Η κατάσταση των δρόμων προς Τρόοδος – Πρόβλεψη καιρού για το Σ/Κ

CEB1 118 Ειδήσεις, Καιρός
CEB1 1030 Ειδήσεις, Καιρός

Αυξημένη αναμένεται να είναι η τροχαία κίνηση στην περιοχή Τροόδους, αυτό το Σαββατοκύριακο, με την αστυνομία να καλεί τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και υπομονετικοί.

Μάλιστα, λόγω και των συνεχών μεταβολών στις καιρικές συνθήκες, η Αστυνομία τονίζει ότι η κατάσταση στο οδικό δίκτυο συνεχώς μεταβάλλεται.

Η κατάσταση των δρόμων

Σύμφωνα με την πρωινή ανακοίνωση της Αστυνομίας, λόγω παγετού ο δρόμος Προδρόμου – Τροόδους, είναι ανοικτός μόνο για οχήματα εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή με κίνηση στους τέσσερις τροχούς.

Ανοικτοί αλλά ιδιαίτερα ολισθηροί είναι οι δρόμοι Κακοπετριάς – Καρβουνά, Πεδουλά – Προδρόμου, Προδρόμου – Πλατρών, Προδρόμου – Λεμύθου και Κακοπετριάς – PINEWOOD – Πεδουλά.

Οι οδηγοί καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες, να έχουν αναμμένα τα φώτα πορείας των οχημάτων τους και να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα τους οχήματα.

Πρόβλεψη καιρού για το Σαββατοκυρίακο

Σήμερα Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και πιθανό να πέσουν λίγες ελαφρές βροχές. Τοπικά στα ορεινά δυνατό να πέσει λίγο χιόνι ή χιονόνερο. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 13 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα παράλια και στους 4 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως συννεφιασµένος, µε ενδεχόµενο να πέσουν λίγες ελαφρές βροχές και λίγα χιόνια ή χιονόνερο, τοπικά στα ορεινά, αλλά σταδιακά ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 6 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα παράλια και στον πλην 1 βαθµό στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ορεινά θα σχηματιστεί παγετός.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά αυξηµένες νεφώσεις πιθανό να δώσουν λίγες ελαφρές βροχές και στα ψηλότερα ορεινά λίγα χιόνια. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο.

Πηγή: philenews