Σε συναγερμό η Κύπρος για πιθανό κρούσμα Έμπολα

a 141 Ειδήσεις
a 1630 Ειδήσεις

Σε συναγερμό τέθηκαν οι υπηρεσίες του κράτους, μετά από πληροφορία ότι στο αεροδρόμιο Λάρνακας προσγειώθηκε αεροπλάνο των Αυστριακών Αερογραμμών, στο οποίο επέβαινε επιβάτης , που ενδέχεται να έχει προσβληθεί με τον ιό έμπολα.

Πρόκειται για Ισραηλινό, ο οποίος ταξίδευε από το Κονέκτικατ των ΗΠΑ στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου. Ο επιβάτης ανέπτυξε πυρετό, θέτοντας σε συναγερμό τις Υπηρεσίες του κράτους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Ισραηλινός δεν είναι βέβαιο ότι έχει μολυνθεί, όμως λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα.

Η Κύπρος ενημερώθηκε από τις ΗΠΑ για το ενδεχόμενο κρούσμα, όταν ο Ισραηλινός βρισκόταν εν πτήσει και ως εκ τούτου, φθάνοντας στην Κύπρο το αεροσκάφος, τέθηκε άμεσα σε εφαρμογή ο σχεδιασμός του Υπουργείου Υγείας για πρόληψη του έμπολα. Στο μεταξύ, είχαν δοθεί οδηγίες στο πλήρωμα του αεροσκάφους από το Υπουργείο Υγείας για μέτρηση της θερμοκρασίας του ασθενούς .

Ο ισραηλινός θα τεθεί κατά πάσα πιθανότητα σε καραντίνα και θα ταξιδέψει με την επόμενη πτήση για Ισραήλ.

Επιβάτης: Δεν μας είπαν τίποτε, το έμαθα από τις ειδήσεις

Φανερά ταραγμένος, κύπριος επιβάτης της πτήσης ανέφερε ότι οι Αρχές δεν ενημέρωσαν τους επιβαίνοντες στη πτήση για το πιθανό κρούσμα έμπολα και μάλιστα ενημερώθηκε για την υπόθεση από τις ειδήσεις.

Όπως είπε ο επιβάτης, « δεν μας ενημέρωσαν. Το έμαθα τώρα από τις ειδήσεις. Ούτε καν στο αεροδρόμιο ενώ περιμέναμε για τις βαλίτσες, δεν μας είπαν τίποτε. Το αεροπλάνο στάθμευσε πολύ μακριά από τις φυσούνες και ήλθε κάποιος και μας έφερε κάποιες φόρμες για να συμπληρώσουμε τα στοιχεία μας. Μας είπαν μάλιστα ότι είναι διαδικαστικό το θέμα. Μετά από μισή ώρα, μας αποδέσμευσαν για να πάμε να πάρουμε τις αποσκευές. Και πάλιν, δεν μας ενημέρωσαν».

Πηγή: SigmaLive