Αυγόρου: Ζημιές σε κτηνοτροφικά υποστατικά από αδέσποτους σκύλους

a 97 Αστυνομία, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a 609 Αστυνομία, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Ζημιές δεκάδων χιλιάδων ευρώ προκλήθηκαν σε κτηνοτροφικά υποστατικά στο Αυγόρου μετά από επιθέσεις αδέσποτων σκύλων οι οποίοι σκότωσαν και τραυμάτισαν μεγάλο αριθμό προβάτων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου, καταγγέλθηκε την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου στον Αστυνομικό Σταθμό Ξυλοφάγου από κτηνοτρόφο από το Αυγόρου ότι κατά τη διάρκεια της νύκτας της Τρίτης, άγνωστος αριθμός αδέσποτων σκύλων εισήλθε στην κτηνοτροφική του μονάδα που διατηρεί στο Αυγόρου και σκότωσαν 13 πρόβατα και τραυμάτισαν αριθμό άλλων. Η αξία τους υπολογίζεται στις 5-6 χιλιάδες ευρώ.

Επίσης καταγγέλθηκε το βράδυ της Παρασκευής 13 Ιανουαρίου στον Αστυνομικό Σταθμό Ξυλοφάγου από δεύτερο κτηνοτρόφο από το Αυγόρου ότι κατά το βράδυ της Πέμπτης, άγνωστος αριθμός αδέσποτων σκύλων εισήλθε στην κτηνοτροφική του μονάδα που διατηρεί στο Αυγόρου σκοτώνοντας επίσης 13 πρόβατα και τραυματίζοντας αριθμό άλλων.

Τα δύο υποστατικά επισκέφθηκαν μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Ξυλοφάγου και του Τ.Α.Ε. Αμμοχώστου της Κοινοτικής Αστυνόμευσης Αμμοχώστου και από αρμόδιους λειτουργούς την Κτηνιατρικών Υπηρεσιών Αμμοχώστου και του Τμήματος Γεωργίας.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Αστυνομίας, οι ενέργειες, συντονίστηκαν με τις τοπικές αρχές, με την αποστολή μηνύματος SMS από τα μέλη της Κοινοτικής Ασυνόμευσης για ενημέρωση της Παρατηρητών της Γειτονιάς Αυγόρου για λήψη ανάλογων μέτρων, επαγρύπνυση και παροχή πληροφοριών στις Αρχές.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται από τον Αστυνομικό Σταθμό Ξυλοφάγου σε συνεργασία με τους τοπικούς και κρατικούς φορείς και υπηρεσίες.

SotiraNews