Οι τέσσερις Δήμαρχοι που άλλαξαν την επαρχία Αμμοχώστου

CEB1 27 Άντρος Καραγιάννης, Γιάννης Καρούσος, Γιώργος Τάκκας, Δημοτικές Εκλογές 2016, Θεόδωρος Πυρίλλης
CEB1 1186 Άντρος Καραγιάννης, Γιάννης Καρούσος, Γιώργος Τάκκας, Δημοτικές Εκλογές 2016, Θεόδωρος Πυρίλλης



Άρθρο του Ανδρέα Πιττάτζιη*:



Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της κάλπης, μόνο η κάλπη μπορεί να μας το πει. Ανεξαρτήτου όμως του αποτελέσματος, με ιερό σεβασμό στους ανθυποψηφίους ενός εκάστου εξ υμών και χωρίς να τους υποτιμώ ούτε κατά το ελάχιστο… οφείλω να κάμω τη δική μου κατάθεση ψυχής.

Στα πέτρινα χρόνια αυτής της κρίσης, σας είδα όλους να κάθεστε στο ίδιο τραπέζι, να βρίσκεστε στο ίδιο μετερίζι και μονοιασμένα να δίνετε μαζί τις μάχες για την παραγκωνισμένη αυτή Επαρχία, πλείστες εκ των οποίων κερδίσατε. Και ενώ η κάθε γωνιά της Κύπρου μας έβλεπε με περιφρόνηση, σταθήκατε ψηλά και τους είδατε στα ίσα. Χωρίς κομματικές ταμπέλες και εξαρτήσεις, χωρίς είδωλα, μακριά απο μικροπολιτικές και μικροσυμφέροντα. Κόκκινοι, μπλέ και γαλάζιοι, γίνατε ένα… το άσπρο της ελπίδας για να διαμορφώσετε καλύτερες συνθήκες ζωής για εμάς και τα παιδιά μας.

Πετύχατε έργα εκατομμυρίων, επαρχιακή υπόσταση και αναγνώριση, λήψη Ευρωπαϊκών Κονδυλίων, μα το μεγαλύτερο σας έργο ήταν άλλο: Μας κάνατε να πιστέψουμε ότι ετούτα τα χώματα δεν είναι ούτε δεξιά ούτε αριστερά, αλλά Αμμοχωστιανά. Ότι αν δεν αγαπήσουμε και αν δεν στηρίξουμε όλοι μαζί τον τόπο μας από το Δασάκι μέχρι τον Κάππαρη, κοινή θα είναι η αποτυχία.

Σας εύχομαι καλή επιτυχία στις επερχόμενες εκλογές. Όποιο και εάν είναι το αποτέλεσμα, χάσετε ή κερδίσετε, θέλω να γνωρίζετε ότι στα μάτια και στη ψυχή έστω και ενός πολίτη της Επαρχίας, μου δώσατε αυτό που μου έλειπε για χρόνια. Αυτό που δύσκολα μπορούσα να καλλιεργήσω στα παιδιά μου, που με τόση αγωνία αναγιώνω… την ελπίδα! Σας ευχαριστώ! Θεόδωρε Πυρίλλη, Γιάννη Καρούσο, Ανδρέα Καραγιάννη, Γιώργο Τάκκα.

CEB11 1 Άντρος Καραγιάννης, Γιάννης Καρούσος, Γιώργος Τάκκας, Δημοτικές Εκλογές 2016, Θεόδωρος Πυρίλλης

*Ο Ανδρέας Πιττάτζιης είναι Δικηγόρος στην εταιρεία G.F.Pittadjis LLC