Συντετριμμένος δήλωσε στο Δικαστήριο ο Άκης Λευκαρίτης

a 103 Ειδήσεις
a 2487 Ειδήσεις

Την πρόθεσή του να συνεργαστεί με την Αστυνομία για πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, εξέφρασε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, ο γνωστός επιχειρηματίας, Κωνσταντίνος, (Άκης) Λευκαρίτης, 59 χρόνων από τη Λάρνακα, που τέθηκε την Παρασκευή υπό εξαήμερη κράτηση για διερευνώμενες υποθέσεις συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, αδικήματα κατά παράβαση της καταπολέμησης εμπορίας προσώπων και διαφθοράς γυναίκας.

Παράλληλα, δια του συνηγόρου υπεράσπισης, ο ύποπτος που δεν έφερε ένσταση στην προσωποκράτηση του δήλωσε «συντετριμμένος από την εξέλιξη στην υπόθεση».

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε επίσης διάταγμα εξαήμερης προσωποκράτησης εναντίον του Νίκου Νικολάου, 35 χρόνων κάτοικο του συνοικισμού Ορόκλινης.

Ο Άκης Λευκαρίτης αντιμετωπίζει τις ακόλουθες κατηγορίες:

● συνομωσία προς διάπραξη κακουργήματος
● αδικήματα κατά παράβαση του νόμου περί εμπορίας προσώπων
● διαφθορά γυναίκας

Ο Νικολάου αντιμετωπίζει κατηγορίες:

● αδικήματα κατά παράβαση του άρθρου 6 που αφορά την εμπορία παιδιών
● απαγωγή
● βιασμό
● πρόκληση πραγματικής βλάβης
● εκμετάλλευση πόρνων
● άγρα πελατών για ανήθικους σκοπούς
● κλοπή

Τα αδικήματα φέρεται να διαπράχθηκαν μεταξύ των ημερομηνιών 26-28 Απριλίου στη Λάρνακα και τη Λευκωσία.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Αστυνομίας, Ελευθερία Θωμά, νεαρή ηλικίας 15 1/2 ετών από τη Λάρνακα, κατήγγειλε την περασμένη Δευτέρα στο ΤΑΕ Λάρνακας ότι το περασμένο Σάββατο, 26 Απριλίου 2014, συναντήθηκε με τον 35χρονο, τον οποίο γνώρισε μέσα από σελίδα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook).

Σύμφωνα με τον ισχυρισμό της ανήλικης, ο ύποπτος την απήγαγε, την μετέφερε διά της βίας στο διαμέρισμα του στη Λευκωσία, την χτύπησε και ήρθε σε συνουσία μαζί της παρά τη θέλησή της.

Στο διαμέρισμα μετέβη και μία 14χρονη, επίσης από τη Λάρνακα, με την προϋπόθεση ότι θα πληρωνόταν για τις υπηρεσίες που θα παρείχε, ωστόσο, ο 35χρονος ήρθε επίσης σε συνουσία μαζί της.

Επίσης, σύμφωνα με τον ισχυρισμό της 15χρονης, ο 35χρονος μετέφερε τις δύο ανήλικες σε διαμέρισμα στη Λάρνακα, αργά το περασμένο Σάββατο όπου επαναλήφθηκε το ίδιο σκηνικό με τη συμμετοχή όμως και του 57χρονου επιχειρηματία.

Σε έρευνα που έγινε στο διαμέρισμα του 35χρονου στη Λευκωσία εντοπίστηκε ποσότητα ναρκωτικών (μικρή ποσότητα καοκαΐνης και κάνναβης), ενώ παραλήφθηκαν διάφορα άλλα τεκμήρια, μεταξύ των οποίων κινητά τηλέφωνα και ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής τα οποία θα σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις.

Ο Νικολάου απευθυνόμενος προς τη Δικαστή αρνήθηκε ότι απήγαγε τις δυο κοπέλες και ισχυρίστηκε ότι όσα κατάγγειλαν στην Αστυνομία, έγιναν με τη θέληση τους. Ο ύποπτος παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο χωρίς δικηγόρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 35χρονος στην κατάθεση που έδωσε την Πέμπτη στην Αστυνομία, ισχυρίστηκε ότι οι δυο ανήλικες, τις οποίες γνώρισε μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, εκδίδονταν επί πληρωμή. Ανέφερε ακόμη ότι δεν γνώριζε την ηλικία τους.

Χρήση ναρκωτικών

Σύμφωνα με επιπρόσθετες πληροφορίες πριν ο 35χρονος και η ανήλικη έρθουν σε συνουσία στο διαμέρισμα του στη Λευκωσία, έκαναν χρήση ναρκωτικών μαζί με αλκοόλ.

Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο αναμένεται να ληφθούν γύρω στις 30 καταθέσεις από το οικογενειακό, φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον των δύο υπόπτων, από ενοίκους των πολυκατοικιών στις οποίες διατηρούσαν διαμερίσματα στη Λάρνακα και τη Λευκωσία, θα γίνουν αναγνωριστικές παρατάξεις, θα διερευνηθούν οι ισχυρισμοί που έδωσαν και τα δύο άτομα, ενώ τα τεκμήρια που έχουν παραληφθεί από την Αστυνομία θα αποσταλούν για ειδικές επιστημονικές εξετάσεις.

Η Αστυνομία συνεχίζει επίσης τις έρευνες για εντοπισμό της 14χρονης.

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