Δεσμεύσεις έναντι των κατόχων αξιογράφων ανέλαβαν οι τρεις υποψήφιοι για την Προεδρία

a 98 Ειδήσεις
a 4915 ΕιδήσειςΔεσμεύσεις για επίλυση του προβλήματος των αξιογράφων έναντι των κατόχων αξιογράφων ανέλαβαν οι τρεις κύριοι διεκδικητές του ύπατου αξιώματος του κράτους, προσερχόμενοι στην τελευταία διακαναλική συνέντευξη που πραγματοποιείται τώρα. Πρώτος έφθασε στο ΡΙΚ ο Σταύρος Μαλάς που εισήλθε στο ΡΙΚ χωρίς να σταματήσει στην πύλη όπως απαιτούσαν οι διαδηλωτές, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση τους και στιγμιαία απειλήθηκαν επεισόδια. Οι διαδηλωτές ηρέμησαν όταν ο κ. Μαλάς επέστρεψε για να τους μιλήσει.

«Καταλαβαίνω απόλυτα την αγανάκτηση σας», είπε ο κ. Μαλάς προσθέτοντας ότι έδωσε στη δημοσιότητα τις θέσεις του επί του θέματος.

«Έχετε εξαπατηθεί από τις τράπεζες, που είχαν λειτουργήσει παράνομα», συνέχισε αναφέροντας ότι η θέση του είναι πως πρέπει άμεσα οι τράπεζες, ακόμα και πριν τη συνομολόγηση του μνημονίου να ρυθμίσουν το θέμα».

Ανέφερε ότι αυτά τα εγκληματικά λάθη των τραπεζών προσπάθησαν να τα φορτώσουν στις πλάτες κάποιων από τους καταθέτες και υποσχέθηκε ότι θα σταθεί αλληλέγγυος μαζί τους εάν το τιμήσει ο λαός με την ψήφο του ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα.

Ο υποψήφιος Πρόεδρος Γιώργος Λιλλήκας που έφθασε το ΡΙΚ δεύτερος, είπε ότι γνωρίζει ότι διεπράχθη μια μεγάλη απάτη σε βάρος των κατόχων αξιογράφων, προσθέτοντας ότι πριν από μερικές μέρες δεσμεύτηκε με δήλωση ότι θα απορρίψει την όποια αντισυνταγματική ρύθμιση, η οποία θα υποχρεώνει τους κατόχους αξιόγραφων να τις μετατρέψουν σε μετοχές.

Πρόσθεσε ότι δεσμεύτηκε ακόμα ότι θα διασφαλίσει το κεφάλαιο τους μέσα από τα κέρδη των τραπεζών και ότι όσοι εξαναγκάστηκαν να μετατρέψουν τα αξιόγραφα σε μετοχές να πάρει μετοχές κατά τρόπο που να διατηρηθεί η αξία των καταθέσεων.

Ο κ. Λιλλήκας είπε ακόμα ότι δεσμεύτηκε να διορίσει ποινικό ανακριτή ώστε να αποδοθούν ευθύνες σε αυτούς που εξαπάτησαν τους κατόχους αξιογράφων και παράλληλα ότι θα ορισθεί ειδικό δικαστήριο το οποίο θα εξετάσει μία προς μία όλες τις υποθέσεις, με ταχύτατους ρυθμούς χωρίς χρέωση των κατόχων αξιογράφων, κατά τον τρόπο που ενήργησε η Ισπανία.

Καταλήγοντας ο κ, Λιλλήκας ανέφερε ότι «εναπόκειται σε εσάς να εμπιστευθείτε».

Τρίτος έφθασε στο ΡΙΚ ο Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος είπε ότι δεν θα επιτρέψει την αδικία σε βάρος θυμάτων των εγκληματικών ενεργειών των τραπεζιτών.

Πρόσθεσε ότι θα αποκατασταθεί η αδικία και αναφέροντας ότι «είμαι εδώ για να σας πω, αλήθειες και όχι για να χαϊδέψω τα αυτιά σας και λέω ότι η πολιτεία έχει υποχρέωση να ερευνήσει σε βάθος και να παραπέμψει αυτούς που ευθύνονται εκεί που πρέπει»

Είπε ακόμα ότι το κράτος έχει υποχρέωση να αποκαταστήσει αυτούς που έχουν αδικηθεί και αναφέροντας ότι θα «είμαι στο πλευρό σας» λέγοντας ότι «χρειάζεται σχεδιασμός, σωστή συμπεριφορά και από δική μας πλευράς διεκδικητική πολιτική στις Βρυξέλες και παντού. Θα δώσουμε λύσεις με συγκεκριμένα μέτρα».

«Θέλετε να με εμπιστευτείτε είναι δικαίωμα σας» είπε όταν ρωτήθηκε εάν θα τα βάλει με τις τράπεζες και κατέληξε λέγοντας ότι θα δείτε πώς θα ενεργήσω και πώς δράσω».

Πηγή: onlycy.com