Όλες οι δηλώσεις μετά το τέλος του αγώνα από Μουρίνιο, Ερωτοκρίτου, Χαραλαμπίδη, Γιοβάνοβιτς, Χιώτη

a 1
a 64Ανάμεικτα συναισθήματα προσέφερε στους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ το τέλος του αγώνα με τη Ρεάλ. Από τη μια λίγοι ήταν οι αισιόδοξοι που πίστευαν πως το ΑΠΟΕΛ επρόκειτο να κάνει το θαύμα και να επικρατήσει της βασίλισσας του ποδοσφαίρου, ενώ μια πίκρα επικρατεί που το ΑΠΟΕΛ άντεξε να παραμείνει ανίκητο μέχρι το 75′ αλλά δέκτηκε μετά 3 απανωτά γκολ. Διαβάστε τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών… 

Χαραλαμπίδης: ”Κάθε τέλος είναι όμορφο”

Μετά το παιχνίδι ο αρχηγός του ΑΠΟΕΛ, Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης, δήλωσε: «Είναι βαρύ σκορ το 3-0. Παίζαμε όμως με μια από τις κορυφαίες, αν όχι την κορυφαία ομάδα στον κόσμο. Αξίζει ότι φτάσαμε μέχρις εδώ. Ζήσαμε μεγάλες στιγμές που θα μείνουν για πάντα στο μυαλό μας. Φτάσαμε στο τέλος, αλλά κάθε τέλος είναι όμορφο. Ήταν μία τεράστια χρονιά, η κορυφαία αυτής της ομάδας, μοχθήσαμε πάρα πολύ και αξίζουν σ’ αυτά τα παιδιά και σε όλο το προσωπικό στον Αρχάγγελο να την κρατήσουν. Τρομερή χρονιά, μας έδεσε όλους στα αποδυτήρια, θεωρώ ότι έφτασε άξια το τέλος. Η Ρεάλ είναι πολλά σκαλιά πάνω από εμάς. Ο κόσμος το αναγνώρισε και νομίζω ότι το χειροκρότημα ήταν για την πορεία από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα».

Ερωτοκρίτου: «Φεύγουμε με το κεφάλι ψηλά»

Φεύγουμε με το κεφάλι ψηλά είπε ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ, Φοίβος Ερωτοκρίτου, σε τηλεοπτικές του δηλώσεις, μετά το τέλος του παιχνιδιού με την Ρεάλ. Πάμε για ένα ταξίδι που θα απολαύσουμε σημείωσε ο διοικητικό ηγέτης των γαλαζοκίτρινων.

«Όπως έχουμε πει η Ρεάλ είναι από τις καλύτερες ομάδες. Ότι και να γινόταν σήμερα, πρέπει να κρατήσουμε το κεφάλι ψηλά. Ήταν κάτι το ξεχωριστό μέχρι τώρα. Πάμε στην Μαδρίτη. Ένα ταξίδι που θα απολαύσουμε», δήλωσε ο Φοίβος Ερωτοκρίτου.

Ιβάν: «Η κλήρωση με την Ρεάλ ήταν το καλύτερο δώρο»

Το 3-0 δεν αφήνει περιθώρια πρόκρισης στον ΑΠΟΕΛ και το τόνισε ο προπονητής της ομάδας, Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη διάσκεψη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα. O Σέρβος τεχνικός σημείωσε ότι η κλήρωση με την Ρεάλ είναι το καλύτερο δώρο που μπορούσε να τύχει στην ομάδα του.

Θεωρείτε είναι λίγο άδικο το σκορ;
Νομίζω είναι δίκαιο το σκορ. Εμείς μέχρι ένα σημείο, καταφέραμε να περισορίσουμε την Ρεάλ όσο μπορούσαμε. Στη συνέχεια η πίεση έγινε πιο έντονη. Όταν δεχτήκαμε το γκολ, η Ρεάλ μπορούσε πιο εύκολα, λόγω και της απογοήτευσης. Βάσει της εικόνας του παιχνιδιού το αποτέλεσμα είναι δίκαιο.

