Οι υποψήφιοι του ΑΚΕΛ στην επ. Αμμοχώστου

CEB1 60 ΑΚΕΛ, Βουλευτικές ΕΚλογές 2016, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Χρηστάκης Τζιοβάνης
Τους υποψηφίους του για τις εκλογές του ερχόμενου Μάη, παρουσίασε σήμερα το ΑΚΕΛ. Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, μίλησε για τη μάχη που καλούνται οι να δώσουν για την Κύπρο και τόνισε πως πρώτιστος στόχος τους κόμματος είναι η επίλυση του Κυπριακού.

CEB1 1612 ΑΚΕΛ, Βουλευτικές ΕΚλογές 2016, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Χρηστάκης Τζιοβάνης

Στην επαρχία Αμμοχώστου βουλευτική έδρα θα διεκδικήσουν οι Χρηστάκης Τζιοβάνης, Γιαννάκης Γαβριήλ, Αθηνά Ζάουρα, Κώστας Ιερίδης, Αντρέας Καζαμίας, Νίκος Κέττηρος, Σκεύη Κουκουμά-Κούτρα, Τάσος Μ. Κυρμίτση, Γιάννος Πιερή, Τουμάζος Τσελεπής και Πάμπος Χρυσοστόμου.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ αναφερόμενος στις συνομιλίες που γίνονται, τόνισε πως πρέπει να βρεθεί μια λύση που θα τερματίζει την κατοχή και τον εποικισμό, να αποκλείει κάθε πιθανή ιμπεριαλιστική επέμβαση και θα απομονώνει τα σοβινιστικά και εθνικιστικά στοιχεία.

Πρόσθεσε μάλιστα πως η λύση πρέπει να αποκαθιστά την κυριαρχία, την ανεξαρτησία, την ενότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και την εδαφική ακεραιότητα, αλλά και να βασίζεται στα Ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και τις Συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου, στο Διεθνές Δίκαιο και στις αρχές πάνω στις οποίες θεμελιώθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ανέφερε ακόμη πως το Κυπριακό θα λυθεί, με μια λύση που θα «αποστρατιωτικοποιεί την Κύπρο και θα αποκλείει τα όποια εγγυητικά ή δικαιώματα επέμβασης στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας από ξένες δυνάμεις και να επανενώνει το έδαφος, το λαό, τους θεσμούς και την οικονομία στο πλαίσιο δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα όπως αυτή περιγράφεται στα κείμενα των Ηνωμένων Εθνών».

Όσο για το κόστος της λύσης, ο Κ.Κυπριανού, εξήγησε ότι αυτό είναι μια σημαντική παράμετρος και θα πρέπει να μελετηθούν τρόποι επίλυσής του. «Μνημονιακές λογικές για τη χρηματοδότηση της λύσης δεν γίνονται αποδεκτές, ούτε μπορεί το κόστος της λύσης να αποτελεί δικαιολογία για να μην εργαζόμαστε για αυτή».

Τέλος, για το θέμα της οικονομίας, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ δήλωσε, «Φεύγουμε από το μνημόνιο, αλλά δεν ξεφεύγουμε από τις αντιλαϊκές πολιτικές της λιτότητας. Τα δύσκολα για τον Κυπριακό λαό, πρόσθεσε τώρα αρχίζουν κάνοντας λόγο για εκποιήσεις, ιδιωτικοποιήσεις, περαιτέρω πίεση των μισθών, μεγαλύτερη θύελλα αντιλαϊκών πολιτικών».

Παρουσιάζοντας τους υποψήφιους βουλευτές του κόμματος, ο Κ. Κυπριανού ανέφερε πως το ΑΚΕΛ συμμετάσχει με ένα ισχυρό ψηφοδέλτιο, το οποίο καταρτίστηκε με απόλυτα δημοκρατικής διαδικασία.

Αυτοί είναι οι υποψήφιοι:

ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ
ΓΑΒΡΙΗΛ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ
ZAOYΡΑ ΑΘΗΝΑ
ΙΕΡΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΚΑΖΑΜΙΑΣ ΑΝΤΡΕΑΣ
ΚΕΤΤΗΡΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΚΟΥΚΟΥΜΑ-ΚΟΥΤΡΑ ΣΚΕΥΗ
ΚΥΡΜΙΤΣΗ Μ. ΤΑΣΟΣ
ΠΙΕΡΗ ΓΙΑΝΝΟΣ
ΤΖΙΟΒΑΝΗ ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ
ΤΣΙΕΛΕΠΗΣ ΤΟΥΜΑΖΟΣ
ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΠΑΜΠΟΣ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ (ΑΘΩΣ)
ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΔΑΜΙΑΝΟΥ ΑΡΙΣΤΟΣ
ΔΑΝΕΖΗ-ΠΕΛΕΚΑΝΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΝΤΡΗ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ-ΜΙΣΙΑΟΥΛΗ ΣΤΕΛΛΑ
ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗΣ (ΛΩΡΗΣ)
ΛΟΥΚΑΪΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΣΚΑΡΠΑΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΤΣΙΤΣΙΕΚΚΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΧΑΜΠΑΣ ΠΑΝΙΚΟΣ
ΧΑΝΝΙΔΗΣ ΜΑΡΙΟΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΧΑΡΗΣ
ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟΥ ΣΟΥΛΑ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ ΧΡΙΣΤΟΣ

ΚΕΡΥΝΕΙΑ
ΜΑΥΡΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΜΑΥΡΟΧΑΝΝΑΣ ΚΛΑΥΔΙΟΣ
ΧΕΙΜΩΝΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΛΑΡΝΑΚΑ
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΦΑΝΗΣ
ΣΑΒΒΑ ΕΥΑΝΘΙΑ
ΚΑΤΑΝΤΖΗΣ ΑΘΩΣ
ΠΑΣΙΟΥΡΤΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΠΑΦΟΣ
ΔΙΠΛΑΡΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΜΑΡΙΟΣ
ΦΑΚΟΝΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΡΙΟΣ

ΛΕΜΕΣΟΣ
ΜΕΣΗΣ ΧΡΙΣΤΟΣ
ΚΑΥΚΑΛΙΑΣ ΆΝΤΡΟΣ
ΚΩΣΤΑ ΚΩΣΤΑΣ
ΑΔΑΜΟΥ ΑΔΑΜΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΙΩΑΝΝΟΥ ΝΕΑΡΧΟΣ
ΜΙΧΑΛΑΚΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΜΑΚΑΡΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ-ΧΡΙΣΤΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ
ΙΩΑΝΝΟΥ ΑΡΓΕΝΤΟΥΛΑ
ΤΡΙΜΙΚΛΙΝΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΚΛΕΑΝΘΟΥΣ ΠΕΤΡΟΣ