Μεγάλο ντέρμπι σήμερα μεταξύ Κύπρου και Τουρκίας

a 178
a 3103

Στην Άγκυρα βρίσκεται η Εθνική ομάδα βόλεϊ γυναικών της Κύπρου όπου από σήμερα ξεκινά μια ιστορική για την κυπριακή πετοσφαίριση συμμετοχή στα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2014.

Σύμφωνα με την Κυπριακή Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, αντίπαλοι της Κύπρου στον όμιλο της Άγκυρας (από τον οποίον η πρώτη ομάδα προκρίνεται στα τελικά που θα διεξαχθούν το φθινόπωρο στην Ιταλία) είναι κατά σειρά η διοργανώτρια Τουρκία, η Ρουμανία και η Ουκρανία.

Μεταξύ τους οι αντίπαλοι της Κύπρου σ’ αυτόν τον όμιλο μετρούν ένα παγκόσμιο και τέσσερα ευρωπαϊκά μετάλλια, καθώς και τέσσερις συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη της Παγκοσμίου Ομοσπονδίας, η Τουρκία είναι Νο. 11, η Ρουμανία Νο. 38 και η Ουκρανία Νο. 46. Η Κύπρος βρίσκεται στην 110η θέση μεταξύ 131 χωρών.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Πέτρος Πατσιάς έχει στη διάθεσή του τις Άντρη Ιορδάνους (αρχηγός), Έρικα Ζεμπύλα, Χριστιάνα Δαυίδ, Ιωάννα Λεωνίδου, Δέσποινα Κωνσταντίνου, Ιρίνα Κουδουνά, Πώλα Δημητρίου, Αντωνία Θεοτή, Κατερίνα Λάμπρου, Ευτυχία Ηράκλη, Ζώγια Κωνσταντοπούλου και Ελένη Μοσφιλιώτη.

Αμέσως μετά την άφιξή της στην Άγκυρα η ομάδα προπονήθηκε στο γήπεδο Μπασκέντ, που το καλοκαίρι είχε φιλοξενήσει τα τελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος εφήβων. «Γνωρίζουμε τις συνθήκες υπό τις οποίες θα αγωνιστούμε», δήλωσε μετά την προπόνηση ο κ. Πατσιάς. «Είμαστε το αουτσάιντερ του ομίλου μας και αυτό που ζητώ από τις παίκτριές μου είναι να παίξουν αυτό που γνωρίζουν και αυτό που μπορούν με σεβασμό στην ομάδα μας και στους αντιπάλους».

Θα ακολουθήσει μία ακόμη προπόνηση σήμερα, πριν από τον πρώτο αγώνα, εναντίον της Τουρκίας το απόγευμα στις 17:30 ώρα Κύπρου.