Τι κρατάει ο ΑΠΟΕΛ μέσα από αυτή την αναμέτρηση;
Το μεγάλο όφελος είναι το ότι αντιμετωπίσαμε μια από τις καλύτερες ομάδες, αυτή τη στιγμή στον κόσμο. Μέσα από ένα τέτοιο παιχνίδι μπορείς να καταλάβεις το επίπεδο που παίζουν ομάδες σαν την Ρεάλ. Εκείνο που είναι πιο σημαντικό, για εμάς, είναι να καταλάβουμε το τι έχουμε κάνει σε αυτή τη διοργάνωση. Αυτή είναι η πραγματικότητα, γιατί για εμάς και τους παίκτες μας ήταν το αποκορύφωμα της φετινής προσπάθειας. Αυτό το παιχνίδι με την Ρεάλ δείχνει πόσο δύσκολη χρονιά κάναμε και πόση προσπάθεια από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα. Να εκμετταλευτώ την ερώτηση και να πω ότι πραγματικά το σημερινό παιχνίδι και η ποιότητα της Ρεάλ, δείχνουν πόσο χρυσούς ανθρώπους και ποδοσφαιριστές έχω εγώ στην ομάδα.

Αν έχει χαθεί η πρόκριση.
Σίγουρα η Ρεάλ είναι στην επόμενη φάση. Αυτό είναι σίγουρο.

Πόσο πιστεύετε ότι είναι η καλύτερη ομάδα η Ρεάλ στο Τσάμπιονς Λιγκ;
Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι θα είναι στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και εύχομαι να το κατακτήσει.

Τι κρατάτε από την πορεία;
Ήταν μια πολύ περίεργη χρονιά για εμάς. Ο πρώτος στόχος ήταν να μπούμε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Σίγουρα, το ότι προκριθήκαμε έχοντας αντιπάλους Πόρτο, Σαχτάρ και Ζενίτ ήταν εξαιρετικό αποτέλεσμα. Το ότι περάσαμε στους «8» απέναντι στην Λυών ήταν ακόμα μεγαλύτερο αποτέλεσμα και ενδεχομένως αυτή η κλήρωση με την Ρεάλ ήταν ίσως το τελευταίο δώρο που πήραμε από το ποδόσφαιρο. Για εμάς ήταν πραγματική τιμή να παίξουμε με αυτή την ομάδα.

Τα δύσκολα θα είναι στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Πόσο δύσκολη θα είναι διαχείριση;
Τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα από ότι είναι σήμερα. Σαν ομάδα θα προσπαθήσουμε και σε αυτό το παιχνίδι να κάνουμε ότι είναι δυνατόν στον αγωνιστικό χώρο για να αποχωρήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από το Τσάμπιονς Λιγκ.

Μια πορεία είχε και κόστος (κούραση και τραυματίες). Ίσως να στοιχίσει το πρωτάθλημα;
Έχουμε ακόμα αρκετά παιχνίδια στο πρωτάθλημα και θα κάνουμε το παν να το κερδίσουμε και φέτος, όμως αυτή η πορεία και όποιο κόστος έχει αυτή η πορεία άξιζε τον κόπο. Είναι κάτι που θα μείνει γραμμένο στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ και του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Η παρουσία του κόσμου;
Eίχα τονίσει ότι οι φίλοι του ΑΠΟΕΛ ότι είχαν πολύ υψηλό ποσοστό υποστήριξης του ΑΠΟΕΛ και σεβασμό στον αντίπαλο. Όσο μπορούσαν μας βοήθησαν, το απόλαυσαν, γιατί αυτό ήταν το τελευταίο παιχνίδι φέτος. Ήταν ακριβώς όπως το περίμενα. Ήταν εκπληκτικοί.

Μουρίνιο: ”Οι οπαδοί μας να σεβαστούν τον ΑΠΟΕΛ όπως του αξίζει”

Μιλώντας ο Ζορζέ Μουρίνιο σε ελληνικό κανάλι εκθίασε την όργανωση και την τακτική του ΑΠΟΕΛ, αναφέρομενος στο ομαδικό και επιθετικό πνέυμα των παικτών του ΑΠΟΕΛ τους οποίους συνάντησε και μίλησε μαζί τους έχει δύο μέρες, όπως είπε.

Χαρακτήρισε ως ”φανταστική” τη δουλεία του Γιοβάνοβιτς, διαφωνώντας με τον έλληνα δημοσιογράφο ο οποίος είχε χαρακτηρίσει ως ”θάυμα”, αυτό που πέτυχε ο ΑΠΟΕΛ. “Είναι αποτέλεσμα σοβαρής δουλείας και οργάνωσης απο τον Γιοβάνοβιτς” είπε. Σε μία ασυνήθηστη κίνηση για προπονητή ο Μουρίνιο δήλώσε πως θα ζητήσει από του οπαδούς της Ρεάλ να σεβαστούν στο Σαντιάγο Μπερναμπέου τον ΑΠΟΕΛ “οπως του αξίζει”. ”Έιμαι σίγουρος πώς θα με ακούσουν”, κατέληξε ο Πορτογάλος.

