Αποκαλύψεις για στημένα παιχνίδια και ΚΟΠ από τον διαιτητή Μάριο Παναγή

a 44
a 1697

Ο Μάριος Παναγή αποφάσισε να… επαναστατήσει ενάντια σε όλα τα τραγελαφικά που συμβαίνουν στο χώρο της διαιτησίας, και στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε, είπε πολλά και σημαντικά, με σκοπό να ξετυλιχθεί κουβάρι από σκάνδαλα, όπως έγινε και σε άλλες περιπτώσεις στην Κύπρο.

Κάποιοι από… τους ασκούς του Αιόλου άνοιξαν από μέρες πριν με τις πρόσφατες τοποθετήσεις του Παναγή στο Facebook ο οποίος λίγο – πολύ αποκάλυψε ότι ο Αρχιδιαιτητής Χανς Ρέιγκβαρτ, έκοβε κι έραβε όπως ήθελε ο ίδιος, αλλά και κάποιοι άλλοι από την ΚΟΠ που σχετίζονται με το χώρο της διαιτησίας, τους οποίους ωστόσο δεν κατονόμασε.

Αξίζει να αναφερθεί πως η αίθουσα της συνέντευξης Τύπου ήταν κατάμεστη από 40 και πλέον δημοσιογράφους, όχι μόνο του αθλητικού ρεπορτάζ, αλλά και του πολιτικού, ενώ αρκετοί δεν είχαν καρέκλα για να κάτσουν. Για το λόγο αυτό μεταφέρθηκε σε άλλη αίθουσα κοινόχρηστη η συνέντευξη Τύπου.

Παρών στη διάσκεψη ήταν και ο εκπρόσωπος Τύπου της Ομόνοιας, ο Ανδρέας Δημητρίου, καθώς και πολλοί άλλοι άνθρωποι – παράγοντες του χώρου του ποδοσφαίρου.

a1 6

Αρχικά ο Παναγή, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους είπε: «Έστω κάπως αργοπορημένα, τελικά είμαι απέναντι σας για να μιλήσω όπως υποσχέθηκα σε ανύποπτο χρονικό διάστημα. Επειδή κάποιοι είχαν κρίνει τον Μάριο Παναγή με αρνητικό τρόπο λόγω του ότι αρχικά είχα σκεφτεί να κάνω τη συνέντευξη Τύπου αυτή τον Οκτώβριο, σας λέω σήμερα με κάθε ειλικρίνεια ότι καθυστέρησα, όχι γιατί σκέφτηκα να αλλάξω άποψη, ούτε επειδή κάποιος με επηρέασε, αλλά καθαρά για επαγγελματικούς λόγους».

Και συνέχισε όσο αφορά στα επαγγελματικά του: «Σας επιβεβαιώνω αρχικά, για όσους έδειξαν κάποια στιγμή μεγάλο ενδιαφέρον για τα επαγγελματικά μου, ότι, ναι, πουλούσα λοκμάδες κι έκανα καφέδες στην Πάφο και τώρα είμαι σε οικογενειακή επιχείρηση στη Λευκωσία, ενώ διατηρούμε και το κατάστημα στην Πάφο. Να κοπιάσετε. Άνοιξα την παρένθεση αυτή απλά και μόνο για να σα πω ότι δεν ντρέπομαι να κάνω οποιαδήποτε δουλειά. Ντρέπομαι, όμως, να εξυπηρετώ συμφέροντα του οποιουδήποτε, όπως επίσης ντρέπομαι να κάνω κάτι χωρίς να το απολαμβάνω, ακόμα κι αν αυτό μου έδινε ικανοποιητικό χρηματικό ποσό. Αγαπώ τη διαιτησία και γι’ αυτήν διέκοψα τις σπουδές μου, ήθελα να γίνω πιλότος πολιτικής αεροπορίας».

