Ο Δήμαρχος Σωτήρας επισκέφθηκε την Λέσχη Ηλικιωμένων Αυγόρου

DSC00823 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
DSC00823 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Την Λέσχη Ηλικιωμένων “Ποτέ πια Μόνοι στο Σπίτι” στο Αυγόρου επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Σωτήρας, κ. Γεώργιος Τάκκας την περασμένη Πέμπτη 16 Νοεμβρίου. Ο Δήμαρχος Σωτήρας επισκέφθηκε την Λέσχη ηλικιωμένων με σκοπό να γνωρίσει τον επιτυχημένο θεσμό τον οποίο το ΣΚΕ Αυγόρου έχει ιδρύσει εδώ και περισσότερο από 7 χρόνια, για εφαρμογή του και στον Δήμο Σωτήρας.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ΣΚΕ Αυγόρου είναι πρωτοπόρο, τόσο στην επαρχία μας, όσο και Παγκύπρια στην εφαρμογή και αξιοποίηση πληθώρα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων. Αυτή την στιγμή το ΣΚΕ Αυγόρου εφαρμόζει με μεγάλη επιτυχία την Λέσχη Ηλικιωμένων “Ποτέ πια Μόνοι στο Σπίτι”, την Στέγη Απασχόλησης Ηλικιωμένων, Κατ’ Οίκον Φροντίδα, καθώς και Βρεφοκομικό Σταθμό, Παιδοκομικό Σταθμό και Παιδική Λέσχη.

Ο Δήμαρχος Σωτήρας, μαζί με τον Δημοτικό Σύμβουλο, κ. Αντώνη Κουμή ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Λέσχης Ηλικιωμένων (αναπαλαιωμένη οικία Τσιμπουρή), συνομίλησαν με τα μέλη της Λέσχης, τα οποία ξεπερνούν τα 40 και άκουσαν απόψεις από τον πρόεδρο του ΣΚΕ Αυγόρου, Πέτρο Κάρυο, και τις λειτουργούς, Άντρη Χριστοφόρου και Άντρη Φέσια.

Το πρόγραμμα της “Λέσχης Ηλικιωμένων Ποτέ πια Μόνοι στο Σπίτι”:

Από την 1η Ιανουαρίου 2007 το ΣΚΕ Αυγόρου με εταίρο το Κοινοτικό Συμβούλιο Αυγόρου λειτούργησε το πρόγραμμα “Ποτέ πια μόνοι στο σπίτι” στον πλαίσο του έργου:

«Επέκταση και Βελτίωση των Μονάδων και Υπηρεσιών Εξυπηρέτησης Παιδιών, Ηλικιωμένων, Αναπήρων και άλλων Εξαρτωμένων», Άξονας Προτεραιότητας 1 του Προγράμματος «Ανθρώπινο Δυναμικό» (Ενιαίο Έγγραφο Προγραμματισμού για το Στόχο 3)

Το Έργο έχει χρηματοδοτηθεί 50% από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και 50% από Εθνικούς Πόρους.

Το πρόγραμμα ιδρύθηκε το 2007 και ήταν συγχρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και την Κυπριακή Δημοκρατία. Από το 2009 μέχρι σήμερα, εντάχθηκε στα προγράμματα των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας. Κύριος υποστηρικτής και χορηγός του προγράμματος είναι το Κοινοτικό Συμβούλιο Αυγόρου.

Σκοπό έχει την απασχόληση, ψυχαγωγία, παροχή γεύματος στους συνταξιούχους καθώς και υπηρεσιών από νοσηλεύτρια και κοινωνική λειτουργό, φυσιοθεραπεία, εργοθεραπεία και γυμναστική. Επιπλέον, διοργανώνονται κατά καιρούς διάφορα παζαράκια, προσκυνήματα και εκδρομές για την ψυχαγωγία των συνταξιούχων.

DSC00825 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

DSC00827 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

DSC00830 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες πατώντας εδώ
SotiraNews.com