Χάσικος για Κτηματολόγιο Αμμοχώστου: Δεδομένες οι ανάγκες του Υπουργείου

a 25 Γενικός Ελεγκτής, Ειδήσεις, Κτηματολόγιο Αμμοχώστου, Νέα Αμμοχώστου, Σωκράτης Χάσικος
a 718 Γενικός Ελεγκτής, Ειδήσεις, Κτηματολόγιο Αμμοχώστου, Νέα Αμμοχώστου, Σωκράτης Χάσικος

Ο Γενικός Ελεγκτής καλά κάνει τη δουλειά του αλλά από την άλλη οι ανάγκες για το Υπουργείο Εσωτερικών είναι δεδομένες, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Σωκράτης Χάσικος μιλώντας σε σχέση με τις Υπηρεσίες της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου που είναι εγκαταστημένες στην Λάρνακα και θα μετακινηθούν σε κτήριο στο Παραλίμνι.

Μιλώντας ύστερα από συναντήσεις που είχε με διάφορους φορείς για τη μετακίνηση των εγκαταστάσεων αποθήκευσης υγραερίου και πετρελαιοειδών από την Λάρνακα στην περιοχή Βασιλικού, επιθυμώντας να σχολιάσει σχετικά δημοσιεύματα, ανέφερε πως “εμείς που αναλάβαμε εδώ στο Υπουργείο Εσωτερικών, διαπιστώσαμε πρώτον την ανάγκη ότι οι Υπηρεσίες Επαρχιακής Διοίκησης, Πολεοδομίας αλλά και Κτηματολογίου που αφορούσαν τον κόσμο της ελεύθερης Αμμοχώστου δεν μπορούσαν να ήταν στην Λάρνακα. Αρα λοιπόν όλες αυτές οι Υπηρεσίες έπρεπε να συγκεντρωθούν εκεί που είναι ο κόσμος που καλούνται να εξυπηρετήσουν. Αυτό είναι το ένα που διαπιστώσαμε”.

Η δεύτερη διαπίστωση, συνέχισε, ήταν ότι το Κτηματολόγιο Αμμοχώστου ήταν σε ένα υπερμεγέθη κτίριο στην Λάρνακα, με αποτέλεσμα το κράτος να σπαταλεί χρήματα ενοικιάζοντας ένα κτήριο, αλλά και τεραστίων διαστάσεων σε σχέση με τις ανάγκες που είχε για το προσωπικό.

Μπροστά σε αυτά τα δύο, είπε, δώσαμε οδηγίες άμεσα να προχωρήσουμε στην εξεύρεση κτηρίου να στεγαστούν αν είναι δυνατόν όλες οι Υπηρεσίες που αφορούν την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου.

“Εκεί υπήρξε μια αντίδραση από πλευράς προσωπικού, οι οποίοι άνθρωποι – εγώ σου λέω είμαι Λαρνακέας, είμαι της περιοχής Λάρνακας, γιατί να φύγω να πάω στο Παραλίμνι για παράδειγμα. Υπήρξε μια αντίδραση, αλλά αυτό δεν ήταν στο χέρι τους επειδή αντιδρούσαν να μην γίνει μετακίνηση. Το πρόβλημα προέκυψε με την όλη διαδικασία, όπως σήμερα ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας την ερευνά τόσο για την εξεύρεση όσο και για την κατάληξη στο συγκεκριμένο κτήριο”, πρόσθεσε.

Αυτά τα λέω, συμπλήρωσε ο κ. Χάσικος, για να σας πω ότι ο Γενικός Ελεγκτής καλά κάνει τη δουλειά του αλλά από την άλλη οι ανάγκες για το Υπουργείο Εσωτερικών είναι αυτές και είναι δεδομένες.

Πηγή: ΚΥΠΕ