Στη συνέχεια μίλησε για τις προτροπές που έλαβε από διάφορους για να συμβιβαστεί με τα δεδομένα του συστήματος: «Με την τελευταία μου αναφορά, θα μπω απευθείας στο θέμα και αρχίζω με το πιο σημαντικό. Αν θέλετε θα αναφερθώ στο πιο βασανιστικό θέμα που με τάραξε κυριολεκτικά τους τελευταίους μήνες. Βασανίστηκα πολύ για να αρνηθώ όλες τις προτροπές που δέχτηκα από φίλους, από συνάδελφους διαιτητές και άλλους, ότι ο Μάριος Παναγή πρέπει να συμβιβαστεί με τα δεδομένα του συστήματος και να συνεχίσει όπως ήταν τη διαιτητική του καριέρα».

Και συνέχισε: «Για να αποφύγω ενδεχόμενες ερωτήσεις σας, λέω ότι ακόμα και τώρα που σας μιλώ είμαι διαιτητής και δεν έχω υποβάλει καμιά παραίτηση. Δεν ξέρω, όμως, τι θα γίνει μετά από αυτό και νομίζω αντιλαμβάνεστε ξεκάθαρα το τι θέλω να πω».

Ακολούθως έγινε κάπως πιο αποκαλυπτικός: «Λοιπόν, μπαίνω στο διά ταύτα. Τι έγινε και χάθηκε ο Παναγή από τα γήπεδα; Ήμουν διαιτητής στην πρώτη αγωνιστική στο Απόλλων – ΑΕΚ. Πήρα ένα σχετικά καλό βαθμό και σας τον αποκαλύπτω. Βαθμολογήθηκα με 8.2 από τον παρατηρητή, αλλά κάποιοι με κυνήγησαν αλύπητα επειδή δεν φρόντισα να λειτουργήσουν όλες οι ενδοεπικοινωνίες. Αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί, όμως, αγαπητοί μου φίλοι λέω και αυτό: Πως είναι δυνατόν για το θέμα αυτό που είναι μεν σημαντικό, αλλά όχι και το πιο σημαντικό στη διαιτησία, έδειξε τόση ευαισθησία ο κύριος Ρέιγκβαρτ, ενώ ήταν στην Ολλανδία και δεν δείχνει το ίδιο όταν γίνονται τόσα μεγάλα λάθη για μια διαιτησία; Όταν γίνονται λάθη τα οποία οδηγούν ομάδες στη Β’ κατηγορία. Όταν γίνονται λάθη τα οποία οδηγούν ομάδες από την Β’ κατηγορία στην Α’. Λέω, ο κύριος Χανς, γιατί αυτή ήταν η δικαιολογία που έδωσε ο κύριος Καπιτανής. Ότι δηλαδή πήρε εντολές από τον Ρέιγκβαρτ να διεξάγει έρευνα λες και θα έκανε έρευνα για ένα έγκλημα ή για μία απάτη. Μήπως ο κ. Καπιτανης έκανε σωστά τη δουλεία; Ποια είναι η ευθύνη του σαν υπεύθυνος εκπαίδευσης να φρόντιζε όπως γίνει πλήρης ενημέρωση στο σεμινάριο το οποίο είχε πραγματοποιηθεί; Ή ο χρόνος τους ήταν πολύτιμος και περιορισμένος;».

