Συνάντηση Υπουργού Εμπορίου με Δήμαρχο Σωτήρας και επιχειρηματίες επ. Αμμοχώστου

a 68 Ειδήσεις
a 3358 Ειδήσεις

Συνάντηση είχε σήμερα, 15 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Μέγαρο Παραλιμνίου, ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης με τον Δήμαρχο Σωτήρας, κ. Γεώργιο Τάκκα, τους Δημάρχους Παραλιμνίου, Δερύνειας και Αγίας Νάπας και τη Δ.Ε. της Τουριστικής Βιομηχανικής Εταιρείας Αμμοχώστου (ΤΕΒΕΑ). Σκοπός της συνάντησης ήταν να συζητηθούν διάφορα θέματα που απασχολούν τόσο τις τοπικές αρχές όσο και τον επιχειρηματικό κόσμο της ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου.

Στη σύσκεψη κυριάρχησε ως θέμα συζήτησης οι εξελίξεις επί του θέματος των ανοικτών αιθέρων. Ο Υπουργός ανέφερε ότι καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες από μέρους του Υπουργείου για τη σύναψη συμφωνιών με διοργανωτές ναυλωμένων πτήσεων και τουριστικούς πράκτορες από τη Ρωσία για την κάθοδο όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού τουριστών κατά τη χειμερινή περίοδο.

Άλλα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η πάγια θέση της ΤΕΒΕΑ αλλά και των τοπικών αρχών της ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου για δημιουργία αναπτυξιακών έργων στην Επαρχία. Επιπρόσθετα, συζητήθηκαν θέματα όπως το κόστος λειτουργίας των ξενοδοχειακών μονάδων αλλά και των άλλων τουριστικών επιχειρήσεων (ρεύμα, αποχετευτικό, νερό, σκύβαλα κτλ) το οποίο έχει ανέλθει σε τεράστια ύψη, η ανάγκη για πιο έντονη προβολή του τουριστικού μας προϊόντος σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, το αίτημα του επιχειρηματικού κόσμου για παροχή δωρεάν ασύρματου διαδικτύου στις τουριστικές περιοχές, τα προβλήματα των βιομηχανικών περιοχών κ.α.

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν οι επικεφαλής των τοπικών αρχών, ο Δήμαρχος Σωτήρας κ. Γιώργος Τάκκας, ο Δήμαρχος Παραλιμνίου κ. Θεόδωρος Πυρίλλης, ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας κ. Γιάννης Καρούσος, ο Δήμαρχος Δερύνειας κ. Άντρος Καραγιάννης, και οι Κοινοτάρχες Αγίου Γεωργίου Αχερίτου κ. Μιχάλης Καούνας και Φρενάρους κ. Νίκος Κουρρής και επιχειρηματίες-μέλη της Διοικούσας Επιτροπής της ΤΕΒΕΑ. Τη σύσκεψη συντόνιζε ο Πρόεδρος της ΤΕΒΕΑ κ. Πέτρος Πέτρου.

Πηγή: tebea.com.cy