Συνεχίστηκε η δίκη για το πενταπλό φονικό

a 28 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a 3821 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Με την κατάθεση στο Κακουργιοδικείο, ως τεκμηρίου, της έκθεσης που αφορά τις πέντε αναπαραστάσεις στις οποίες προέβη το Εγκληματολογικό Εργαστήρι του Αρχηγείου Αστυνομίας προς επαλήθευση των κινήσεων των δύο κατηγορουμένων για τον πενταπλό φόνο της Αγίας Νάπας, συνεχίστηκε σήμερα η ακροαματική διαδικασία για τον πενταπλό φόνο.

Η συγκεκριμένη έκθεση ετοιμάστηκε αρχές Ιουλίου 2013, μετά την ολοκλήρωση των επιστημονικών εξετάσεων που έγιναν σε όλα τα βίντεο που προβλήθηκαν στο πλαίσιο της δίκης.

Την έκθεση παρουσίασε και ανέλυσε ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λάρνακας ο αστυφύλακας της υπηρεσίας Εγκληματολογικών Ερευνών Χριστόφορος Παπασάββας, ο οποίος είπε ότι οι αναπαραστάσεις έγιναν για σκοπούς επαλήθευσης των κινήσεων των κατηγορουμένων Δημήτρη Μαμαλικόπουλου και Αναστάσιου Τσεχιλίδη, καθώς και του αυτοκινήτου που χρησιμοποιούσαν κατά τη διαμονή τους στην Αγία Νάπα, έτσι όπως καταγράφηκαν από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης διαφόρων υποστατικών.

Ο Χριστόφορος Παπασάββας ανέφερε στο Δικαστήριο ότι η ανθρώπινη σκιά που φαίνεται δευτερόλεπτα μετά το φόνο να κατεβαίνει με ταχύτητα τα σκαλιά της εκκλησίας ανήκει στο άτομο που φορεί καπέλο τζόκεϊ, το οποίο φαίνεται να τρέχει στην αμέσως επόμενη κάμερα. Ο αστυφύλακας Παπασάββας ήταν ξεκάθαρος ότι «βλέπουμε έναν άνθρωπο με τα χαρακτηριστικά του πρώτου κατηγορουμένου να εισέρχεται στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν οι δύο κατηγορούμενοι, με οδηγό τον Α. Τσεχιλίδη».

Η δίκη συνεχίζεται με την αντεξέταση του μάρτυρα από τους συνηγόρους υπεράσπισης Λύσανδρο Λυσάνδρου και Βασίλη Μπίσα.