Πυκνή χαλαζόπτωση και διακοπή ρεύματος στη Σωτήρα

a 98 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a 3215 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Πυκνή χαλαζόπτωση επικρατούσε το πρωί στη Σωτήρα αλλά και σε ολόκληρη την επαρχία Αμμοχώστου. Η ορατότητα από το πρωί ήταν περιορισμένη και οι δρόμοι είχαν καταστεί εξαιρετικά ολισθηροί και επικίνδυνοι.

Λόγω της χαλαζόπτωσης, που διήρκεσε πέραν της μιάμισης ώρας, σημειώθηκαν τέσσερα τροχαία δυστυχήματα με ζημιές μόνο, ενώ ζημιές παρατηρήθηκαν σε κτηνοτροφικά υποστατικά σε θερμοκήπια και πατατοφυτείες. Λόγω των σφοδρών ανέμων σημειώθηκε αποκοπή δρόμων από την πτώση δένδρων, ενώ συνεργεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμμοχώστου κλήθηκαν για άντληση νερών από πλημμυρισμένα υποστατικά.

Παράλληλα από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 12:20 υπήρξε διακοπή ρεύματος σε Σωτήρα, Παραλίμνι, Δερύνεια και Αγία Νάπα λόγω των καιρικών συνθηκών.

Ως εκ τούτου, η Αστυνομία καλεί το κοινό να αποφεύγει τις άσκοπες διακινήσεις. Οι οδηγοί προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες, να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να έχουν τα φώτα πορείας των οχημάτων τους αναμμένα.

Ταυτόχρονα, η Αστυνομία προτρέπει το κοινό, πριν οποιαδήποτε διακίνηση του, να συμβουλεύεται τις Αστυνομικές Ανακοινώσεις, αναφορικά με το οδικό δίκτυο.

SotiraNews