Αποκαλύπτοντας τι του είπε ο Ρέιγκβαρτ όταν αφαιρέθηκε από τον κατάλογο των διεθνών είπε: «Εν πάση περιπτώσει, το αφήνω στη δική σας κρίση και του φίλαθλου κόσμου. Απλά σας λέω ότι με αφορμή αυτό το περιστατικό, συναντήθηκα με τον Ρέιγκβαρτ σε ξενοδοχείο της Λεμεσού και μου ανακοίνωσε ότι πήρε εντολές να με τιμωρήσει βάζοντας με στη Β’ Κατηγορία. Εγώ του είπα ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να παίξω στη Β’ κατηγορία, όχι γιατί την υποτιμώ, αλλά επειδή θεωρώ ότι εκεί γίνονται χειρότερα. Στην ίδια συνάντηση, όμως, συνέβηκε και αυτό. Ο Ρέιγκβαρτ μου ανακοίνωσε ότι επειδή η Κύπρος θα χάσει μία θέση στους διεθνείς διαιτητές για το 2015, εγώ δεν θα είμαι στον κατάλογο των υποψηφίων. Και όταν τον ρώτησα το γιατί, μου είπε ότι δεν είχα καλή απόδοση το 2014 στην Κύπρο. Και ποιοι είχαν καλή απόδοση κύριε Ρέιγκβαρτ; Αυτοί που έστειλαν και πάλι τον Άρη στην Β’ κατηγορία; Είναι άξιο απορίας! Αυτά τα άτομα επιβραβεύετε».

a2 4

Στη συνέχεια ο Παναγή αναφέρθηκε στο πως ένιωσε μετά απ’ όσα του είπε ο Ρέιγκβαρτ: «Εκεί ήταν μεγάλο σοκ. Πικράθηκα, απογοητεύτηκα και κατάλαβα ότι εδώ είναι θέμα εντολών που πήρε ο Ολλανδός και καθαρά θέμα πολεμικής κατά του Μάριου Παναγή . Να μην είμαι εγώ στις λίστες των διεθνών και να είναι π.χ. άλλος διαιτητής που απείχε για καιρό για λόγους υγείας ή να είναι άλλος ο οποίος είναι γνωστό ότι έχει καταδικαστεί για μεταφορά επικίνδυνων αντικειμένων σε στάδιο το 1999. Από τότε είχα καταλάβει 100% ότι το σχέδιο εξόντωσης παίρνει σάρκα και οστά. Το γνωρίζετε κύριοι αυτό;».

Μιλώντας περισσότερο για τον εαυτό του ήταν έντονος: «Ο Παναγή που έκανε σημαντικά λάθη ως διαιτητής, αλλά δεν έκανε σε κανένα χατίρια. Ο Παναγή που τα έβαλε με το κατεστημένο του Σ.Δ.Κ με το οποίο λίγοι θα τα έβαζαν. Ο Παναγή που δεν εκτελούσε εντολές, που δεν ήταν μέρος του γνωστού συστήματος. Ο Παναγή λοιπόν έπρεπε να δεχτεί αυτό τον πόλεμο γιατί ήταν ο αντάρτης της διαιτησίας. Αυτός που πήγε με τον Τράττο στις εκλογές του 2012 βοηθώντας τον να εκλέγει. Αυτός που το 2014 δεν ακολούθησε καμία άλλη εντολή όπως κλείσει το στόμα, γιατί αυτά που έλεγε και έθιγαν υψηλά ιστάμενο πρόσωπο της ΚΟΠ. Τα δε μηνύματα που έρχονταν σε μένα… μεν μιλάς, θα σε φαν από διεθνή. Εμένα δεν με πτοούσε τίποτα. Μάρτυρες μου ο απλός κόσμος που με άκουγε αρκετές φορές δημόσια να καταφέρομαι κατά αξιωματούχου της ΚΟΠ».

