Επιτελείο Λιλλήκα: “Όχι στην διασύνδεση Αμμοχώστου με το παράνομο αεροδρόμιο Τύμπου”

CEB1 7 Γιώργος Λιλλήκας, Ειδήσεις, Εκλογές
CEB1 25 Γιώργος Λιλλήκας, Ειδήσεις, Εκλογές

Η Τουρκική πλευρά κάνει πλέον ξεκάθαρο ότι θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί το θέμα της Αμμοχώστου για να εξασφαλίσει οφέλη αναφέρει το εκλογικό επιτελείο του υποψήφιου Προέδρου Γιώργου Λιλλήκα.

Ήδη ο Μουσταφά Ακιντζή, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, επιχειρεί να συνδυάσει το θέμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου με άνοιγμα του παράνομου Αεροδρομίου της Τύμπου

Σύμφωνα με το εκλογικό επιτελείο του Γιώργου Λιλλήκα, “πρόκειται για παλαιότερο πακέτο που η Τουρκία προώθησε το 2006-7 και το οποίο απορρίψαμε γιατί οδηγεί σε αναγνώριση κυριαρχίας στο ψευδοκράτος. Μόνο κυρίαρχα κράτη έχουν εναέριο χώρο και τα σημεία εισόδου και εξόδου μιας χώρας τα καθορίζει το νόμιμο κράτος. Απορρίψαμε τότε αυτό το πακέτο παγίδα.”

Ελπίζουμε, συνεχίζει η ανακοίνωση, ο κ. Αναστασιάδης να μην κάνει το λάθος να δεχθεί να το συζητήσει στα πλαίσια ενός διαλόγου για ΜΟΕ. Ελπίζουμε να μην επαναλάβει τα λάθη που οδήγησαν στη Διάσκεψη της Γενεύης και του Κρανς Μοντάνα. Η Κύπρος δεν αντέχει άλλα λάθη και άλλους αυτοσχεδιασμούς και αυταπάτες από τον κ. Αναστασιάδη”