“Αν οι εκλογές άλλαζαν κάτι θα ήταν παράνομες”

a 34 Υπότιτλοι Ειδήσεων
a 4853 Υπότιτλοι Ειδήσεων

Ψηφίζει ο Λόρδος Είρων*:

Την Κυριακή, εικοσιτέσσερις Φεβρουαρίου του σωτηρίου έτους δύο χιλιάδες και δεκατρία ο κυπριακός λαός θα αποκτήσει εν μέσω πανηγυρισμών και επευφημιών στο στάδιο “Τάσσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία” τον έβδομο κατά σειρά ηγέτη του. Οι πανηγυρισμοί θα συνεχιστούν μέχρι πρωίας στο στάδιο που πήρε το όνομά του από τον αείμνηστο Τάσσο, που το 2003 πανηγύριζε κατά τον ίδιο τρόπο την νίκη του με ποσοστό 51% βαστάζοντας και έχοντας εξ ευωνύμων του τον περιχαρή Δημήτρη Χριστόφια. Ο τελευταίος το 2008 πανηγύρισε τη νίκη του στις προηγούμενες Προεδρικές εκλογές του 2008 με ποσοστό 53%, έχοντας εξ ευωνύμων την πρώην πρώτη κυρία και οπίσω του τον Μάριο τον Καρογιάν, τον Γιαννάκη τον Ομήρου και την Πραξούλα την Αντωνιάδου.

Δε γνωρίζουμε τί ξημερώνει η επαύριος και ποιοι θα βρίσκονται όπισθεν, δεξιά και αριστερά του φρέσκου προέδρου. Σημασία έχει ποιοι θα βρίσκονται δίπλα του σε 5 χρόνια από σήμερα.

Αυτές οι εκλογές δεν ήταν βάναυσες. Ουδόλως! Πέραν των κατασχέσεων, των φυσικών αερίων, των ψευδοδημοσκοπήσεων, της λησμόνιας του κυπριακού προβλήματος, της Τρόϊκα, δεν είχαν τίποτε άλλο. Κύλησαν τόσο ήρεμα, όσο και το νέο μνημόνιο μπήκε στην καθημερινότητά μας. Η Τρόϊκα καραδοκεί, εντούτοις, και τρίβει τα χέρια με λαιμαργία, καραδοκώντας πίσω από τις πόρτες του Προεδρικού Μεγάρου για να απομυζήσει το νέο Πρόεδρο.

Με όλα αυτά κατά νου, καλή μας ψήφο και καλή αντοχή στα δύσκολα χρόνια που έπονται.

Ακούστε και το παρακάτω τραγούδι, σημαδιακό…

Ο Λόρδος Είρων είναι στατιστικολόγος, δημοσκοπολόγος και εκλογολόγος που λέει ο λόγος.