Έρχεται Κύπρο ο Ρώσος ΥΠΕΞ για συνομιλίες με την Κυβέρνηση

CEB1 21 Ειδήσεις
Ρωσική Δημοκρατία και Κυπριακή Δημοκρατία έχουν συμπληρώσει 55 χρόνια από την εγκαθίδρυση διπλωματικών σχέσεων. Ενόψει τούτου, ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης και ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Sergey Lavrov, αντάλλαξαν χθες ευχετήριες επιστολές.

CEB1 1941 Ειδήσεις

Η επικείμενη επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών στη Λευκωσία θεωρείται ότι θα αποτελέσει την καλύτερη κατάληξη της φετινής χρονιάς, που μπορεί να θεωρηθεί ορόσημο στην πορεία των διμερών σχέσεων.

«Οι φιλικές σχέσεις που εγκαθιδρύθηκαν αμέσως μετά την ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας», σημειώνει στην επιστολή του ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, «έχουν αποκτήσει μία δυναμική τα τελευταία χρόνια και συνεχίζουν να αναπτύσσονται σε διάφορους τομείς προς όφελος των δυο λαών».

Κύπριοι και Ρώσοι, συνεχίζει, συνδέονται παραδοσιακά με στενούς δεσμούς, οι οποίοι αποτελούν γερή βάση για περαιτέρω εμβάθυνση και διεύρυνση της συνεργασίας σε διεθνές και διμερές επίπεδο. Ο κ. Κασουλίδης σημειώνει στην επιστολή του τη ζωτική σημασία της «αδιάλειπτης συμπαράστασης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον αγώνα που διεξάγει η Κυπριακή Δημοκρατία για απαλλαγή από τις συνέπειες της εισβολής και της κατοχής και την επανένωση της χώρας», κι επισημαίνει τη σημασία της ρωσικής κοινότητας, που διαβιοί στην Κύπρο, στην περαιτέρω ενδυνάμωση των επαφών στο επίπεδο των πολιτών.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Μόσχα τον περασμένο Φεβρουάριο και την υπογραφή δέκα κειμένων διμερών συμφωνιών, η οποία χάραξε νέα πεδία συνεργασίας και ανάπτυξης των διμερών σχέσεων, ο κ. Κασουλίδης αναφέρθηκε στην επίσκεψη του Ρώσου ομολόγου του στη Λευκωσία, που χρονικά τοποθετείται το φθινόπωρο, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι αυτή θα αποτελέσει και την καλύτερη κατάληξη της φετινής χρονιάς, που μπορεί να θεωρηθεί ορόσημο στην πορεία των διμερών σχέσεων.

Πηγή: Ο Φιλελεύθερος