Φωκάριο και δελφινάριο για επιδείξεις στο Παραλίμνι

a 24 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a 1677 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Δύο διαφορετικές αιτήσεις υπέβαλε η εταιρεία Scotforth Consultants Ltd στον διευθυντή Τμήματος Πολεοδομίας και οικήσεως για τη χορήγηση πολεοδομικής άδειας κατά παρέκκλιση των προνοιών της Δήλωσης Πολιτικής Παραλιμνίου 2011 για τη δημιουργία δελφιναρίου και φωκάριου στο Παραλίμνι.

Η μια αίτηση αφορά στη δημιουργία δελφιναρίου, κολυμβητικών δεξαμενών και άλλων συμπληρωματικών χρήσεων και η δεύτερη αίτηση αφορά στην εισαγωγή για σκοπούς επίδειξης και ψυχαγωγίας φωκών (sea lions – zalophus californianus) εντός των τεμαχίων με αρ. 6&7 Φ./Σχ. 2-295-376 στην περιοχή του Δήμου Παραλιμνίου. Το τεμάχιο βρίσκεται στην τοποθεσία «Καμαρούδι του Άη Ηλία» λεωφόρο Κάβο Κρέκο – Πρωταρά αρ. 364, 5296 Παραλίμνι.

Οι αιτήσεις αφορούν παρέκκλιση από το ελάχιστο εμβαδόν γης που απαιτείται (τουλάχιστον 5000 τ.μ.) εντός της τουριστικής ζώνης βάσει των προνοιών της παρ. 6.8.2 του κεφαλαίου 6 της Δήλωσης Πολιτικής Παραλιμνίου.

Όταν ολοκληρωθούν οι αναγκαίες διαβουλεύσεις, το Συμβούλιο Μελέτης Παρεκκλίσεων θα αξιολογήσει τις αιτήσεις, συνυπολογίζοντας τις εκθέσεις που θα υποβληθούν από τους εμπλεκόμενους φορείς, τις απόψεις/ενστάσεις επηρεαζόμενων από την ανάπτυξη, καθώς και τη θέση της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, και θα καταλήξει σε αιτιολογημένη εισήγηση, την οποία θα υποβάλει στο Υπουργικό Συμβούλιο για λήψη απόφασης αναφορικά με τις αιτήσεις.

Επισημαίνεται ότι με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου με Αρ. 50.423 και ημερ. 8/10/1999 απαγορεύεται η εισαγωγή δελφινιών στην Κύπρο.

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