Ανοικτό φλερτ ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ για τις προεδρικές

a 139 Ειδήσεις
a 139 Ειδήσεις
Ανοικτή γραμμή επικοινωνίας διατηρούν ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ ενόψει των προεδρικών. Αναμένοντας να ξεκαθαρίσει το επόμενο δεκαπενθήμερο το σκηνικό στο κυβερνών κόμμα σε σχέση και με τις προθέσεις του Προέδρου Χριστόφια, το ΑΚΕΛ διαμηνύει στο ΔΗΚΟ να μην βιαστεί να «κλειδώσει» αποφάσεις σε ό,τι αφορά τον ενδιάμεσο χώρο… 

Ενόψει της συνάντησης που θα γίνει τις επόμενες ημέρες μεταξύ του Προέδρου Χριστόφια και της Γραμματείας του ΑΚΕΛ (ή μόνο με τον Α. Κυπριανού), εντείνονται οι βολιδοσκοπήσεις προς τους Δηκοϊκούς.

Στόχος να εξευρεθεί υποψήφιος που να είναι αποδεχτός, ενώ θα επιχειρηθεί άνοιγμα και σε μικρά κόμματα ώστε να διευκολυνθεί η συγκρότηση μιας ευρύτερης συνεργασίας.

Όπως συναφώς πληροφορούμαστε, από πλευράς της δηκοϊκής ηγεσίας συζητούνται μια σειρά από ονόματα σε αυτή τη φάση ανεξαρτήτως των προθέσεων των κατονομαζόμενων και τη στάση του ΑΚΕΛ έναντί τους.

Μεταξύ αυτών είναι οι Κύπρος Χρυσοστομίδης, Μάκης Κεραυνός, Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, Πόλυς Πολυβίου, Αθανάσιος Ορφανίδης, Αλέξης Γαλανός.

Στο παρασκήνιο συζητείται και το όνομα του τέως υπουργού Υγείας Χρίστου Πατσαλίδη. Πάντως, κομματικοί παράγοντες στο ΔΗΚΟ εκτιμούν ότι υποψηφιότητα του Νίκου Κατσουρίδη θα μπορούσε ευκολότερα να γίνει αποδεχτή από την κομματική τους βάση, κατά κύριο λόγο λόγω της στάσης του στο Κυπριακό.

Το όνομα του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού έχει σοβαρές πιθανότητες να κερδίσει ενδοκομματικά την έγκριση στην περίπτωση που το κόμμα επιλέξει να κατέλθει στις εκλογές με κομματικό στέλεχος.

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