Με επιτυχία η Καλλιτεχνική Εκδήλωση του Γυμνασίου “Ειρήνης και Ελευθερίας”

a 99
a 6589

Με αφορμή τα 10 χιλιάδες χρόνια Ιστορίας και Πολιτισμού

Λαμπρότατη ήταν η ανάδειξη του κυπριακού πολιτισμού στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Γυμνάσιο “Ειρήνης και Ελευθερίας” χθες βράδυ, με τίτλο “Και γεννήθηκεν η Κύπρος. Αυτός ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας”… 

Οι μαθητές της Σωτήρας και της Δερύνειας, σε συνεργασία με τους καθηγητές τους, ετοίμασαν μία εξαιρετική καλλιτεχνική ενότητα που περιελάμβανε πεζά και ποιητικά κείμενα, καθώς και τραγούδια και χορούς, τα οποία είχαν άμεση αναφορά στην ιστορία και τον κυπριακό πολιτισμό. Απέδειξαν με αυτό τον τρόπο οι μαθητές και το προσωπικό του σχολείου, πως όχι μόνο έχουν ξεφύγει από τις πεπατημένες και “χιλιοειδωμένες” εκδηλώσεις αλλά και ότι η παιδεία των σημερινών εφήβων διαποτίζεται με τα ιδανικά της κυπριακής κουλτούρας και κληρονομιάς.

Αξίζουν συγχαρητήρια στους μαθητές για την άψογη εκτέλεση αλλά και στους καθηγητές για την επιλογή και διασκευή των κειμένων, τη μουσική επιμέλεια, τις χορογραφίες, και τη γενική επιμέλεια του προγράμματος. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει να δοθεί στα σκηνικά, τα κουστούμια και τη σκηνοθεσία τα οποία επιμελήθηκε ο Βοηθός Διευθυντής του σχολείου και εικαστικός, Φάνης Σεργίου.

a1 4
a2 2

a3 1

a4

a5

SotiraNews.com