Ακολούθως απάντησε σε όσους υποστηρίζουν πως υπηρέτησε κι αυτός το σύστημα: «Θα μου πει κανείς και δικαιολογημένα, ότι για χρόνια υπηρέτησα και εγώ αυτό το σύστημα που καταγγέλλω σήμερα. Ότι επίσης αυτό το σύστημα με ανέδειξε κορυφαίο διαιτητή το 2012 και έγινα διεθνής διαιτητής πριν από τα 30 μου. Συμφωνώ. Όμως, ας έρθει ένας να μου πει αν ό,τι πέτυχα ως διαιτητής, δεν το πέτυχα με την αξία μου. Να μου πει κανείς αν χρησιμοποίησα άλλο τρόπο εκτός από την απόδοση που είχα στα γήπεδα. Μου είπε ο κύριος Ρέιγκβαρτ ότι το τρέξιμο μου στο γήπεδο δεν είναι σωστό. Εγώ πάντως όπως έτρεχα στα 24 μου τρέχω και στα 34 μου. Μια και η ιστορία με το τρέξιμο θυμάμαι ότι ήταν εφεύρεση του τότε μέντορα μου, του Καπιτανή, ο οποίος όταν κάποτε πίστευε στο ταλέντο μου, έλεγε ότι αν βελτιώσω το τρέξιμο θα πήγαινα πολύ μπροστά. Συγγνώμη αγαπητοί φίλοι, αλλά με το ίδιο στιλ έτρεχα όταν με όριζαν σε αγώνες που έκριναν πρωταθλητές και κυπελλούχους, αλλά τότε κανένας δεν είχε ενοχληθεί με το τρέξιμο μου».

«Ρέιγκβαρτ, βγες δημόσια και τοποθετήσου, να φανείς άνδρας»

«Ένας καλός μου φίλος, επέμενε ότι δεν πρέπει να φτάσω σε αυτό το σημείο. Μου έλεγε έχεις ακόμα 11 χρόνια διαιτησίας, έχεις οικονομικό όφελος, εν κρίμα να τα χάσεις. Εγώ ξέρετε τι λέω στον εαυτό μου; Μάριε αγαπάς τη διαιτησία και θέλεις να τη συνεχίσεις, όμως, όχι με ανθρώπους που θέλουν να σε χτυπήσουν επειδή δεν τους κάνεις τα χατίρια. Και ποιος σου έδωσε κύριε Ρέιγκβαρτ οδηγίες να είμαι στη Β’ Κατηγορία, βγες δημόσια και τοποθετήσου, να φανείς άνδρας. Και αν το έκανες επειδή είσαι υψηλά ιστάμενος της ΚΟΠ τότε γιατί δεν έδωσες την ίδια εντολή για άλλους διαιτητές οι οποίοι κάνουν σοβαρότερα λάθη που πολλές φορές αγγίζουν το όριο του εσκεμμένου; Μήπως διότι αυτούς τους διαιτητές θέλετε; Αυτούς που σας υπακούουν; Συγγνώμη κ. Ρέιγκβαρτ είναι σημαντικό την διαιτησία να την υπηρετούν άνδρες και άτομα με δυνατή προσωπικότητα. Που έχουν την δική τους άποψη και όχι αυτή που τους υποβάλλουν. Τι να σας πω ακόμα; Ότι ακόμα και ο Ρέιγκβαρτ μου είπε πολλές φορές ότι νιώθει πίεση και άγχος, ότι δεν κοιμάται τα βράδια. Να κοιμάται επειδή την δουλειά του την κάνουν άλλοι».

«Κουτσοκούμνη γιατί με καλούσες στο κινητό μου πριν το Εθνικός Άχνας – Ένωση;»

