Οι Τουρκοκύπριοι ανοίγουν νέο πόλεμο για το… χαλλούμι

a 93 Ειδήσεις
a 1859 Ειδήσεις

Αξιωματούχοι από το τ/κ Βιομηχανικό Επιμελητήριο και τη λεγόμενη επιτροπή ελέγχου της Παραγωγής του Χαλλουμιού συναντήθηκαν με την «πρόεδρο» της ψευδοβουλής, Σιμπέλ Σιμπέρ.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου και της Επιτροπής, Αλί Τσίραλι, δήλωσε ότι το κύριο πρόβλημα τους σχετικά με το χαλλούμι είναι η υποβολή αίτησης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την κατοχύρωση του χαλλουμιού ως Προϊόντος Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης και η συνέχιση της παραγωγής του χαλλουμιού από πολλές εταιρείες στην Τουρκία, χρησιμοποιώντας την ονομασία του.

«Εάν οι Ελληνοκύπριοι γίνουν επιτυχείς και οι Τουρκοκύπριοι παραμείνουν έξω από την κατοχύρωση του χαλλουμιού, τότε αυτό θα έχει σοβαρές επιπτώσεις για την οικονομία της ‘“ΤΔΒΚ”» προειδοποίησε ο κ. Τσίραλι.

Εκ μέρους της, η λεγόμενη πρόεδρος της ψευδοβουλής Σιμπέλ Σιμπέρ επεσήμανε ότι «συνεχίζεται η νομική διαδικασία επί του θέματος και δήλωσε ότι ολόκληρη η κοινότητα θα πρέπει να ενωθεί και να καλέσει την ΕΕ να ασκήσει την κοινή λογική».

Επεξηγώντας ότι μεγάλη ευθύνη πέφτει στους ώμους των «βουλευτών», η κ. Σιμπέρ είπε ότι η «αντιπολίτευση» και η «κυβερνητική» εξουσία θα πρέπει να ενωθούν και να συμπράξουν ως ένα στο θέμα του χαλλουμιού.

Η Σιμπέρ ανέφερε ότι εάν οι Ε/κ πετύχουν στις προσπάθειες τους σ’ αυτό το θέμα, αυτό θα προκαλέσει σοβαρό πλήγμα στην εξαγωγή χαλλουμιού του ψευδοκράτους.

Πηγή: Φιλελεύθερος