Συνεργασία μεταξύ των δήμων Αγίας Νάπας και Σερρών για κοινά Ευρωπαϊκά προγράμματα

agelidis karousos Γιάννης Καρούσος, Ειδήσεις
agelidis karousos Γιάννης Καρούσος, Ειδήσεις

Στις Σέρρες βρίσκεται ο δήμαρχος Αγίας Νάπας, Γιάννης Καρούσος, ο οποίος θα παραμείνει για χρονικό διάστημα τριών ημερών. Την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016, το πρωί επισκέφτηκε τον δήμαρχο Σερρών, Πέτρο Αγγελίδη.

Η επίσκεψη του Δημάρχου Αγίας Νάπας στον Δήμαρχο Σερρών πραγματοποιείται στα πλαίσια της προώθησης συνεργασίας, της ανάπτυξης δεσμών φιλίας και της ανταλλαγής τεχνογνωσίας μεταξύ των δύο Δήμων, με στόχο τη συμμετοχή τους με προτάσεις σε προγράμματα που έχουν σχέση με το περιβάλλον, τουρισμό, ενέργεια και επιχειρηματικότητα. Η συνεργασία μεταξύ των δύο Δήμων ξεκίνησε με την επίσκεψη του Δημάρχου Σερρών Πέτρου Αγγελίδη στο Δήμαρχο Αγ. Νάπας, κ. Καρούσο τον Ιούνιο 2016.

Ο δήμαρχος Σερρών, Πέτρος Αγγελίδης, υποδέχτηκε τον δήμαρχο Αγίας Νάπας, στο κτίριο της ΤΕΔΚ. Καλωσορίζοντας τον κ. Καρούσο μεταξύ των άλλων ανέφερε: «Ο σκοπός της συνεργασίας μας είναι η ανάπτυξη δεσμών φιλίας μεταξύ των δύο Δήμων και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας, με στόχο τη συμμετοχή μας με προτάσεις σε προγράμματα τα οποία ανοίγουν το 2017. Προγράμματα όπως είναι το Interreg Balcan Mediterranean και το Interreg Med Programme, τα οποία έχουν σχέση με το Περιβάλλον, τον Τουρισμό, την Ενέργεια και την Επιχειρηματικότητα». Ο κ. Αγγελίδης ευχαρίστησε το δήμαρχο Αγίας Νάπας για την άψογη φιλοξενία που έτυχε όταν τον Ιούνιο 2016 επισκέφθηκε το Δήμο Αγ. Νάπας και του ευχήθηκε ευχάριστη διαμονή στην πόλη των Σερρών.

Ο κ. Καρούσος, με τη σειρά του ευχαριστώντας τον δήμαρχο Σερρών για την πρόσκλησή του να επισκεφθεί τον Δήμο Σερρών τόνισε: «Είμαστε πεπεισμένοι ότι τους δύο Δήμους μας, συνδέουν αρκετά κοινά στοιχεία, όπως ιστορικά μνημεία, αξιοθέατα και η συνεργασία μας θα βοηθήσει τα μέγιστα στην προσπάθειά μας για υλοποίηση και προβολή, συμβάλλοντας καθοριστικά στην επιτυχία των κοινών μας στόχων και επιδιώξεων».

Οι δυο δήμαρχοι αντάλλαξαν δώρα, ο δήμαρχος Σερρών, Πέτρος Αγγελίδης, πρόσφερε έναν πίνακα που φιλοτέχνησε ο Σερραίος καλλιτέχνης Χριστόφορος Μελίδης, αντίγραφα των αποτελεσμάτων των δύο επιστημονικών συνεδρίων που έχει διοργανώσει ο δήμος καθώς και ένα βιβλίο με την ιστορία της πόλης. Ο δήμαρχος Αγίας Νάπας, ανταποδίδοντας πρόσφερε μια εικόνα της Παναγίας και ένα διακοσμητικό καράβι.

Κατά την υποδοχή του Κύπριου δημάρχου παρευρίσκονταν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σερρών, Βασίλης Παπαβασιλείου, η αντιδήμαρχος Σταυρούλα Αρβανίτη Αγιαννίδου, ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ Μαργαρίτη Χατζημαργαρίτης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ, Κωνσταντίνος Χασαπίδης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ Ευθύμιος Ραμπότας, ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΗΣ, Βασίλης Τερζής και ο εκπρόσωπος του δήμου Σερρών, Νίκος Στεργίου. Το δήμαρχο Αγίας Νάπας συνόδευε η σύζυγός του και η πρόεδρος της Ένωσης Κυπρίων Σερρών.

Ο δήμαρχος Αγίας Νάπας κατά την τριήμερη διαμονή του στην πόλη των Σερρών θα ξεναγηθεί σε διάφορα αξιοθέατα και ιστορικά μνημεία των Σερρών. Χθες κατέθεσε στέφανο στο μνημείο του αντισμηνάρχου Στέργιου Συμεωνίδη και στην προτομή του Ευαγόρα Παληκαρίδη που βρίσκεται στο προαύλιο χώρο του Αμφιθεάτρου του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας (Σερρών). Επισκέφτηκε επίσης το Διοικητήριο και χαιρέτησε την ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σερρών.

Πηγή: SerresLife