακαλώ, για να κτίσουν ξενοδοχειακή μονάδα στην παραλιακή περιοχή του Δήμου Σωτήρας. Μήπως είναι τυχαίο;

8. Όσο για το παραλιακό πάρκο και βέβαια εκτιμούμε την πληροφορία που μας έδωσες, προχωρήσαμε τότε σαν Κοινοτικό Συμβούλιο στον σχεδιασμό και κατασκευή του. Έγιναν το τελευταίο μήνα 3 πολύ επιτυχημένες εκδηλώσεις στο παραλιακό πάρκο και την ερχόμενη βδομάδα θα ανοίξει και το περίπτερο εκεί.

9. Άγραφοι αγροτικοί δρόμοι: Έχουμε ήδη συναντηθεί πριν ένα μήνα με τον Επαρχιακό Διευθυντή του Κτηματολογίου για το θέμα αυτό και αναμένουμε σύντομα να ξεκινήσουμε με συγκαταθέσεις για εγγραφή των δρόμων αυτών. Σχετικά αιτήματα έχουν διαβιβαστεί και στα κοινοβουλευτικά κόμματα. Όσο για την οδό Λεωνίδα (τώρα Σπύρου Κυπριανού) όπως γνωρίζεις πολύ καλά (και δεν αντιλαμβάνομαι γιατί το ανάφερες στην επιστολή σου) κατασκευάστηκε από τον Έπαρχο και σε αυτόν πρέπει να αποταθείς και όχι στο Δημαρχείο.

10. Για το θέμα του προσωπικού, υπάρχει και ειδικός κλάδος σπουδών στα Πανεπιστήμια, Διοίκηση Προσωπικού, και δεν «βγάζει κάποιος ακτινογραφία» και αρχίζει να απολύει! Υπάρχουν υπάλληλοι που εργοδοτήθηκαν πριν από 20 και 30 χρόνια.

Τι εισηγείσαι δηλαδή; Να τους απολύσουμε; Να πληροφορήσω λοιπόν ότι το προσωπικό ξεκίνησε από μια κλίμακα 1-10 και βρίσκεται τώρα στο 8 χάρις στην οργάνωση που έγινε, χάρις στα σεμινάρια που έχουν υποκινηθεί να παρακολουθήσουν, χάρις στις συναντήσεις που κάνει ο Δήμαρχος μαζί τους βελτιώνοντας την απόδοση, την νοοτροπία και την παραγωγικότητα τους. Το ότι μένουν πέρα των ωρών εργασίας τους για να διεκπεραιώσουν την εργασία τους, είναι ένα καλό σημάδι της αλλαγής. Όσο για το μισθό τους και σ’αυτό υπάρχει υπερβολή.

Το τμήμα των οικοδομών-τεχνικής υπηρεσίας να πληροφορήσω ότι έχουμε αγοράσει υπηρεσίες που μας στοίχισαν €4.000-€5.000 μέχρι τον Ιούνιο και έχουν βγει άδειες οικοδομής και θα εισπράξει ο Δήμος Σωτήρας € 140000. Τι εισηγείστε λοιπόν να πάμε στο Δήμο Δερύνειας; Επιπρόσθετα δεν είναι μόνο η έκδοση νέων αδειών οικοδομής αλλά και τα πιστοποιητικά τελικής έγκρισης που είναι μεγάλος φόρτος εργασίας. Όσο για τις απόψεις σας για το τοπικό Σχέδιο είναι καλοδεχούμενες και εφόσον μπουν γραπτώς στα ειδικά έντυπα (ως διαδικασία) θα ληφθούν υπόψη στον περαιτέρω σχεδιασμό με το Συμβουλευτικό γραφείο.

Τέλος να επαναλάβω ότι η εποικοδομητική κριτική είναι ευπρόσδεκτη και καλοδεχούμενη. Η ισοπεδωτική κριτική και οι άδικες καταγγελίες όμως δε βοηθούν το Δήμο μας ούτε και την Δημοτική Αρχή και είναι και άκαιρη.

Γνωρίζω πολύ καλά ότι έχουν να γίνουν πάρα πολλά για να μπορούμε να είμαστε Δήμος στην ουσία και όχι στο γράμμα αλλά από την άλλη αν δεν μεριμνήσεις για την σωστή οργάνωση του ανθρωπίνου προσωπικού για να μπορείς να παράξεις δε θα είμαστε αποδοτικοί. Αυτή την πολιτική ακολουθούμε μέχρι σήμερα. Γι’ αυτό καλώ όλους να κάνουν λίγη υπομονή και τα έργα θα έρθουν σιγά-σιγά έστω και με την οικονομική κρίση.

Στόχος μας είναι τα σταθερά βήματα με σύνεση και με λογική, τα οποία θα επιφέρουν τη σωστά προσανατολισμένη ανάπτυξη, χωρίς μεγαλοστομίες και κενές υποσχέσεις μεγαλεπήβολων έργων. Στόχος μας η ανάπτυξη του Δήμου μας μέσα από έργα που θα γεμίζουν και όχι να αδειάζουν τα ταμεία μας.

Ο Δήμος Σωτήρας, όπως είπα και προεκλογικά, έχει προοπτική και μπορεί να γίνει αυτάρκης και να δημιουργήσει τα εισοδήματα για ένα καλύτερο μέλλον για μας και τα παιδιά μας.