Πάνδημος Εορτασμός Εθνικών Επετείων στη Σωτήρα με ομιλητή τον βουλευτή Κ. Χατζηγιάννη

DSC 1049
DSC 1049Τελέστηκε την περασμένη Τρίτη 26 Μαρτίου ο Πάνδημος Εορτασμός των Εθνικών Επετείων της 25ης Μαρτίου 1821 και 1ης Απριλίου 1955. Κύριος ομιλητής ήταν ο βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού της ελογικής περιφέρειας Αμμοχώστου, Δρ. Κυριάκος Χατζηγιάννης.

Ο κύριος Χατζηγιάννης εξήρε στην ομιλία του τα ηρωικά κατορθώματα των ηρώων της ελληνικής παλιγγενεσίας, οι οποίοι μετέδωσαν παράλληλα το επαναστατικό πνεύμα 130 χρόνια μετά στους Έλληνες της Κύπρου. Δεν παρέλειψε, επίσης, ο κ. Χατζηγιάννης να αναφερθεί και στην πρόσφατη κατάρρευση του κυπριακού χρηματοπιστωτικού τομέα, ο οποίος επέφερε δυσβάστακτες επιπτώσεις στον κύπριο πολίτη.

Η λιτή εκδήλωση συνεχίστηκε με την απαγγελία του ποιήματος “Αποχαιρετισμός” του Γιάννη Ρίτσου, αφιερωμένο στον ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου από τις μαθήτριες Άντρια Παπαχαραλάμπους, Ραφαέλλα Ευαγγελάκη και Φλωρεντία Θεμιστοκλέους. Τέλος ακούστηκαν τραγούδια από παιδιά του Κέντρου Νεότητας και της Δημοτικής Χορωδίας Σωτήρας υπό τη διεύθυνση του μαέστρου της, κ. Λουκά Ζυμαρά.

DSC 1055

DSC 1058

DSC 1062

DSC 1064

SotiraNews.com