Λιβανέζοι δημοσιογράφοι και τουριστικοί πράκτορες στην επ. Αμμοχώστου

a5 2 Ειδήσεις, Κώστας Κουμής, Νέα Αμμοχώστου
Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού σε συνεργασία με την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Αμμοχώστου, διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 20 Μαρτίου στο Δημοτικό Μουσείο Αγίας Νάπας “Thalassa” Workshop για γαμήλιο τουρισμό με τον τίτλο “Weddings & Short Vacation Breaks in Cyprus” με 25 Τουριστικούς Πράκτορες΄, δημοσιογράφους και το τηλεοπτικό κανάλι Future TV από τον Λίβανο.

a5 6 Ειδήσεις, Κώστας Κουμής, Νέα Αμμοχώστου

Συμμετείχαν οι Δήμοι Αγίας Νάπας, Παραλιμνίου, Σωτήρας και Δερύνειας και τα ξενοδοχεία Αγίας Νάπας και Πρωταρά. (Adams Hotel, Olympic Hotel, Tsokkos Hotels, Nissi Beach Hotel, Capo Bay Hotel, Grecian Hotels, Golden Cost Hotel, Atlantica Aeneas Hotel).

a2 3 Ειδήσεις, Κώστας Κουμής, Νέα Αμμοχώστου

Συντονιστές η Λειτουργός Α’ του ΚΟΤ, Αντιγόνη Καποδίστρια και ο κ. Λάκης Αβραμίδης, διευθυντής ΕΤΑΠ Αμμοχώστου.

IMG 06422 Ειδήσεις, Κώστας Κουμής, Νέα Αμμοχώστου

Στο workshop παρευρέθηκαν, επίσης, ο Αντιπρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού κύριος Κώστας Κουμής και ο Δήμαρχος Σωτήρας κύριος Γεώργιος Ττάκας.

a11 Ειδήσεις, Κώστας Κουμής, Νέα Αμμοχώστου

Όπως δήλωσε η Λειτουργός Α’ του ΚΟΤ, Αντογόνη Καποδίστρια, ο Λίβανος αποτελεί σημαντική αγορά για την Κύπρο με ανοδική πορεία τα τελευταία 5 χρόνια, ενώ ο Λίβανος κατέχει το 9% των αφίξεων για γαμήλιο τουρισμό στη χώρα μας. Το 2015, σε σχέση με το 2014, όπως ανέφερε η κ. Καποδίστρια, καταγράφηκε αύξηση στο σύνολο των αφίξεων της τάξης του 14%, ενώ εξέφρασε την ελπίδα όπως οι συνεργασίες με τη γείτονα χώρα του Λιβάνου συνεχιστούν και ενδυναμωθούν στο μέλλον.

a4 1 Ειδήσεις, Κώστας Κουμής, Νέα Αμμοχώστου

Ο Αντιπρόεδρος του ΚΟΤ, Κώστας Κουμής σε δηλώσεις του ανέφερε ότι όσον αφορά τον Λίβανο, είναι μια αγορά στην οποία “επιβάλλεται” να δώσουμε σημασία, όπως επιβάλλεται να δώσουμε σημασία και σε όλες τις γειτονικές αγορές στις οποίες τα προηγούμενα χρόνια δεν δόθηκε η απαιτούμενη σημασία. Ο κ. Κουμής σημείωσε ότι τα τελευταία 5 χρόνια σημειώθηκε αύξηση στον εισερχόμενο τουρισμό από τη λιβανέζικη αγορά, ενώ το 2015 καταγράφηκαν 35 χιλιάδες επισκέπτες. Υπογράμμισε ότι υπάρχουν κάποια στοιχεία που αφορούν τη συγκεκριμένη αγορά και πρέπει να διορθωθούν, όπως η διαδικασία έκδοσης βίζας, ενώ αναφέρθηκε και στα κοινά πολιτισμικά στοιχεία που συνδέουν τους δύο λαούς και ότι ο ΚΟΤ προσπαθεί ενδυναμώσει την εικόνα της Κύπρου στον Λίβανο με διαφημιστικές εκστρατείες. Ο κ. Κουμής αναφέρθηκε και στη σπουδαιότητα του workshop στο μουσείο “Thalassa” Αγίας Νάπας με επαγγελματίες από την εξειδικευμένη αγορά του γαμήλιου τουρισμού, και το γεγονός αυτό αποτελεί μία ευκαιρία για την επαρχία Αμμοχώστου και για όσους ασχολούνται με τον γαμήλιο τουρισμό να αυξήσουν τους αριθμούς τους.

a8 1 Ειδήσεις, Κώστας Κουμής, Νέα Αμμοχώστου

Ο Δήμαρχος Σωτήρας κ. Γεώργιος Τάκκας σε δηλώσεις του ανέφερε ότι η Σωτήρα, ως νέος Δήμος, ενδιαφέρεται να αυξήσει τα εισοδήματά του μέσω του αυξημένου αριθμού των πολιτικών γάμων.

a14 Ειδήσεις, Κώστας Κουμής, Νέα Αμμοχώστου

Ο Διευθυντής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής επαρχίας Αμμοχώστου δήλωσε ότι στόχος είναι η προβολή της επαρχίας Αμμοχώστου, η οποία τελεί 3 χιλιάδες γάμους ετησίως και ότι ο Λίβανος θα μπορούσε να αποτελέσει μια μεγάλη αγορά γαμήλιου τουρισμού. Παράλληλα, ανέφερε ότι η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής επαρχίας Αμμοχώστου στοχεύει στην προβολή των γάμων και άλλων παράπλευρων εκδηλώσεων για τουρισμό, πέρα από το “ήλιος και θάλασσα”, ενώ σημείωσε ότι η ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου προωθεί το γαμήλιο και συνεδριακό τουρισμό, όπως και τον αθλητικό τουρισμό.

a 9 Ειδήσεις, Κώστας Κουμής, Νέα Αμμοχώστου

a6 3 Ειδήσεις, Κώστας Κουμής, Νέα Αμμοχώστου

SotiraNews
Φωτογραφίες: Δήμος Αγίας Νάπας