«Το ξέρεις κύριε Κουτσοκούμνη ότι ο Παναγή για έξι χρόνια δεν συμπεριλαμβάνεται στους ορισμούς των αγώνων που κρίνουν τη διαβάθμιση; Ή θα μας πεις δεν γνωρίζεις και δεν έχεις καμία σχέση; Και αν δεν έχεις καμία σχέση γιατί με καλούσες στο κινητό μου τηλέφωνο πριν τον αγώνα Εθνικός Άχνας – Ένωση; Όπως πρόσεξες δεν το απάντησα. Αλλά πως είναι δυνατόν να το γνωρίζει ο πρόεδρος του Εθνικού και να με ρωτά αν μιλήσαμε; Μήπως με κάλεσες και άλλες φορές; Όταν έκανα αγώνες που έκριναν πρωταθλητές και ήταν εξαιρετικά κρίσιμοι δεν το έκανες. Βρες τις συμμετοχές και πες μου. Το ξέρεις κύριε Κουτσοκούμνη ότι ο Ρέιγκβαρτ μου είπε το 2012 να πάω να κάνω παιχνίδι συγκεκριμένης ομάδας που έπρεπε να μείνει κατηγορία, όπως του είπε ένας από τους πιο στενούς σας συνεργάτες και δεν πήγα; Το ξέρετε ότι στο παιχνίδι που ήθελε να με βάλει, πήγε άλλος συνάδελφος και έγιναν σοβαρά λάθη που οδήγησαν την ομάδα στη Β’ κατηγορία; Αδιάψευστος μάρτυρας και ο κίτρινος φάκελος που παραλάβατε και τους κρύβετε! Σας προκαλώ κ. Κουτσοκουμνη, όπως δώσετε στη δημοσιότητα όλους του κόκκινους και κίτρινους φακέλους που εμπλέκεται ο Μάριος Παναγή, φανείτε και εσείς άνδρας. Δεν θα βρείτε κανέναν. Δώστε και στην δημοσιότητα τους κόκκινους και κίτρινους φακέλους τους οποίους έχουν διευθύνει άλλοι διαιτητές. Να δούμε, να δει και ο κόσμος ποιοι έχουν την πρωτιά».

«Διαθέτω τα στοιχειά και θα τα παρουσιάσω εκεί που πρέπει»

«Ξέρω ότι ήρθατε στη διάσκεψη για να σας πω περισσότερα γεγονότα στη διαιτησία. Εγώ σας λέω ότι διαθέτω τα στοιχειά και θα τα παρουσιάσω εκεί που πρέπει. Δεν περιμένω ότι θα μου τα ζητήσει η ΚΟΠ, αλλά θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει δικαιοσύνη. Καλώ τον Γενικό Εισαγγελέα όπως με καλέσει για κατάθεση προς εξιχνίαση όλων τον στημένων αγώνων στη Κύπρο. Ο Μάριος Παναγή αγαπά τη διαιτησία. Λυπάται όμως για το κατάντημα της. Λυπάται συναδέλφους οι οποίοι αναγκάστηκαν να μπουν στα διάφορα κυκλώματα για να παραμείνουν στο χώρο. Λυπάται εκείνους που με πρόσχημα προεκλογική συγκέντρωση υποψήφιου βουλευτή στις 25/09/2010 και ώρα 20:30, πήγαν στο γραφείο γνωστού παράγοντα της ΚΟΠ και προφανώς αφού έμαθαν τον τόπο, εξακολουθούν όποτε θέλουν να πηγαίνουν για υπόκλιση. Και όχι μόνο διαιτητές αλλά και παρατηρητές».

«Ο Ρέιγκβαρτ αρχικά προσπάθησε, μετά συμβιβάστηκε με τον αρχηγό του συστήματος»

«Λυπάμαι τα χρήματα που σπαταλά η ΚΟΠ για να φέρνει ξένους αρχιδιαιτητές. Ο Ρέιγκβαρτ στους πρώτους μήνες της θητείας του προσπάθησε, αλλά στη συνέχεια συμβιβάστηκε με τον αρχηγό του συστήματος. Το ίδιο θα κάνει και ο διάδοχός του. Κύριοι αν δεν κοπεί ο ομφάλιος λώρος που συνδέει τη διαιτησία με το Γιώργο Κούμα σωτηρία δεν υπάρχει. Ο κ. Κούμας είναι εδώ για χρόνια και προφανώς θα είναι όσο θέλει, ο άνθρωπος της ομοσπονδίας για θέματα διαιτησίας. Δικαίωμά του και μπράβο του. Αφού κανένας δεν μπορεί να τον μετακινήσει από εκεί. Για τα σωματεία μας ισχύει το ό,τι πάθουν είναι από την κκελλέ τους. Ο Παναγή δεν ήταν ποτέ αρεστός στον Κούμα και ποτέ δεν θα γίνει. Όπως και ο Κούμας δεν ήταν ποτέ αρεστός στον Παναγή και ούτε θα γίνει, δεν τον είχα ποτέ ανάγκη».

