Σχεδόν γεμάτα τα ξενοδοχεία στα παράλια της Κύπρου

CE91 7 Ειδήσεις
CE91 57 Ειδήσεις

Σχεδόν γεμάτα είναι τα ξενοδοχεία στις παράλιες πόλεις, με τις πληρότητες, ιδιαίτερα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, να βρίσκονται στο “κόκκινο”.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ, Χάρης Λοϊζίδης, “σχεδόν όλα τα ξενοδοχεία έχουν ξεφύγει από το 90-95% και σιγά σιγά πλησιάζουμε ακόμη και σε πλήρη ξενοδοχεία. Από εκεί και πέρα όμως θα ήθελα να καλέσω τους συμπατριώτες μας, να μην απογοητεύονται. Υπάρχουν ευκαιρίες τελευταίας στιγμής”.

Την ίδια ώρα, όμως, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΥΞΕ, οι πληρότητες των ξενοδοχείων στις ορεινές περιοχές είναι πολύ χαμηλές.

“Θα καλούσα και τους συναδέλφους μας στις παραλίες εκεί που υπάρχουν προβλήματα υπερκρατήσεων να διοχετεύουν όσο περισσότερο κόσμο μπορούν στα ορεινά μας θέρετρα έστω για 2-3 μέρες για να πάρουν μια γεύση και οι ξένοι τουρίστες ότι δεν έχουμε μόνο τις παραλίες άλλα έχουμε και πολύ όμορφα βουνά σε αυτή τη νήσο. Δεν σας το κρύβω ότι υπάρχουν περιπτώσεις ξενοδοχείων της παραλίας, εκεί που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα των υπερκρατήσεων, στέλνουν πελάτες τους σε ξενοδοχεία της Λευκωσίας.”, πρόσθεσε.

Ο Χάρης Λοϊζιδης παραδέχθηκε ότι σε αρκετά ξενοδοχεία οι τιμές είναι υψηλές. Τόνισε ωστόσο, ότι η Κύπρος είναι η πιο φθηνή χώρα, σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές της.

“Η τελευταία έκθεση της τριβάκο, δείχνει ότι η Κύπρος από ένα σύνολο 12-14 ιστοσελίδες που συμμετέχουν στην έρευνα, κατατάσσεται ως η πιο φθηνή για κρατήσεις μέσω ιντερνετ. Ναι υπάρχουν ψηλές τιμές, αλλά συγκρινόμενοι με άλλους προορισμούς πιστεύω ότι είμαστε ακόμη πολύ ανταγωνιστικοί, εξου και έχουμε αυτές τις σταθερές αυξήσεις στις κρατήσεις τα τελευταία 2-3 χρόνια”, είπε, ακόμη.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ εξέφρασε την εκτίμηση ότι το 2016 θα κλείσει με αύξηση γύρω στο 8 με 10%, σε σύγκριση με την περσινή χρονιά.


Πηγή: SigmaLive