Τετραπλό Αγίας Νάπας: Νέες οδηγίες στους ποινικούς ανακριτές για την υπόθεση των Σέρβων εκτελεστών

CEB1 276 Αστυνομία, Έγκλημα, Ειδήσεις, φάνος καλοψιδιώτης
CEB1 773 Αστυνομία, Έγκλημα, Ειδήσεις, φάνος καλοψιδιώτης

Παράταση στην ανακοίνωση του πορίσματος σε σχέση με την πολύκροτη υπόθεση των Σέρβων εκτελεστών με φόντο τη διαφθορά στην αστυνομία από τον γενικό εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη.

Ο Γενικός Εισαγγελέας αφού μελέτησε το ογκοδέστατο μαρτυρικό υλικό που του παρέδωσαν οι τρεις ανεξάρτητοι ποινικοί ανακριτές που διορίστηκαν για να διερευνήσουν τα “κατορθώματα” της αστυνομίας σε σχέση με τον χειρισμό της υπόθεσης, έδωσε νέες οδηγίες για λήψη επιπρόσθετων καταθέσεων.

Σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα ΡΕΠΟΡΤΕΡ, ο κ. Κληρίδης ανέφερε ότι “μετά την μελέτη του πορίσματος και των καταθέσεων που έχουν ληφθεί, κρίθηκε σκόπιμο να ληφθούν ακόμα κάποιες καταθέσεις για σκοπούς πληρότητας και ζήτησα γραπτώς από τους τρεις ανακριτές να τις πάρουν και αυτές”.

Ως εκ τούτου, η ανακοίνωση του πορίσματος αναμένεται να καθυστερήσει ενόψει τον νέων οδηγιών του Γενικού Εισαγγελέα.

Όπως ο “Ρεπόρτερ” είχε αποκαλύψει από το πόρισμα των ποινικών ανακριτών, προκύπτουν βαρύτατες ευθύνες σε ανώτατα στελέχη της αστυνομίας και αποδεικνύεται περίτρανα η ολιγωρία και η αδράνεια των αρχών στην πρόληψη των προαναγγελθέντων μαζικών δολοφονιών, ενώ προκύπτει ότι η ηγεσία της αστυνομίας γνώριζε τα πάντα τρεις μήνες πριν το τετραπλό φονικό.

Επίσης, σύμφωνα με τα όσοα μεταδίδει η ιστοσελίδα, προκύπτουν και ποινικά αδικήματα σε βάρος του δεσμοφύλακα που όπως είχε αποκαλυφθεί, ήταν το πρόσωπο που πλήρωσε 1000 ευρώ για τα αεροπορικά εισιτήρια των Σέρβων εκτελεστών.

Υπενθυμίζεται ότι, την οργάνωση των σχεδιαζόμενων δολοφονιών, με πρώτο στόχο τον Αλέξη Μαυρομιχάλη είχε αναλάβει βαρυποινίτης των κεντρικών φυλακών ο οποίος συνομιλούσε με τον ένα εκ των Σέρβων εκτελεστών από τα τηλέφωνα του σωφρονιστικού ιδρύματος τα οποία παρακολουθούνται και οι συνομιλίες που είναι άκρως αποκαλυπτικές, παραδόθηκαν στους ποινικούς ανακριτές.

Σημειώνεται ότι τότε η αστυνομία από “παράληψη” δεν ενημέρωσε τις κεντρικές φυλακές, κι όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε οι ποινικοί ανακριτές κάνουν αναφορά στο ότι εάν ενημερώνονταν οι φυλακές, ενδεχομένως να αποτρέπονταν τα εγκλήματα.

Πηγή: ΡΕΠΟΡΤΕΡ