«Ο θείος που προσέλαβε ανιψιά του στην ΚΟΠ και ο Άρης»

«Πως μπορεί ο θείος να προσλάβει την ανιψιά του στην ΚΟΠ; Προκηρύχτηκαν ποτέ θέσεις; Όχι. Είναι στο χέρι σας να τα βγάλετε προ τα έξω. Για να έρθετε σημαίνει αγαπάτε το ποδόσφαιρο, βγάλτε τα. Διάβασα μια ανακοίνωση του Άρη και ένιωσα ακόμα πιο δικαιωμένος για την απόφαση μου. Μιλάμε για κάτι απίστευτο, καθώς μια ομάδα που στερήθηκε την παραμονή για δύο συνεχόμενα χρόνια, έρχεται και βγάζει την ανακοίνωση ότι θέλω να εκμεταλλευτώ τον Άρη για δικά μου συμφέροντα. Και ρωτώ… μήπως παράγοντας του Άρη, λόγω της σχέσης του με παράγοντα της ΚΟΠ στέρησε από την ομάδα του δικαίωμα να δικαιωθεί έστω και τώρα;».

«Αγκρίστηκε ο Ρέιγκβαρτ»

«Ο κ. Ρέιγκβαρτ το 2013 σε συνάντηση μετά το τέλος του σεμιναρίου δεν μου ευχήθηκε πριν από ευρωπαϊκό παιχνίδι γιατί στήριξα τις θέσεις του Γιώργου Μηχανικού στο διοικητικό συμβούλιο του Σ.Δ.Κ.. Και επειδή αναφέρθηκαν τα ονόματα των δύο Ολλανδών δεν μου ευχήθηκε γιατί ήταν αγκρισμένος… τα συγχαρητήρια μου. Όταν τον ρώτησαν αν είχε ο Παναγή σχέση με παράγοντες μου είπε “όχι” και όταν τον ρώτησα για άλλους μου είπε “ναι”. Δύο φορές είχα συνάντηση με παράγοντες για να μου δώσουν στοιχεία και δεν το έκαναν. Και όταν ορίστηκα σε δυο αγώνες της ομάδας του που δεν πήρε σφύριγμα, ούτε που ορίστηκα ξανά σε παιχνίδι της ομάδας του».

«Παναγή και Τράττος έφυγαν από τον Σ.Δ.Κ. και αυξήθηκαν οι θέσεις»

«Για την επιτροπή διαιτησίας τι να πω; Όταν ήξεραν ότι ως Σ.Δ.Κ. θα στέλναμε τίμιο άτομο δεν τους άρεσε και ξαφνικά μειώθηκαν οι θέσεις στην επιτροπή διαιτησίας. Ξέρετε τι έχει συμβεί φέτος που ο Τράττος και ο Παναγή έφυγαν από τον Σ.Δ.Κ.; Αυξήθηκαν οι θέσεις. Το ξέρετε ότι διαιτητές πήραν προαγωγή γιατί εξυπηρετούσαν συμφέροντα υψηλόβαθμων στελεχών για άδειες στον στρατό; Το ξέρετε ότι παράγοντας πήρε τηλεφώνημα από υψηλόβαθμο παράγοντα και του είπε ότι θα του κάνει καλό παιχνιδάκι».

