Έφορος Εκλογών: “Η Δημοκρατία απαιτεί από τους ψηφοφόρους να πάνε στις κάλπες”

CEB1 1403 Βουλευτικές ΕΚλογές 2016, Ειδήσεις
CEB1 1403 Βουλευτικές ΕΚλογές 2016, Ειδήσεις

Όλα είναι έτοιμα για την μεγάλη εκλογική μάχη της Κυριακής, δηλώνει ο Γενικός Έφορος Εκλογών Κωνσταντίνος Νικολαΐδης, καλώντας όλους τους εγγεγραμμένους ψηφοφόρους να ψηφίσουν γιατί “αυτό απαιτεί η Δημοκρατία”.

Σε δηλώσεις του, που έγιναν με αφορμή ενημέρωση που έγινε στους προεδρεύοντες των εκλογικών κέντρων της εκλογικής περιφέρειας Λεμεσού, ανέφερε πως όλα είναι έτοιμα για τις εκλογές και ότι τα αποτελέσματα αναμένονται γύρω στις 11 το βράδυ της Κυριακής, εκτός εάν παρουσιαστεί οποιονδήποτε πρόβλημα, κυρίως στην εκλογική διαδικασία στο εξωτερικό.

Ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ ποιο μήνυμα στέλνει στους ψηφοφόρους, ο κ. Νικολαΐδης είπε “να προσέλθουν στις εκλογές, αναλάβαμε μια εκστρατεία όπου καλούμε τους ψηφοφόρους να προσέλθουν να ψηφίσουν και αυτό απαιτεί η Δημοκρατία”.

Επιπρόσθετα, διευκρίνισε ότι πέραν του εκλογικού βιβλιαρίου, οι ψηφοφόροι μπορούν να ψηφίσουν και με την ταυτότητα τους, ακόμα κι αν αυτή έχει λήξει, ενώ σε ό,τι αφορά τους εγκλωβισμένους είπε πως μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα με οποιοδήποτε έγγραφο φέρει τη φωτογραφία τους και αποδεικνύει τα στοιχεία τους.

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών, στην παρουσία του Βοηθού Γενικού Εφόρου και του Εφόρου Εκλογής της Εκλογικής Περιφέρειας Λεμεσού, προχώρησε σε ενημέρωση όλων των προεδρευόντων των εκλογικών κέντρων της Λεμεσού, για το τι προνοούν οι κανονισμοί και τους διαβεβαίωσε ότι η Υπηρεσία Εκλογών βρίσκεται δίπλα τους.

“Ως λειτουργοί του δημοσίου γνωρίζετε πολύ καλά τη σημασία της άψογης και χωρίς οποιαδήποτε προβλήματα διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας”, είπε προς τους προεδρεύοντες των εκλογικών κέντρων και πρόσθεσε ότι “η προσοχή των κομμάτων αλλά και της κυπριακής κοινωνίας είναι στραμμένη πάνω μας, παρακολουθώντας τον τρόπο, το επίπεδο και την ποιότητα της εργασίας που όλοι θα κληθούμε να διεκπεραιώσουμε κατά τις εκλογές”.

Υπέδειξε παράλληλα την μεγάλη ευθύνη που φέρουν έναντι των υποψηφίων και των εκλογέων και τους διαμήνυσε πως “από την άψογη εκτέλεση των καθηκόντων σας θα εξαρτηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό η ομαλή και αδιάβλητη διεξαγωγή των εκλογών”.

Αναμένω από όλους σας, συνέχισε, να ενεργήσετε με εξαιρετική προσοχή, ευαισθησία, υπευθυνότητα και αντικειμενικότητα και πως θα τηρείτε αυστηρά όλες ανεξαίρετα τις σχετικές οδηγίες και τους κανονισμούς για τη διασφάλιση της μυστικότητας και τη διατήρηση της τάξης και ομαλότητας στο εκλογικό σας κέντρο.

“Η Υπηρεσία Εκλογών του ΥΠΕΣ, οι Έφοροι Εκλογής με τα επιτελεία τους και πολλοί άλλοι δημόσιοι λειτουργοί εργάστηκαν πάρα πολλές ώρες για να είμαστε σήμερα πανέτοιμοι να εκτελέσουμε την αποστολή μας και η ευθύνη μεταφέρεται τώρα στους δικούς σας ώμους”, είπε ο κ.Νικολαΐδης, προσθέτοντας ότι “ως προεδρεύοντες αποτελείτε από τώρα μέχρι και την παράδοση των καλπών, τους πρωταγωνιστές της τελικής φάσης των εκλογών”.

Της ενημέρωσης των προεδρευόντων των εκλογικών κέντρων της Λεμεσού προηγήθηκε ενημέρωση στην Πάφο, ενώ αύριο θα γίνει η τελευταία ενημέρωση στη Λευκωσία. Χθες ο Γενικό Έφορος Εκλογών ενημέρωσε σχετικά και τους προεδρεύοντες των εκλογικών κέντρων σε Λάρνακα και Αμμόχωστο.

Πηγή: ΚΥΠΕ