Φεύγει πυροβολώντας η Παραξούλλα Αντωνιάδου (βίντεο)

a 197 Ειδήσεις
a 7679 Ειδήσεις
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου δηλώνει ότι η κ. Αντωνιάδου υπέβαλε προφορικώς της παραίτηση της. Η ίδια από την πλευρά της υποστηρίζει ότι «δεν υπέβαλα ποτέ και σε καμία περίπτωση την παραίτηση μου», κάνοντας λόγο για παραπλάνηση του Προέδρου, με τον οποίο ανέμενε συνάντηση, «κάτι το οποίο δεν έγινε και τελικά απλά ανακοινώθηκε η απομάκρυνση μου»… 

Ο πρόεδρος Χριστόφιας σε δηλώσεις του είπε ότι η κ. Αντωνιάδου υπέβαλε την παραίτηση της προφορικώς πριν από 15 ημέρες. Η τέως υπουργός όμως, την περασμένη Πέμπτη, τέσσερις ημέρες πριν, σε δηλώσεις της στο Sigmalive είπε ότι ούτε υπέβαλε την παραίτηση της ούτε και προτίθεται να το κάνει. Το ίδιο δήλωσε και σήμερα.

Σε επιστολή της προς τον Πρόεδρο η Πραξούλα Αντωνιάδου σημειώνει ότι «Έχετε το δικαίωμα να διορίσετε ή να απομακρύνεται κάποιο Υπουργό. Απ’ εκεί και πέρα είμαι περήφανη για την δουλειά που διατέλεσα καθώς η άδεια της Noble Energy ανανεώθηκε, προχώρησε επιτυχώς προς την πρώτη ερευνητική γεώτρηση στην ΑΟΖ της Κύπρου». Κατά τη διάρκεια της θητείας μου, ανέφερε, «διευθετήθηκε επίσκεψη του Προέδρου στην πλατφόρμα της Noble και ανακοινώθηκε η εξεύρεση φυσικού αερίου».

Η Πραξούλα Αντωνιάδου ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας της δέχθηκε πιέσεις στην Υπουργική Επιτροπή για να εφαρμόσει πολιτικές οι οποίες δεν ήταν πολιτικές που ήθελε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφήνοντας αιχμές για «υπόσκαψη» της από συναδέλφους της.

Αναμένεται από την Κυβέρνηση να πάρει θέση, με διευκρινιστικές απαντήσεις προς αποκατάσταση της αλήθειας.

Πηγή: Sigma