«Ρωτήστε τους Αβέρωφ, Κυπριανού και Παπαδόπουλο αν το ποδόσφαιρο κομματικοποιείται»

«Ρωτώ τους και Αβέρωφ Νεοφύτου, τον Άντρο Κυπριανού, τον Νικόλα Παπαδόπουλο αν γνωρίζουν οτιδήποτε για συνάντηση υψηλόβαθμου παράγοντα της ΚΟΠ. Αυτοί θα ξέρουν καλύτερα αν το ποδόσφαιρο κομματικοποιείται. Ξέρετε τι άποψη εξέφρασαν διαιτητές στον Σ.Δ.Κ.; Ότι “δεν μπορούμε να στείλουμε το άτομο αυτό την Επιτροπή μιλώντας για τον κ. Θεοδότου”. Μήπως επειδή δεν είναι αρεστός; Επειδή δεν τοποθετήθηκε στην θέση του διευθυντή διαιτησίας και υψηλόβαθμο στέλεχος της ΚΟΠ, είπε ότι μόνο πάνω από το πτώμα μου. Ίσως γιατί μόνο έτσι θα καθαρίσει το κυπριακό ποδόσφαιρο».

«Το κατεστημένο βρίσκεται στη Λευκωσία»

«Τι να πω άλλο; Για τις επιλεκτικές φάσεις στα σεμινάρια, για τις σφαγιαστικές διαιτησίες που βαθμολογούνται με 8,5. Είμαι Λευκωσιάτης και δεν έχω πρόβλημα να πω ότι το κατεστημένο βρίσκεται στην Λευκωσία. Πως γίνεται κ. Κουτσουκούμνη να διέταξες έρευνα για επιθέσεις κατά διαιτητών και δεν τις έδωσες στην δημοσιότητα. Παρέπεμψες άτομα στην δικαστική; Συγχαρητήρια. Το γνωρίζετε ότι ο κ. Κουτσοκούμνης διεύθυνε ερευνητική επιτροπή κατά του κ. Τράττου και ο κ. Τράττος δεν πήγε ποτέ να καταθέσει εκεί; Έμεινε στα μυστικά και αυτή».

«Να ξετυλιχθεί το κουβάρι όπως και σε άλλα σκάνδαλα»

«Αναμένω και θα τα καταθέσω όλα. Είναι στο χέρι όλων, στην νομική υπηρεσία, να ξετυλιχθεί το κουβάρι όπως και σε άλλα σκάνδαλα. Δεν φοβάμαι κανέναν, ούτε απειλές. Καλώ όποιον έχει οποιαδήποτε ηχογραφημένη συνομιλία που να καταδεικνύει ότι ο Παναγή εμπλέκεται οπουδήποτε να την παραδώσει στη νομική υπηρεσία για να καταδικαστώ. Του δίνω αυτό το δικαίωμα».

Ακολούθως ο Παναγή απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κι απέφυγε αυτές που θα δημιουργούσαν πρόβλημα με τη νομική οδό. Tόνισε αρκετές φορές πως διαθέτει αρκετά στοιχεία και θα τα καταθέσει όλα.

Τόσα πολλά στοιχεία φαίνεται πως έχει στη διάθεση του ο Μάριος Παναγή και άλλα τόσα έχει να πει στην κατάθεσή του στην ανακριτική ομάδα του στο ΤΑΕ αρχηγείου, που πέντε ώρες δεν έφτασαν.

Από τις 12 το μεσημέρι ο Κύπριος διαιτητής ήταν στο γραφείο της αστυνομίας και έδινε κατάθεση και αποχώρησε λίγο μετά τις 17:30.

Η κατάθεση του, ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε. Διακόπηκε για σήμερα και θα συνεχιστεί αύριο στις 8:00 το πρωϊ.

«Έδωσα κάποια στοιχεία και η κατάθεση θα συνεχιστεί αύριο το πρωϊ», ανέφερε στους δημοσιογράφους ο Μάριος Παναγή, ο οποίος μετά από σχετική ερώτηση ανέφερε πως έχει και σχέδιο Β σε περίπτωση που δεν επιβεβαιωθούν από την αστυνομία τα στοιχεία που κατέχει.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου εξερχόμενος από το αρχηγείο της αστυνομίας προέβη σε μια σύντομη δήλωση: «Βρίσκεται στο αρχικό στάδιο η υπόθεση και θα γίνουν όσα πρέπει να γίνουν για πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης».

Πηγή: SentraGoal