Η Ανόρθωση καταγγέλλει βουλευτή του ΑΚΕΛ που είπε «Εγκαταλείψατε την Αμμόχωστο»

a 68 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a 4084 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Σε καταγγελία του βουλευτή του ΑΚΕΛ Γιώργου Γεωργίου, προχώρησε το σωματείο Ανόρθωσης Αμμοχώστου μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της για τις δηλώσεις του πως εγκατέλειψαν την Αμμόχωστο.

Σήμερα, η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής υπέβαλε εισηγήσεις προς την Ανόρθωση όπως μετακινήσει τα γήπεδα φούτσαλ που λειτουργεί σε περιοχή του Δήμου Λάρνακας, σε άλλη περιοχή που έχει παραχωρηθεί από την Κυβέρνηση.

Στη συζήτηση της Επιτροπής, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ αναφερόμενος στην Αμμόχωστο είπε πως εγκατέλειψαν την πόλη.

Το σωματείο απάντησε στον κ. Γεωργίου πως “δεν ήταν επιλογή μας να την εγκαταλείψουμε και λυπούμαστε πολύ που Ελληνοκύπριος βουλευτής λέει και πιστεύει τέτοια πράγματα”.

Στο μεταξύ, στη σημερινή συνεδρία η Επιτροπή εξέτασε την παράνομη λειτουργία γηπέδων ποδοσφαίρου φούτσαλ της Ανόρθωσης και την υποβάθμιση της ποιότητας των κατοίκων της περιοχής μετά από σχετική πρόταση του Βουλευτή του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργου Περδίκη.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνεδρίας, ο Γιώργος Περδίκης έκανε λόγο για προκλητική συμπεριφορά εκ μέρους του εκπροσώπου της Ανόρθωσης.

Εξέφρασε σεβασμό προς το ιστορικό σωματείο της Ανόρθωσης, αναφέροντας ωστόσο ότι αυτό δεν σημαίνει ότι επιτρέπεται η Ανόρθωση, επειδή είναι μεγάλο και ιστορικό σωματείο, να παρανομεί κατάφορα εις βάρος της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής στην οποία βρίσκονται τα γήπεδα φούτσαλ.

Ο κ., Περδίκης είπε ότι όλα τα μέλη της Επιτροπής Περιβάλλοντος κατέθεσαν εισηγήσεις και προτάσεις για λύση του προβλήματος και να λειτουργήσουν τα γήπεδα ποδοσφαίρου της Ανόρθωσης σε άλλη περιοχή της Λάρνακας χωρίς να προκαλούν οχληρία και χωρίς να είναι παράνομα.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι το ιστορικό και σεβαστό αυτό σωματείο θα εισακούσει τις εισηγήσεις της Επιτροπής και σύντομα να επέλθει μια λύση λειτουργική για το σωματείο και που δεν θα επηρεάζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής.

Όπως εξήγησε η Ανόρθωση έχει δημιουργήσει προπονητικό κέντρο σε τουρκοκυπριακό τεμάχιο γης με δύο μεγάλα γήπεδα ποδοσφαίρου και δύο μικρά γήπεδα φούτσαλ τα οποία δημιουργήθηκαν το 2011.

Όπως είπε ο κ. Περδίκης, αυτά τα δύο γήπεδα φόυτσαλ λειτουργούν σχεδόν 18 ώρες ημερησίως, με τη δημιουργία τους καταστράφηκε μια ζώνη πρασίνου μεταξύ των κατοικιών και των γηπέδων, χρησιμοποιούν τους προβολείς μέχρι αργά τη νύχτα γεγονός που προκαλεί φωτορύπανση, υπάρχει μεγάλη κίνηση αυτοκινήτων μέχρι αργά τη νύχτα γεγονός που προκαλεί οχληρία και ηχορύπανση και διαθέτουν και καφετέρια η οποία λειτουργεί παράνομα.

«Όλα αυτά είναι παράνομα, υπάρχουν και αποφάσεις Δικαστηρίου για το θέμα αυτό και το σωματείο παρά τις αποφάσεις του Δικαστηρίου, παρά τις αποφάσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, παρά τις υποδείξεις του Δήμου Λάρνακας επιμένει να θέλει να λειτουργεί στο συγκεκριμένο χώρο αυτά τα γήπεδα ενώ έχει άλλο χώρο στη Λάρνακα που έχει παραχωρηθεί από την Κυβέρνηση όπου θα μπορούσε να μετακομίσει τις εγκαταστάσεις του» πρόσθεσε.