Στην Κύπρο ο εφιάλτης της νόσου των τρελών αγελάδων;

a 8 Ειδήσεις
a 3127 Ειδήσεις

Συναγερμός έχει σημάνει στις Υγειονομικές και Κτηνιατρικές Υπηρεσίες με αφορμή το θάνατο αλλοδαπής ηλικίας 56 ετών σε νοσοκομείο της Κύπρου για την οποία υπάρχουν υποψίες ότι ίσως πέθανε από τη σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια των βοοειδών ή όπως αποκαλείται “νόσος των τρελών αγελάδων”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αλλοδαπή απεβίωσε στις 6:30 σήμερα το πρωί. Νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες στο νοσοκομείο και η κατάσταση της υγείας της παρουσίαζε σταδιακή επιδείνωση παρά τις προσπάθειες των γιατρών, με αποτέλεσμα σήμερα να υποκύψει στο μοιραίο.

Για τα ακριβή αίτια του θανάτου της θα αποφανθεί ειδικό εργαστήριο στη Βρετανία, το οποίο κλήθηκε να διενεργήσει εξειδικευμένες εξετάσεις. Τα πορίσματα αναμένονται περί τα μέσα Ιανουαρίου, ενώ δεν έχει ακόμη αποφασισθεί κατά πόσον θα γίνει τις επόμενες μέρες ή σε κατοπινό στάδιο η νενομισμένη νεκροτομή.

Να θυμίσουμε ότι η σπογγώδης εγκεφαλοπάθεια των βοοειδών ή νόσος των τρελών αγελάδων διαγνώστηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία το 1986 και κάποιος μπορεί να μολυνθεί εάν καταναλώσει κρέας από βοοειδή που πάσχουν από τη συγκεκριμένη ασθένεια.

Πηγή: ΑΝΤ1