Σήμερα η μάχη Αναστασιάδη – Θεοχάρους

a 232 Ειδήσεις
a 7718 Ειδήσεις

Στο Ανώτατο Συμβούλιο του ΔΗΣΥ και την ψήφο των χιλίων πέντε μελών του, στρέφεται σήμερα η προσοχή, για τον υποψήφιο που θα λάβει το χρίσμα του κόμματος, για τη διεκδίκηση του ανώτατου πολιτειακού αξιώματος της Δημοκρατίας. Νίκος Αναστασιάδης και Ελένη Θεοχάρους, θα ακολουθήσουν τις δημοκρατικές διαδικασίες του ΔΗΣΥ και τα μέλη του Ανωτάτου θα εκλέξουν τον ένα υποψήφιο για την προεδρία της Δημοκρατίας…

Μετά την απόφαση της κυρίας Θεοχάρους να επιλέξει την κομματική οδό, τις τελευταίες ώρες, κορυφώθηκαν τα σενάρια, μεταξύ των οποίων και εκείνο που φέρει την Ευρωβουλευτή να αποσύρει την υστάτη την υποψηφιότητα της, ανοίγοντας έτσι το δρόμο πανηγυρικά στον Νίκο Αναστασιάδη και χαράζοντας η ίδια, νέα σελίδα για την πορεία της στην πυραμίδα του κόμματος.

Σε δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΙΓΜΑ, πάντως, η κυρία Θεοχάρους, ανέφερε ότι σήμερα θα καταθέσει τη δική της πρόταση στο Ανώτατο συμβούλιο με την πεποίθηση ότι αυτή θα γίνει ευρέως αποδεκτή.

Το Ανώτατο συμβούλιο θα συνέλθει στις 10.30 το πρωί στο ξενοδοχείο Xιλτον Παρκ, οπότε οι δύο υποψήφιοι θα τοποθετηθούν από το Βήμα του Ανωτάτου, αναλύοντας τους λόγους για τους οποίους διεκδικούν το χρίσμα του ΔΗΣΥ. Στη συνέχεια, τα 1005 μέλη θα κληθούν να αναδείξουν με τη ψήφο τους τον εκλεκτό του κόμματος. Οι κάλπες θα είναι ανοικτές από τις 12 μέχρι τις 4 και τα αποτελέσματα αναμένονται λίγο μετά τις 5 το απόγευμα.

Πηγή: Sigma