Το μυστήριο του “κόλπου των σπηλιών” στον Πρωταρά (ΕΙΚΟΝΕΣ+ΒΙΝΤΕΟ)

a 3 Ειδήσεις, Κάβο Γκρέκο
a 86 Ειδήσεις, Κάβο Γκρέκο

Σοβαρά ερωτηματικά εγείρονται αναφορικά με το κλείσιμο του μονοπατιού που οδηγεί σε σπηλιές, το οποίο βρίσκεται στο βραχώδες ακρωτήρι του Κάβο Γκρέκο, καθώς και την «αργοπορημένη» σύσκεψη επ’ αυτού, η οποία είναι προγραμματισμένη για το Φθινόπωρο.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, κατά τη διάρκεια της νύχτας, εκσκαφείς έσπευσαν στο σημείο και έριξαν μεγάλες πέτρες με σκοπό να εμποδίσουν την πρόσβαση, εξυπηρετώντας έτσι συμφέροντα της περιοχής.

a1 Ειδήσεις, Κάβο Γκρέκο

Το SigmaLive επικοινώνησε τόσο με τον Δήμαρχο της Αγίας Νάπας Γιάννη Καρούσο όσο και με τον Επικεφαλής του Τμήματος Δασών Τάκη Τσιντίδη για να διαλευκάνει την υπόθεση.

Ο Επικεφαλής του Τμήματος Δασών Τάκης Τσιντίδη, διέψευσε κατηγορηματικά τις εν λόγω μαρτυρίες, λέγοντας ότι «δεν υφίσταται κάτι τέτοιο και ούτε υπάρχουν οποιεσδήποτε σκοπιμότητες ή συμφέροντα και το συμβάν έγινε μετά από τον σεισμό των 4,1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ που σημειώθηκε στην Επαρχία Αμμοχώστου τον περασμένο Μάιο. Όταν έγινε ο σεισμός στην Επαρχία Αμμοχώστου, υπέστησαν σοβαρές ζημίες στο μονοπάτι που οδηγεί στις σπηλιές, όπου και έπεσαν πέτρες, με αποτέλεσμα να κλείσει η πρόσβαση στο εν λόγω σημείο για τους επισκέπτες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

a2 Ειδήσεις, Κάβο Γκρέκο

Επιπρόσθετα, τόνισε ότι από την ίδια στιγμή το Τμήμα Δασών, έσπευσε στο σημείο για να διερευνήσει την κατάσταση. «Στείλαμε αρμόδιο άτομο του Τμήματος Δασών, ο οποίος αφού ερεύνησε την υπόθεση, έκρινε ότι το σημείο είναι ακατάλληλο, γι’ αυτό τοποθέτησε προειδοποιητική πινακίδα».

a3 Ειδήσεις, Κάβο Γκρέκο

Παράλληλα, σημείωσε ότι οι επισκέπτες μπορούν να μεταβούν στις σπηλιές από τα σκαλιά που βρίσκονται δίπλα από την αποβάθρα.

Όπως διευκρίνισε, το ζήτημα χρειάζεται περαιτέρω μελέτη και για τον σκοπό αυτό, το Φθινόπωρο θα συγκαλέσει σύσκεψη με τους άμεσα εμπλεκόμενους φορείς, ούτως ώστε να βρεθεί η «χρυσή» τομή. Συγκεκριμένα, στη σύσκεψη θα παρευρεθούν ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας, η Τοπική Αρχή, το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης, το Τμήμα Αλιείας, το Τμήμα Δημοσίων Έργων, καθώς επίσης και το Τμήμα Περιβάλλοντος.

a4 Ειδήσεις, Κάβο Γκρέκο

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του με το SigmaLive, ο Δήμαρχος της Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος, χαιρέτισε την απόφαση του Τμήματος Δασών, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο πρόκειται για ζήτημα που αφορά την ασφάλεια των πολιτών.

Πηγή: SigmaLive