Δυναμικό ξεκίνημα για τον θεσμό του Παρατηρητή της Γειτονιάς στη Σωτήρα

DSC00349 Ειδήσεις
DSC00349 Ειδήσεις

Ξεκίνησε χθες, Δευτέρα 25 Νοεμβρίου και επίσημα τη λειτουργία του ο θεσμός του Παρατηρητή της Γειτονιάς στον Δήμο Σωτήρας. Ο θεσμός ο οποίος λειτουργεί ήδη και σε άλλους Δήμους της Κύπρου, έχει σαν στόχο την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση των πολιτών στο θέμα της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών. Στον Δήμο μας έχουν ήδη εγγραφεί πέραν των 200 ατόμων ενώ όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να εγγραφεί και να ενισχύσει με αυτό τον τρόπο τον θεσμό. Μέσα από τον Παρατηρητή της Γειτονιάς, οι δημότες της Σωτήρας γίνονται περισσότερο παρατηρητικοί και υποβοηθούν με αυτό τον τρόπο το έργο της Αστυνομίας, αφού καταγράφουν και ενημερώνουν οποιαδήποτε ύποπτη ενέργεια, με αποτέλεσμα την καλύτερη προστασία των περιουσιών τους.

DSC00338 Ειδήσεις

Σχετική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Μέγαρο Σωτήρας, παρουσία των Παρατηρητών της Γειτονιάς καθώς και του Βοηθού Αστυνομικού Διευθυντή Αμμοχώστου, Αστυνόμου Σολωμού Σολωμού, καθώς και του Σταθμάρχη Δερύνειας, Λοχία Μιχάλη Θωμά.

DSC00341 Ειδήσεις

Στην εκδήλωση οι Παρατηρητές της Σωτήρας ενημερώθηκαν για τον θεσμό από τον Υπεύθυνο πρόληψης Εγκλημάτων του Αρχηγείου της Αστυνομίας, Ανώτερο Υπαστυνόμο, Πέτρο Παττούρα, από τον Αρχισυντονιστή του Παρατηρητή της Γειτονιάς του Δήμου Ιδαλίου, κ. Σταύρο Νεοφύτου και από την Δικανική Ψυχολόγο και Λειτουργό του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, κα Σούλλα Παππουτή.

DSC00343 Ειδήσεις

Το πρόγραμμα του Παρατηρητή της Γειτονιάς διεξάγεται με την στήριξη και τον Συντονισμό του Υπεύθυνου Κοινοτικής Αστυνόμευσης Σωτήρας, κ. Γιάννη Άσπρου, ενώ τα μέλη ενημερώνονται τακτικά μέσω μηνυμάτων SMS για διάφορα θέματα και συμβάντα για τα οποία πρέπει να είναι ενήμεροι.

DSC00348 Ειδήσεις

DSC00346 Ειδήσεις

SotiraNews