Κλητεύεται ο Πανίκος Δημητριάδης

CEB1 25 Ειδήσεις
Το ζήτημα της “ποινικής και αστικής ασυλίας” που φέρεται να ζήτησε και να έλαβε, αποχωρώντας από το θώκο του, ο Πανίκος Δημητριάδης, έκλεισε ο ίδιος ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Κώστας Κληρίδης.

CEB1 1813 Ειδήσεις

Λακωνικός όπως πάντα αλλά και αρκούντως σαφής έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, ότι δηλαδή κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ερωτηθείς σχετικά με τα όσα η εφημερίδα ΣΗΜΕΡΙΝΗ και το Sigma αποκάλυψε κι αν αυτά θα τύχουν διερεύνησης, είπε:

«Η μόνη περίπτωση που έδωσα οδηγίες για μη δίωξη του τέως Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκου Δημητριάδη, ήταν και είναι για την πλαστογραφία του συγκεκριμένου συμβολαίου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε αυτό το σημείο μάλιστα επιχειρήσαμε να ξεδιαλύνουμε πλήρως το σκηνικό. Αν δηλαδή η απόφαση για μη διώξη συνδέεται με οποιονδήποτε τρόπο με την οποιαδήποτε συμφωνία έγινε σε πολιτικό επίπεδο.

Και ο κύριος Κληρίδης δεν άφησε περιθώρια παρερμηνειών ή φημών:

«Ασφαλώς η απόφαση μου στηρίχθηκε στα δικά μου συμπεράσματα και στην σχετική έκθεση της αστυνομίας που διερεύνησε το συγκεκριμένο ζήτημα», είπε.

Θα κλητευθεί αν χρειαστεί

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Sigma, η επιβεβαιωμένη πρόθεση των ανακριτικών αρχών είναι να κλητεύσουν τον τέως Διοικητή στην Κύπρο όταν και εφόσον κριθεί σκόπιμο. Συγκεκριμένα σε σχετικό ερώτημα προς τον Γενικό Εισαγγελέα, αυτός ήταν σαφής.

«Εκεί όπου αυτό ήθελε κριθεί σκόπιμο, ο τέως Διοικητής μπορεί να κληθεί να καταθέσει είτε ως μάρτυρας, είτε ως ύποπτος αν υπάρχει καλή βάση.»

Στο επίπεδο της Βουλής, υπάρχει αίτημα εγγραφής και αυτεπάγγελτης εξέτασης της απόρρητης έκθεσης που αποκαλύψαμε από την Επιτροπή Θεσμών της Βουλής. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νίκος Νικολαίδης επιβεβαίωσε την εγγραφή του ζητήματος και άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι θα υπάρξει επικοινωνία με τον κύριο Δημητριάδη ώστε να κληθεί ενώπιον του σώματος για να δώσει και τη δική του εκδοχή.

Σε πρώτο χρόνο ωστόσο θα κληθούν στην Επιτροπή τα μέλη της Κεντρικής που υπογράφουν την επίμαχη έκθεση. Τη σε βάθος διερεύνηση των ζητημάτων που προκύπτουν από την αποκαλυφθείσα έκθεση, ζήτησε και ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου, την ίδια ώρα που δήλωνε ότι δεν γνωρίζει, ούτε πιστεύει, να δόθηκε από την κυβέρνηση οποιαδήποτε υπόσχεση ασυλίας στον Πανίκο Δημητριάδη.