Ελλείψεις σε τρόφιμα στην Εθνική Φρουρά

a 31 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a 2957 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Παρά τις υψηλές προσδοκίες που δόθηκαν μέσω της συμφωνίας-πλαίσιο που ετοιμάστηκε για λογαριασμό του Γενικού Λογιστηρίου σε σχέση με την προμήθεια τροφίμων και άλλων ειδών υπεραγοράς από τον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, εντούτοις φαίνεται ότι στην πράξη υπολειτουργεί το όλο σύστημα.

Τα σπασμένα πληρώνει πρώτα η Εθνική Φρουρά, οι συμβάσεις της οποίας έληξαν με το τέλος της χρονιάς, ενώ άλλες τις τελευταίες ημέρες, με αποτέλεσμα να αναζητούν μάταια προμηθευτές για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες στον στρατό. Τα προβλήματα άρχισαν από τα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου όπου κατέληξαν στον στρατό κοτόπουλα «χαλάλ» εκτός προδιαγραφών, μετά τη λήξη συμβολαίου που είχε η Εθνική Φρουρά με τον παραδοσιακό προμηθευτή της.

Είχαμε όμως και συνέχεια και πράγματι η μεταβατική περίοδος που διανύουμε είναι χειρότερη, αφού στο Υπουργείο Άμυνας ψάχνουν απεγνωσμένα να βρουν λύση. Συγκεκριμένα, από τις αρχές του 2014 ο στρατός δεν προμηθεύεται καθόλου με αρνίσιο μερί. Αργότερα έλειψαν τα κοτόπουλα, και τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται έλλειψη σε αβγά, αλλά και ψαρικά.

Βέβαια οι στρατιώτες σε καμία περίπτωση δεν έμειναν χωρίς φαγητό, αφού οι ανάγκες τους σε κρέας καλύπτονται με χοιρινό και μαλάκια. Τις τελευταίες ημέρες στο Υπουργείο Άμυνας προσπαθούν να επιλέξουν αναδόχους με βάση τη συμφωνία-πλαίσιο, ωστόσο οι εταιρείες που είναι πρόθυμες να αναλάβουν την προμήθεια του στρατού, παρουσιάζονται ανέτοιμες να καλύψουν άμεσα τις ανάγκες. Και αυτό παρά το γεγονός ότι γίνονται προσπάθειες με συνοπτικές
διαδικασίες για να προμηθευτεί η Εθνική Φρουρά τα τρόφιμα που παρουσιάζουν έλλειψη το συντομότερο.

Εκτιμάται, πάντως, ότι εντός Φεβρουαρίου τα όποια προβλήματα που προέκυψαν θα επιλυθούν και η Εθνική Φρουρά θα προμηθευτεί τουλάχιστον με κοτόπουλα, αβγά και ψαρικά

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