Ανταπαντώντας ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, λίγα λεπτα αργότερα χαρακτήρισε τον ”Special One”, ως “τζέντλεμαν” και ευχήθηκε στη Ρεάλ να πάρει το Champions League.

Το να σημειώνει ο τεχνικός της Ρεάλ, Ζοσέ Μουρίνιο, ότι ο ΑΠΟΕΛ είναι η σημαντικότερη ομάδα του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ είναι η αποθέωση για τη πορεία των γαλαζοκίτρινων στη διοργάνωση.

Ο Πορτογάλος τεχνικός σημείωσε ότι αυτό που κατάφερε η κυπριακή ομάδα δεν συγκρίνεται με την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ από την ομάδα του ή από άλλη ομάδα.

Γιατί προτιμήσατε τον Κοεντράο;
Θα παίξουμε πολλά παιχνίδια. Δεν θα παίζουν πάντα οι ίδιοι. Έχουμε πολλούς παίκτες σε πολλές θέσεις.

Είστε ευχαριστημένος από το παιχνίδι του Σαχίν;
Ναι, είμαι. Και από τους συμπαίκτες του επίσης. Αρέσει σε όλους. Είναι ένας παίκτης που πέρασε δύσκολα και του δώσαμε την ευκαιρία να αγωνιστεί.

Αν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στον Μαρσέλο και τον Κοεντράο. Και αν έπαιξαν ρόλο οι αλλαγές.
Eίμαι ευχαριστημένος με την ομάδα. Όταν μπήκαν οι Μαρσέλο και Κακά, είχαν εξασθενίσει οι αντίπαλοι. Η σύγκριση είναι αδύνατη.

Τον δυσκόλεψε ο ΑΠΟΕΛ;
Δημιούργησε πολλές δυσκολίες και πιστεύω κερδίσαμε το παιχνίδι επειδή παίξαμε καλά. Αυτό που κάνουν είναι καταπληκτικό, μέχρι εδώ που έφθασαν. Έπαιξαν καλά στην άμυνα και αξίζουν το σεβασμό μας.

Υπήρχαν στιγμές που πιστεύατε ότι δεν μπορείτε να σκοράρετε;
Θα μπορούσε να είχε συμβεί. Θα μπορούσε να λήξει και 0-0, αλλά αυτό δεν έγινε.

Ο ΑΠΟΕΛ πέτυχε κάτι ανεπανάληπτο. Τι συμβουλεύετε τον ΑΠΟΕΛ;
Δεν χρειάζεται ο ΑΠΟΕΛ συμβουλές ούτε από εμένα ούτε από κανένα άλλον. Μπορούν να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους, ώστε να κερδίσουν το πρωτάθλημα στην Κύπρο και για να πάνε ξανά στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Η κίνηση του να χαιρετίσει πρώτα τους παίκτες του ΑΠΟΕΛ.
Για εμένα το ότι κατάφερε ο ΑΠΟΕΛ να φτάσει στα προημιτελικά είναι η σημαντικότερη ομάδα. Αυτό που κατάφερε ο ΑΠΟΕΛ είναι το σημαντικότερο. Τους παίκτες μου μπορώ να τους χαιρετίσω και στα αποδυτήρια. Δεν συγκρίνεται με το αν θα πιάσουμε το Τσάμπιονς Λιγκ εμείς ή κάποια άλλη ομάδα. Δείξαμε πόσο τους σεβόμαστε, παίζοντας το καλύτερό μας ποδόσφαιρο.

ΑΠΟΕΛ – Χιώτης: «Μας έχει μάθει όλος ο κόσμος»

Πολλά είναι τα κέρδη του ΑΠΟΕΛ από τη φετινή του πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ. Το σημαντικότερο όπως ανάφερε ο Διονύσης Χιώτης, μετά το τέλος του αγώνα, είναι ότι πλέον όλος ο κόσμος έμαθε τον ΑΠΟΕΛ.

«Μια ομάδα σαν τον ΑΠΟΕΛ όταν αγωνίζεται κόντρα στη Ρεάλ, έχει ως βασικό όπλο την καρδιά. Η Ρεάλ είναι μια απίστευτη ομάδα και οι ποδοσφαιριστές που έχει είναι πάρα πολύ καλοί. Μεγαλύτερο κέρδος είναι όλη η πορεία μας. Μια ομάδα από την μικρή Κύπρο να φτάσει στους «8» είναι μεγάλο επίτευγμα. Τα κέρδη είναι πολλά και για μας και για τον κόσμο, πλέον μας έχει μάθει ολόκληρος ο κόσμος».

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