Η Σωτήρα τίμησε την ημέρα Ανάμνησης των νεκρών των δύο Παγκοσμίων Πολέμων

DSC00308 Ειδήσεις
DSC00308 Ειδήσεις

Με μια λιτή τελετή και την καθιερωμένη τήρηση δυο λεπτών σιγής στις 11:00 ακριβώς το πρωί ο Δήμος Σωτήρας απέδωσε την περασμένη Δευτέρα το δέοντα φόρο τιμής στα 20 εκατομμύρια νεκρούς του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου αλλά και στους Κύπριους που έδωσαν τη ζωή τους κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο υπερασπιζόμενοι τα ιδανικά της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

Η εκδήλωση διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Πολεμιστών Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο μνημείο Κυπρίων πεσόντων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με αφορμή την Ημέρα Ανάμνησης (ή Ημέρα Ανακωχής ή Ημέρα Εκεχειρίας) στις 11 Νοεμβρίου, δεδομένου του ότι στις 11 Νοεμβρίου 1918, «την ενδέκατη ώρα, της ενδέκατης μέρας, του ενδέκατου μήνα», τέθηκε σε ισχύ η συνθήκη της Κομπιέν, η συνθήκη ανακωχής των συμμαχικών δυνάμεων της Αντάντ με τη Γερμανία, με την οποία τερματίστηκε ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος.

Στη λιτή εκδήλωση που τελέστηκε στο Μνημείο Πεσόντων και Αγνοουμένων του Δήμου μας, κατέθεσε στεφάνι ο Δήμαρχος, κ. Γεώργιος Τάκκας, ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε πως η συμμετοχή των Κυπρίων εθελοντών στο Β` Παγκόσμιο Πόλεμο αποτελεί μια από τις χρυσές σελίδες της σύγχρονης κυπριακής ιστορίας καθώς με είκοσι και πλέον χιλιάδες εθελοντές η Κύπρος κατατάσσεται συγκριτικά ως η πρώτη χώρα παγκοσμίως σε εθελοντική συμμετοχή κατά αναλογία πληθυσμού. “Τιμώντας σήμερα την ημέρα μνήμης των θυμάτων των δύο Παγκοσμίων Πολέμων”, συνέχισε ο κ. Τάκκας, “τιμούμε τους ανθρώπους που έδωσαν την ζωή τους ως προσφορά στην πατρίδα μας αλλά και στην ανθρωπότητα γενικότερα”.