Ανησυχία για βουτιά στο Μηχανισμό, μετά την απόφαση για Λαϊκή

a 177 Ειδήσεις
a 6666 Ειδήσεις
Σε συνδυασμό με την κρίση στην Ελλάδα

Τον κίνδυνο του Μηχανισμού Στήριξης βλέπουν τα κόμματα και οι αναλυτές ύστερα από την απόφαση για κρατική στήριξη της Λαϊκής Τράπεζας, εάν το κράτος δεν καταφέρει να εξασφαλίσει το 1,8 δισ. που απαιτούνται… 

Ένα εικοσιτετράωρο μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου από τη Βουλή εντείνεται η κριτική του πολιτικού κόσμου με κύριους αποδέκτες τις διοικήσεις των τραπεζών, ενώ υπάρχει ευρύτερος προβληματισμός για την απόδοση ευθυνών.

Το νομοσχέδιο για τη στήριξη της Λαϊκής βγάζει πιο έντονα στην επιφάνεια τις ανησυχίες που προκύπτουν από το ρευστό πολιτικό πεδίο στην Ελλάδα, την ίδια ώρα που τα προβλήματα για τη χώρα αυξάνονται και οι επιδράσεις για την Κύπρο γίνονται εντονότερες.

Η επόμενη μέρα έχει αλλάξει τα δεδομένα για την Κύπρο αλλά και για τη Λαϊκή Τράπεζα. Η κρατική στήριξη φέρνει το αίσθημα σταθερότητας στους πελάτες και τους καταθέτες. Αποφασίστηκε να διασφαλιστεί ότι θα αρχίσει η υλοποίηση του σχεδίου αναδιάρθρωσης της Λαϊκής με τη μορφή αποκοπών 12,5% σε σχέση με τις λειτουργικές δαπάνες και τις αποδοχές του προσωπικού και περικοπές μισθών στα διευθυντικά στελέχη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση την ετήσια έκθεση οι απολαβές του Ευθύμιου Μπουλούτα για το 2011 ήταν €1.083.000 και φεύγοντας πήρε αποζημίωση €1.543.000, του Χρήστου Στυλιανίδη €241.000 και του Παναγιώτη Κουννή €242.000, αποδοχές που ήταν στα ίδια επίπεδα με το 2010.

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